Мене јатрва ми уште кога бев во петти месец цела облека од нејзините деца ми ја пренесе кај мене во спалната соба, и тоа додека јас бев на работа, не знаев кај да ја ставам, главата ме стегна кога видов, едвај и најдов место, но од нејзините освен пелените, боди и бенкичина скоро и да не искористив ништо, зошто нејзините се летни деца, а моето зимско, па така она што беше за новороденче, беа танки, кога дојде време да му ги облекувам му беа мали веќе, а и плус имавме многу наша облека, нова, од бабите, нешто ние што му купивме, што идеа со повојница, така да од јатрвица останаа необлечени, како што ми ги даде, така и ги вратив
Не знам дали сум против позајмената облека, можеби се нови, но сепак се носени, а за прво дете е голем ќефот, па јас сакав да му купувам и да му облекувам нови алишта, некако се чувствувам неспособна ако јас не можам да му купам да носи ново, барем додека е мало бебе, дури и за второ, здравје господ ако имам еден ден, мислам дека пак ќе сакам во ново да го облекувам