cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Бонбони и мастики

clock-img

18.09.2011, 13:19

clock-img

Sandric

pencil-img

508

Leleee mnogu sum protiv bomboni i lizavcinja i mislam deka nikogas nema da mu kupamuser posted image

clock-img

18.09.2011, 22:18

clock-img

Isabella

pencil-img

111

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric

Leleee mnogu sum protiv bomboni i lizavcinja i mislam deka nikogas nema da mu kupamuser posted image

Исто и јас сум против бонбони, мастики, и секакви грицки... Изабела има 20 мес. и до сега не пробала ништо од ова. Ние дома не купуваме и не видела такви работи, а на игралиште гледа деца како јадат чипс, смоки, чоколатца ама и кажувам дека тоа не е убаво и не бара.
Инаку за десерт или кога сме искочени надвор, и даваме вафли од интегрални житарици или од орис.
Мое мислење е на детето да му се даде за десерт да грицка едно морковче или јаболко или било кое овошје и зеленчук, отколку тие вештачки обоени слатки со безброј адитиви, вештачки шекери и ароми.

clock-img

18.09.2011, 22:34

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Пошто ние имавме застој во џвакањето и во говорот, на логопед ми препорачаа да му давам повеќе мастики и лижавчиња за да му се раздвижи јазикотна тој начин, ама слабо ни иде, мастики не сака, лижавчето само 2-3 пати ќе го лизне и толку...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

18.09.2011, 23:03

clock-img

*miki mami*

pencil-img

579

Nie sme postojano so deca pogolemi od nas sto jadat takvi raboti sto e normalno za nivna vozrast,sin mi koga ke vidi bomboni gumeni odma bara place i aj ne mu daj ako mozes.Sekoe dete si e razlicno na nekoe mozes da mu objasnis deka toa ne e za nego i nesmee da go jade ima i deca sto po sekoja cena ke si go dobijat toa sto go sakaat.Cips i cokoldai nikako ne saka pocnavme  da sobirame zivotinsko carstvo go prekinavme ne gi jade cokolatcata samo gi frlam

clock-img

18.02.2012, 17:15

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Вакви работи почнав да и давам некаде пред да наполни 2 години. Многу сака пез, цедевита бомбони - ги отвора и сите додека не ги изеде не ги остава. А сака и од оние меките бомбони - како кики н а пр. ама тие го отвораме пакетчето и и двам 2-3 другите ги кријам, ако ги оставам ќе ги смачка и нив сите наеднашuser posted image вака и вадам по 2-3 кога ќе побара, и и велам - нема повеќе, толку беа. А мастики и имам дадено неколку пати, ама нон стоп ги голта.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

02.04.2012, 15:45

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мартин пред некое време проба гумени бомбони и се воодушевиuser posted image , сега бара бомбонче бомбонче дај, му давам ама поретко и по 2 3 на ден и тоа не секој ден.Знам дека се со вештачки бои и не се здрави ама ммислам од 2 3 ништо не му е.Остатокот мама го јадеuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

02.04.2012, 15:49

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Мене уште ми е страв да му дадам бонбони. Пред некој ден првпат му дадов витамин ц и колку слатко си го изгрицка, бараше уште. Па може и пез бонбони тогаш да грицка. Ќе пробам и јас, не е веќе мал.

Live and let live

clock-img

02.04.2012, 15:55

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Ние само лижалки и тоа лижи додека не и се скрши и го плука парчето ,мастики ЈОК чисто сумљам дека ке јаде бонбони а пез,гумени уште не сум пробала страв ми е да не и летне.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

02.04.2012, 16:05

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Море џвака ова моево да се чудиш, и мене ми беше многу страв и не планирав да му давам ама јас купив одевме на пат демек благо пошто малку ми се слоши и ми побара пола му дадов а сега цели ги лапа.А мастики не планирам да му давам рано е

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

02.04.2012, 16:07

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Нина стално кога ќе ме види со мастика во уста бара да и дадам и на неа, ама мислам дека е уште мала. Тврди бонбони не сум и дала, само пез.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

02.04.2012, 16:56

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Pedijatarot mu dade na M tvrda bombona koga mu stavase vakcina , toj si ja izede kako vozrasen user posted image .Poveke mu nemam dadeno i neplaniram ,nema nisto korisno vo niv

Биди тоа што си

clock-img

16.08.2012, 22:26

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

М бонбони јаде секакви, освен тие тврдите, ама мастиките ги голта и затоа не и давам. Пред некој ден сакаше тетоважа, и во продавница имаше само мастики со тетоважа, па реков да купам, дека поголема е може нема да ја голтне. И кажав неколку пати, дека мастиките се жвакаат и се плукаат, не треба да се голта зошто ќе ја боли мешето. Пак ја голтна. Зедов јас една, ја џвакав, па ја фрлив во кантата за да види дека и јас така правам, ама таа цела ужалена, стоеше пред кантата и ми велеше да си ја земам пак. Не знам како да и објаснам дека не треба да ги голта.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

17.08.2012, 09:47

clock-img

лотосi

pencil-img

2

jas koga bea mali ima davav suvo grozje da cvakaat namesto mastiki i bomboni, fizickiot napor e isti samo sto e pozdravo.

clock-img

17.08.2012, 09:49

clock-img

лотосi

pencil-img

2

ka\ii i deka 'e i porasne golem balon vo meseto

clock-img

18.08.2012, 10:08

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Ќе пробам и со тоа, user posted image може така ќе ни успее. Ти благодарам на советот лотоси, и добредојде на Рингераја!

clock-img

18.08.2012, 15:34

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

ИЗВОРНА ПОРАКА: лотосi

Ова е добар совет, ама јас да му кажам така на Филип гарант ќе ја голтне само за да му порасне балон во стомакот user posted image

Инаку, мастика уште му немам дадено (има 2 години и 2 месеци), а од бомбони јаде само Пез и Бони Топ.

Live and let live

clock-img

18.08.2012, 15:48

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Јас мастика не сум му дала досега, ама еднаш мојата сум ја оставила на маса, на тацна и едно време ми вели Мамо види џвакам, јас Добро, му велам, мислев дека нешто јади, кога едно време го гледам мастика џвака и тоа како убаво си ја џвакаше, како цел живот мастики да џвакалuser posted image . Многу ми беше смешен и го оставив уште малку да ја поџвака, а потоа му реков ајде плукни ја, таа е од мама, мал си за мастики ти и сега не бара веќе, вика Мал сум јас за мастики

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

18.08.2012, 15:57

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Ни мастики ни бонбони,ни пак нешто што што се грицка,а ја боцка на јазик. вен лижалка чупа чупс и некоја смокичка и соленки,друго ЈОК! Уште поубаво! Колку покасно толку подобро

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

18.08.2012, 15:58

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Нина не сака мастики, мисли дека се сите лути. А од бонбони само кики - е овие маф ги прави user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

18.08.2012, 16:17

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Пред некој ден купив мастики ама од оние ектремнине ер вејс user posted image кога се запна дете дај па дај му дадов пола ја лапна радосен в крај.Кога почна да му лути за две секунди ја плукна.
Еднаш му дадоа чунга лунга ( на гости бевме и јас не приметив) и си џвака дете гајле си нема.Ама не му давам амстики мал е зошто му се.
Гумени бомбони јадеше ама сега не му купувам толку и ги заборави
Јаде едни како карамели овошни Дамла пишува на нив и ги вика мастики.Ама ке лапне едно и ке го чува 2 саата в уста

clock-img

11.09.2012, 23:47

clock-img

petra27

pencil-img

385

Na Stefan ne mu davam bomboni,za mastiki e mal...zboran onie kako zele.....no uzasno me nervira koga svekrva mi ke mu dade da jade,t.e koga ke go rani ona,mu krsi od bombonata i mu dava....jas mislam deka sto pokasno ili ic e poubavo otkolku sega....samo zabi ke rasipe a nikakva korist od niv...i me vadat od kontakt....

clock-img

12.09.2012, 09:15

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Од бомбони само Пез и Бони Топ сум му дала. А мастика пред некој ден сам си зеде user posted image Имав залепено мастика на кутијата за цигари (знам дека сум гад), а тој дошол си ја зел и ми вика „Мамо види што си најдов“. И џвака ли џвака. Ама веднаш го натерав да плукне. Што знам, мислам дека ама навистина нема потреба да џвака мастика.

Live and let live

clock-img

18.10.2012, 18:29

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

И јас бев најпротив ама син ми си се научи, во продавницата кај што земаме леб напред на врата има чунга лунга и гумени бомбони и си зема господинот.Чунга лунга ја знае од реклами,
Си лапа си џвака ич гајле си нема, отпрво ги голташе ама сега плука.

Знам дека е штетно дека не е убаво ама се надевам дека ќе му помине и оваа фаза како мн други.Ми се чини повеќе му е меракот отколку што сака мастики и бомбониuser posted image

clock-img

19.10.2012, 12:09

clock-img

miana

pencil-img

6152

Kerkami odkako imase problem so zabite - ne ni pomisluva na mastiki ( mnogu mi e zal ) greotkicka...dete da ne moze da si zvaka mastika...

clock-img

11.06.2013, 18:11

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

ИЗВОРНА ПОРАКА: лотосi

СОветов стварно помогна. Сега М џвака мастика, три-четири пати ја провртува низ уста, и ја фрла.user posted image

Последни статии

article-img