за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
I mene me krstila baba mi no ne po nejzinoto ime tuku imala pomlad brat koj pocinal mlad vo soobrakajka i se vikal Aleksandar i taka mene me krstile Aleksandra
12.12.2009, 13:54
tereza
784
мене мајка ми сакала да се викам Билјана,но бидејќи сум родена во мај им текнакло ајде Маја,ама кога ги виделе предлозите од кумата моето име Даниела било последно и многу им се допаднало на моите,и така ме крстиле.а јас баш би сакала да се викав Маја бидејќи е пократко и поубаво а ова моето ми е и така и така.А инаку тогаш прадедоми бил уште жив и ме викал Далиела
12.12.2009, 13:59
pacuvce
1289
Sama sum si go donela...Starite rekle:Rodena na Pavlovden,ke se vika Pavlina...Malku e starinsko,ama toa e toa...
15.12.2009, 13:05
penelopa
3419
Jas imam staro makedonsko ime- krstena sum po nekoja moja baba
15.12.2009, 13:37
ananikol
1568
Moite od kumovite dobile tri iminja site tri mi se svigaat i se ubavi,imale vkus kumovite , si se iznafaliv sama . Taka da majka mi odbrala edno od niv-tatko mi se soglasil
15.12.2009, 13:42
Adrijana
1301
Mene mama mi go dala imeto, a taka se vikala nekoja nejzina komsivka od detstvoto, i i se bendisalo imeto i eve jas sum Adrijana:))
28.10.2010, 23:31
mama26
3977
tetkami na tatko sestra ne si go sakala imeto nejzino,tuku sakala da se vika kako mene.pa jas koga se rodiv kako prva vnuka tetkami me krsti mene
29.10.2010, 19:20
AnnaMolly RR
6409
Мајка ми кога била трудна со мене, ја прашале братучетка ми која тогаш имала 3 години како да се вика бебето. И таа рекла Иринче. Ја прашале: А што ако е машко? И таа почнала да плаче и да вика: Иринче, Иринче... И така, мајка ми кога сум се родила почнала да ме вика Ирина. Фала на братучетка ми за прекрасното име, со гордост си го носам и многу си го сакам.
29.10.2010, 19:25
Џесика
2036
Кога била бремена мајка ми,одела често кај некоја комшивка што имала во дворот Јасмин... толку многу и се бендисал мирисот што и дошла идеја ако роди ќерка да се вика Јасмина
30.10.2010, 10:48
amelbebe
1105
imeto sum go dobila po baba mi,uste da si imav kako nejzinite oci ke bev misica
31.10.2010, 20:12
Acina
110
мн комплицирано кумот бил во војска и на старите кумови му оставил 5-6 имиња за мајка ми да одбере...и старите кумови ги смениа имињата и не оставиа избор и ставиа едно машко име едно женско по дедо ми и баба ми го добив женското па кога кумот се јави да ја праша мајка ми кое одбрала таа кога му кажа од лутина со своите 3 месеци не зборел... и ден денес кога ќе се спомне вика ќути не спомнувај косата ми се крева на глава а нема коса
31.10.2010, 20:15
*miki mami*
579
Многу сум клоцала мојте биле убедени дека сум машко посебно татко ми но кумот сонувал дека сум се родила и ме крстил Билјана ништо од машкото
31.10.2010, 20:21
Glück90
333
pa jas sum rodena dva dena posle Golema Bogorodica a majkami dobila bolki na sam den.I majkami rekla ako se soglasat kumovite dobro ako ne ne i koga go prasale kumceto on rekol Marija( imal simpatija Marija).I po denot i po simpatijata jas sum Marija i go obozavam imevo
< Поракaта ја уредил Glück90 -- 31.10.2010 20:22:16 >
31.10.2010, 20:57
Natasa981
955
Koga bile uste momce i devojka,na majka mi i tatko mi mnogu im se dopagalo imeto Natasa i si vetile ako imaat kerka taka ke ja krstat.I taka i bidnalo ;sum se rodila jas i me krstile Natasa. Arno ama baba mi dodeka bese ziva ne si prosti sto ne me krstile po nea,iako taa nesakala vo toj moment im go prepustila toa na moite sami da si izberat,otposle epten si se lutela sama na sebe:)Dodusa imaa popraven ispit,posle so sestra mi..
15.11.2010, 15:22
Martins mom
3342
Кога сум се родила мајка ми и татко ми ме викале Дајана, се дури мојата баба (која не сака да ја викам така оти и делувало старински, па ја викам нана) не решила да ја преземе работата во нејзини раце и како влијателна особа во градот (а и во семејството очигледно) ме пријавила и се вратила со извод со нејзиното име...Името и не е толку лошо како постаката... На секоја душманка и посакувам свекрва ко на мајка ми
16.11.2010, 14:34
prettygirl
398
jas sum krstena po son,ako e zensko marija, ako e masko sreten( sreka) ( demek srekna sum se rodila :)
16.11.2010, 14:40
anedespo
940
Кумот на моите им дал 3 имиња да бираат: Анета, Сашка и Брижита!!!(бљак).
16.11.2010, 14:55
majka 79
836
moeto ime bilo zelba na tatko mi
16.11.2010, 16:23
Anushka
1392
по името на католичкиот светец кого мајка ми го молела и читала молитвеник секоја вечер да се родам јас здрава и жива
16.11.2010, 23:15
Natuska85
3613
По баба ми Неда ,ама си го мразела името влашко и било(а она цела влаинка ама ич не ги сакала власите) .Па така демек помодерно Наташа
22.12.2010, 02:00
Maca25
7558
Мајка ми сакала да ме крсти Ана, но брат ми и татко ми запнале за Марија и морала мајка ми да се сложи. А инаку таа 1 недела во болница ме викала Ана. Размислувале за некојси спој од двете имиња, но брат ми рекол не, бебето ќе се вика Марија.
22.12.2010, 08:39
Calypso
1386
Ме крстиле по песната на Сребрна Крила, Ана. Моите ми рекоа дека брат ми сакал така, тој е пет години постар од мене. Може навистина ја сакал таа песна тогаш, ама мислам дека и мајка ми имала некој удел во тоа, бидејќи сакала да имам кратко име за да не ми го кратат или да ме викаат нагалено. Е па, мене никој не ме вика Ана, сите Ане, Анушка, Анче, само Ана не
22.01.2011, 23:25
Anestis
68
Jas sum krstena po zelba na brat mi... si imal nekoja drugarka vo maaloto i taka si kazal i kumovcite se soglasile (iako po ova mu doaga deka brat mi e kum..) :))). A Natushka85...kazi deka za da ne si Neda ami Natasha sigurno e zasluzna i kumata tvoja a????taa od mala bila moderna :)))hihihihi
23.01.2011, 00:37
Боцко
806
јас онака традиционално по дедо ми. затоа син ми не е крстен по дедовци. сепак, штета што дедо ми не бил жив кога се родив.
23.01.2011, 12:25
skorpijana
683
moeto e po dedo mi koj umrel 15 dena pred da se rodam jas i taka mi go stavile negovoto