cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како сте го добиле вашето име?

clock-img

28.10.2009, 23:20

clock-img

Aleksandra

pencil-img

309

I mene me krstila baba mi no ne po nejzinoto ime tuku imala pomlad brat koj pocinal mlad vo soobrakajka i se vikal Aleksandar i taka mene me krstile Aleksandra

clock-img

12.12.2009, 13:54

clock-img

tereza

pencil-img

784

мене мајка ми сакала да се викам Билјана,но бидејќи сум родена во мај им текнакло ајде Маја,ама кога ги виделе предлозите од кумата моето име Даниела било последно и многу им се допаднало на моите,и така ме крстиле.а јас баш би сакала да се викав Маја бидејќи е пократко и поубавоuser posted image   а ова моето ми е и така и така.А инаку тогаш прадедоми бил уште жив и ме викал Далиелаuser posted image user posted image  

clock-img

12.12.2009, 13:59

clock-img

pacuvce

pencil-img

1289

Sama sum si go donela...Starite rekle:Rodena na Pavlovden,ke se vika Pavlina...Malku e starinsko,ama toa e toa...

Love is in the air

clock-img

15.12.2009, 13:05

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

Jas imam staro makedonsko ime- krstena sum po nekoja moja babauser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

15.12.2009, 13:37

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Moite od kumovite dobile tri iminja site tri mi se svigaat i se ubavi,imale vkus kumovite user posted image , si se iznafaliv sama user posted image .
Taka da  majka mi odbrala edno od niv-tatko mi se soglasil user posted image

clock-img

15.12.2009, 13:42

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Mene mama mi go dala imeto, a taka se vikala nekoja nejzina komsivka od detstvoto, i i se bendisalo imeto i eve jas sum Adrijana:))

clock-img

28.10.2010, 23:31

clock-img

mama26

pencil-img

3977

tetkami na tatko sestra ne si go sakala imeto nejzino,tuku sakala da se vika kako mene.pa jas koga se rodiv kako prva vnuka tetkami me krsti mene user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

29.10.2010, 19:20

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Мајка ми кога била трудна со мене, ја прашале братучетка ми која тогаш имала 3 години како да се вика бебето. И таа рекла Иринче. Ја прашале: А што ако е машко? И таа почнала да плаче и да вика: Иринче, Иринче... И така, мајка ми кога сум се родила почнала да ме вика Ирина. Фала на братучетка ми за прекрасното име, со гордост си го носам и многу си го сакам.

Live and let live

clock-img

29.10.2010, 19:25

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Кога била бремена мајка ми,одела често кај некоја комшивка што имала во дворот Јасмин... толку многу и се бендисал мирисот што и дошла идеја ако роди ќерка да се вика Јасмина

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

30.10.2010, 10:48

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

imeto sum go dobila po baba mi,uste da si imav kako nejzinite oci ke bev misicauser posted image

clock-img

31.10.2010, 20:12

clock-img

Acina

pencil-img

110

мн комплицирано кумот бил во војска и на старите кумови му оставил 5-6 имиња за мајка ми да одбере...и старите кумови ги смениа имињата и не оставиа избор и ставиа едно машко име едно женско по дедо ми и баба ми го добив женското user posted image па кога кумот се јави да ја праша мајка ми кое одбрала таа кога му кажа од лутина со своите 3 месеци не зборел...user posted image и ден денес кога ќе се спомне вика ќути не спомнувај косата ми се крева на глава а нема коса user posted image user posted image user posted image

clock-img

31.10.2010, 20:15

clock-img

*miki mami*

pencil-img

579

Многу сум клоцала мојте биле убедени дека сум машко посебно татко миuser posted image
но кумот сонувал дека сум се родила и ме крстил Билјана
ништо од машкотоuser posted image user posted image user posted image

clock-img

31.10.2010, 20:21

clock-img

Glück90

pencil-img

333

pa jas sum rodena dva dena posle Golema Bogorodica a majkami dobila bolki na sam den.I majkami rekla ako se soglasat kumovite dobro ako ne ne i koga go prasale kumceto on rekol Marija( imal simpatija Marija).I po denot i po simpatijata jas sum Marija i go obozavam imevouser posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Glück90 -- 31.10.2010 20:22:16 >

When you focus on problems, you will have more problems. When you focus on possibilities, you will have more opportunities. Dream. Wish. Make it happen.

clock-img

31.10.2010, 20:57

clock-img

Natasa981

pencil-img

955

Koga bile uste momce i devojka,na majka mi i tatko mi mnogu im se dopagalo imeto Natasa i si vetile ako imaat kerka taka ke ja krstat.I taka i bidnalo ;sum se rodila jas i me krstile Natasa. Arno ama baba mi dodeka bese ziva ne si prosti sto ne me krstile po nea,iako taa nesakala vo toj moment im go prepustila toa na moite sami da si izberat,otposle epten si se lutela sama na sebe:)Dodusa imaa popraven ispit,posle so sestra mi..

clock-img

15.11.2010, 15:22

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Кога сум се родила мајка ми и татко ми ме викале Дајана, се дури мојата баба (која не сака да ја викам така оти и делувало старински, па ја викам нана) не решила да ја преземе работата во нејзини раце и како влијателна особа во градот (а и во семејството очигледно) ме пријавила и се вратила со извод со нејзиното име...Името и не е толку лошо како постаката...
На секоја душманка и посакувам свекрва ко на мајка миuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

16.11.2010, 14:34

clock-img

prettygirl

pencil-img

398

jas sum krstena po son,ako e zensko marija, ako e masko sreten( sreka) ( demek srekna sum se rodila :)

clock-img

16.11.2010, 14:40

clock-img

anedespo

pencil-img

940

Кумот на моите им дал 3 имиња да бираат: Анета, Сашка и Брижита!!!(бљак). 

clock-img

16.11.2010, 14:55

clock-img

majka 79

pencil-img

836

moeto ime bilo zelba na tatko mi

clock-img

16.11.2010, 16:23

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

по името на католичкиот светец кого мајка ми го молела и читала молитвеник секоја вечер да се родам јас здрава и жива user posted image

clock-img

16.11.2010, 23:15

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

По баба ми Неда ,ама си го мразела името влашко и било(а она цела влаинка ама ич не ги сакала власите)user posted image user posted image .Па така демек помодерно Наташаuser posted image user posted image

clock-img

22.12.2010, 02:00

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Мајка ми сакала да ме крсти Ана, но брат ми и татко ми запнале за Марија и морала мајка ми да се сложи. А инаку таа 1 недела во болница ме викала Ана. Размислувале за некојси спој од двете имиња, но брат ми рекол не, бебето ќе се вика Марија.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

22.12.2010, 08:39

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Ме крстиле по песната на Сребрна Крила, Ана. Моите ми рекоа дека брат ми сакал така, тој е пет години постар од мене. Може навистина ја сакал таа песна тогаш, ама мислам дека и мајка ми имала некој удел во тоа, бидејќи сакала да имам кратко име за да не ми го кратат или да ме викаат нагалено. Е па, мене никој не ме вика Ана, сите Ане, Анушка, Анче, само Ана неuser posted image user posted image user posted image

clock-img

22.01.2011, 23:25

clock-img

Anestis

pencil-img

68

Jas sum krstena po zelba na brat mi... si imal nekoja drugarka vo maaloto i taka si kazal i kumovcite se soglasile (iako po ova mu doaga deka brat mi e kum..) :))).
A Natushka85...kazi deka za da ne si Neda ami Natasha sigurno e zasluzna i kumata tvoja a????taa od mala bila moderna :)))hihihihi

clock-img

23.01.2011, 00:37

clock-img

Боцко

pencil-img

806

јас онака традиционално по дедо ми. затоа син ми не е крстен по дедовци. user posted image
сепак, штета што дедо ми не бил жив кога се родив.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

clock-img

23.01.2011, 12:25

clock-img

skorpijana

pencil-img

683

moeto e po dedo mi koj umrel 15 dena pred da se rodam jas i taka mi go stavile negovoto

Последни статии

article-img