cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како сте го добиле вашето име?

clock-img

22.09.2012, 15:40

clock-img

Maria

pencil-img

533

Името сум го добила по баба ми (на мајка ми мајка),само што не во оригинарна форма,(таа се вика Марица) и плус родена сум пред Мала Богородица и затоа сум Марија.user posted image

clock-img

19.01.2013, 17:31

clock-img

Ring

pencil-img

602

По желба на татко ми ....во опција биле Алексндра, Камелија, Елена, Марија
Мајка ми многу сакала да се викам Камелија , да сум била силна и црста како камен user posted image user posted image

Your children will become who you are...so be who you want them to be !

clock-img

17.08.2013, 18:03

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

Од кумовите. Предложија неколку имиња и моите избрале.
А инаку сакале друго име да ми дадат, баба сакала по нејзе име да ми дадат (фала Богу не се) , па така кумот победил user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

05.05.2014, 00:16

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

По желба на татко ми.Инаку моето драгоцено име и припаѓало на баба ми,со која за неколку денови сме се разминале меѓу световите....user posted image user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

clock-img

05.05.2014, 00:49

clock-img

Defne90 RR

pencil-img

1991

Кумовите ми го избрале.Имало некое девојче со тоа име било ептен убаво и добро и тие ептен го сакале.И затоа и мене ми го одбрале баш тоа име.user posted image

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

clock-img

09.07.2014, 13:28

clock-img

Mila mamicka

pencil-img

387

Крстена сум по баба ми, и тоа по желба на кумот. Мајка ми и татко ми, ниту пак баба ми, не инсистирале да биде баш тоа име, ама нему му се допаѓало името, па така по баба ми Верка, јас сум крстена Верица.

Најдобрата работа што еден татко може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка.

clock-img

26.11.2014, 14:58

clock-img

caciana

pencil-img

863

Krstena sum na baba mi , po zelba na tatko mi. Moite mislele deka sum masko pa trebalo da se vikam Vladimir na dedo mi... No se slucilo da se rodi devojce i juser posted image Slavica na baba mi user posted image

clock-img

30.11.2014, 00:28

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Мајка ми сакала да се викам вака како што се викам user posted image

Последни статии

article-img