Името сум го добила по баба ми (на мајка ми мајка),само што не во оригинарна форма,(таа се вика Марица) и плус родена сум пред Мала Богородица и затоа сум Марија.
19.01.2013, 17:31
Ring
602
По желба на татко ми ....во опција биле Алексндра, Камелија, Елена, Марија Мајка ми многу сакала да се викам Камелија , да сум била силна и црста како камен
17.08.2013, 18:03
Bethany
4534
Од кумовите. Предложија неколку имиња и моите избрале. А инаку сакале друго име да ми дадат, баба сакала по нејзе име да ми дадат (фала Богу не се) , па така кумот победил
05.05.2014, 00:16
deluxe
2479
По желба на татко ми.Инаку моето драгоцено име и припаѓало на баба ми,со која за неколку денови сме се разминале меѓу световите....
05.05.2014, 00:49
Defne90 RR
1991
Кумовите ми го избрале.Имало некое девојче со тоа име било ептен убаво и добро и тие ептен го сакале.И затоа и мене ми го одбрале баш тоа име.
09.07.2014, 13:28
Mila mamicka
387
Крстена сум по баба ми, и тоа по желба на кумот. Мајка ми и татко ми, ниту пак баба ми, не инсистирале да биде баш тоа име, ама нему му се допаѓало името, па така по баба ми Верка, јас сум крстена Верица.
26.11.2014, 14:58
caciana
863
Krstena sum na baba mi , po zelba na tatko mi. Moite mislele deka sum masko pa trebalo da se vikam Vladimir na dedo mi... No se slucilo da se rodi devojce i j Slavica na baba mi
30.11.2014, 00:28
scared RR
1349
Мајка ми сакала да се викам вака како што се викам