cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: земјотрес

clock-img

07.09.2009, 23:42

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

Албанија 13 км одалечено од Дебар.

clock-img

07.09.2009, 23:43

clock-img

Natasha5

pencil-img

830

и еве уште дрма да ви кажам не можеме да спиеме мирноuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.09.2009, 12:16

clock-img

Весна

pencil-img

771

До сега никогаш се немам исплашено од земјотрес, ама овојпат бајаги упрпав. Веднаш на малото си помислив, рацете на мешето, ја гушнав и буљев со ококорени очи во свекрва ми. Ау, ми се плаче и сега колку се исплашив user posted image .
Никогаш више да не се повтори тоа замјотресиштето!!!

clock-img

04.11.2009, 19:28

clock-img

Еца

pencil-img

6692

луѓе дали во моментот осетивте земјотрес? user posted image Не беше многу јак но се почувствуваuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

04.11.2009, 19:29

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

Ja nisto ne osetiv

clock-img

04.11.2009, 19:33

clock-img

Еца

pencil-img

6692

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image сум го осетила јас, како да не. Количката на Мила до мене и оваа мрда со нозете и не сконтав одмаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image така да, дезинформацијаuser posted image user posted image user posted image

clock-img

04.11.2009, 19:34

clock-img

Cacko

pencil-img

1127

user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.11.2009, 19:38

clock-img

elle

pencil-img

613

Јас некни во 4 сабајле кренав паника дома дека има земјотрес ама изгледа ми се присторило,после таа серијата од земјотреси овде во валандовско мислам дека цел живот ќе имам страв од земјотресиuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.11.2009, 19:42

clock-img

srekna mama

pencil-img

316

lele Ecauser posted image user posted image user posted image user posted image ,jak zemjotres,a?

clock-img

04.11.2009, 20:25

clock-img

Весна

pencil-img

771

Леле бе Еца, е од твојата информација, без да прочитам до крај, тука свекрва ми ја шашардисав. Ја кренав на нозе. Само кажав: леле пак земјотрес имало, и женава само зборот штом го слушна се стрча кон вратата.
Ама потоа се изнасмеавме user posted image user posted image user posted image Блесаво!

clock-img

04.11.2009, 21:09

clock-img

Enika

pencil-img

1480

lele Eca nemoj vaka molim te...ja iam panicen strav od zemjotres...sekoja vecer koga ke legnam se molam da ne mavne nekoj...mn mi e stravuser posted image posle toj pred nekoe vreme so beshe poso epten go osetiv use poveke mi se zgolemi stravot:(

clock-img

03.03.2010, 20:15

clock-img

April

pencil-img

1257

Силни земјотреси му се закануваат на Балканот, а најризични зони се Јадранскиот брег, Косово, Бугарија и Романија.

Ова, како што пренсува „еРепорер“, го изјави денеска директорката на Сеизмолошкиот завод на Србија Славка Радовановиќ.

„Тоа се зони во кои долго време немало земјотреси, а низ историја се познати разорни земјотреси во тие подрачја“, наведе главниот српски сеизмолог.
„Секако дека не треба да се заборават и романските земјотреси со висока магнитуда, кои, исто така, ги нема од 1977 година, како и Бугарија, кој подолг временскиот период собира сеизмичка енергија“, изјави Радовановиќ.

Според Радованоиќ, прогнозите за земјотеси со голема магнитуда се однесуваат на следните неколку години, при што сеизмолошката активност се зголемува во пролетниот период.

clock-img

03.03.2010, 21:03

clock-img

Enika

pencil-img

1480

Го читав ова прееска на работаuser posted image Пак нема да нанам навечер...user posted image

clock-img

03.03.2010, 21:20

clock-img

Adrijana

pencil-img

1301

Балканот нема да го тресат силни земјотреси

Силните и разорни земјотреси како последниот во Чиле ги растреси сеизмолозите и на Балканот на полуостровот во иднина ќе има силни земјотреси.

По проценките направени од српскиот сеизмолог Славка Радовановиќ, професорот Љупчо Јордановски од сеизмолошката опсерваторија во Скопје смирува – нема место за паника.

„Има расeди во балканскиот полуостров, но тие не се поврзани не пости можност за силен земјотрес“, вели професорот Љупчо Јордановски, научен советник Сеизмолошка опсерваторија на ПМФ.

Професорот апелира до експертите и до новинарите да се внимава какви информации ќе бидат пренесени. Актуелно е прашањето дали во Македонија, поконкретно во Охрид ќе има силни земјотреси по врнежите?

Земјотреси имало и ќе ги има, Земјата е жива, потенцира Јордановски. Тоа е природа и не зависи од луѓето, но она што луѓето може да го направат е добра како превентива е правење на анализи при изградба на објекти што ќе издржат земјотреси, а жртвите многу мали.

Eve sto najdov od Kanal 5

clock-img

03.03.2010, 21:28

clock-img

Enika

pencil-img

1480

Абре не дај боже луге..од природни катастрофи нема бегање

clock-img

10.03.2010, 14:40

clock-img

Еца

pencil-img

6692

луѓе дали осетивте земјотрес? user posted image

clock-img

10.03.2010, 14:41

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Леле Еца, јас ништо не осетив, на 8-ми кат живеам...Не ме плаши, паничар сум, а и треба да се пораѓамuser posted image .

clock-img

10.03.2010, 14:43

clock-img

jovanka

pencil-img

1745

ne koga toa

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

clock-img

10.03.2010, 14:43

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

и јас не осетив ништо!!!

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

10.03.2010, 14:44

clock-img

riba79

pencil-img

683

лезам на кревет и ми се луласе креветот бесе во 14 38..се испласив многуuser posted image

clock-img

10.03.2010, 14:45

clock-img

Весна

pencil-img

771

Ауууу, не, пу пу пу, и не ни сакам. И јас сум на 8-ми, брррр! Вака како што сум сама со Јана којзнае колку ќе се вознемирам.
Еца, да не ти се причинило? user posted image Дај боже! user posted image

clock-img

10.03.2010, 14:46

clock-img

mami

pencil-img

8680

Ецо, да не те тресе тебе Мартина? Ништо не се осети ни во центар

clock-img

10.03.2010, 14:49

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

имало мал земјотрес- потврдено е!!!

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

10.03.2010, 14:50

clock-img

jovanka

pencil-img

1745

se znae posle vrnezi izlevanja sledi zemjotres daj boze samo na ova da ostane so mala amplituda

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

clock-img

10.03.2010, 14:54

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Еве се слушнав со мм, и тој го осетил, во Центар работи.

< Поракaта ја уредил Annabel -- 10.3.2010 14:55:53 >

Последни статии

article-img