за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Можеби звучи како „клише“, ама мене мм навистина ми е втор
22.07.2011, 13:43
anedespo
940
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
A od kade znaes deka mu se dobri dimenziite i deka nema podobri?
Pa poveke od 22sm i ne mi treba, a samoto toa so skoro sekogas svrsuvam za kratko vreme ukazuva na ekstra tehnika.
22.07.2011, 13:49
miana
6152
Dobro,ne prasav koi mu se prasav od kaj znaes deka nema podobri ? hahah Dobro ti si znaes,stom ti e ubavo - super bas mi e milo
22.07.2011, 13:52
Maca25
7558
Некои жени се презадоволни со тоа што го имаат покрај себе, додека некои никогаш не се задоволни и задоволени, колку и партнери да имале !!
22.07.2011, 14:03
miana
6152
Taka e ...Ama tie sto videle prethodno i izbrale mislam deka ne se kaat koga e vo prasanje sexot..Mene soprugot od taa gledna tocka mi extra takada ne mi fali nisto A i ne se prasuvam za nisto,zosto sum imala iskustvo prethodno..takada..imav prilika i odbrav
22.07.2011, 14:10
AnnaMolly RR
6409
Темата отиде во друга насока, мислам дека треба да се вратиме онтопик.
22.07.2011, 14:17
Maca25
7558
Значи темата за денес е Колку партнери пред брак!!!! а за муабетот какви биле претходните партнери и сегашниот - е тоа во друга тема!
22.07.2011, 14:17
kuklica
264
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Некои жени се презадоволни со тоа што го имаат покрај себе, додека некои никогаш не се задоволни и задоволени, колку и партнери да имале !!
POTPIS
22.07.2011, 14:23
miana
6152
Ok gledam deka totalno sum pogresno svatena...Se gubam od temava
22.07.2011, 14:35
Maca25
7558
Миана, нема потреба од губење од темата. Едноставно ова си е отворен форум и секој има право да го каже своето ценето мислење. Е само, да не забегуваме од темата, пошто тука се збори за бројка ( колку партнери) а тоа какви биле ( или не биле ) можеме во друга тема да праиме муабет.
22.07.2011, 14:38
miana
6152
Jas nikade ne pisav kakvi bile moite prethodni,samo kazav deka kaj onie koi se so eden partner postoi somnevanje dali ima podobro a dodeka onie sto iskusile - znaat,takada....A gledam na temava od tolku mnogu komentari samo dve napisale brojka od koi edna e 39,5..Znaci site izbegale od temata...A onie koi pisale deka im e samo soprugot ne se vazat zosto voopsto inemale [red braj a temava bese : Број на партнери пред брак
22.07.2011, 14:47
Maca25
7558
EEE сега па и ти, одма се лутиш!! И тие што немале друг сексуален партнер освен мажот се добредојдени на оваа тема!
22.07.2011, 14:51
miana
6152
Pa ne rekov deka ne se dobredojdeni tuku deka ne se vazi - ama neli e taka.? Jas ne gi pisuvav moite iskustva... Pozdrav
22.07.2011, 17:20
Viktori
5329
мислам дека може и малку полабаво на темава, затоа што со бројкиве, сите ќе пишуваат 39''''''''''''''''2...и многу први ќе има.
Миана секоја чест на дискусијата и слободно продолжи си ја!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bibe 14
Kolku seksualni partneri ste imale pred da stapite vo brak? Koja e granicata spored vas i koj broj e za vas premnogu? Dali vasiot soprug/sopruga vi go ima postaveno ova prasanje i kako reagirase na odgovorot (ve prasa koj, sto, kako, ili? Za prasanjevo se inspirirav od emisija sto ja gledav sinoka pa me interesirase vaset____o mislenje. Jas licno sum bila samo so mojot honey i ne zalam za toa
темата не е само насловот! Прочитајте го барем првиот пост каде најчесто е образложена темата и поставени се горе долу границите.!
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 22.7.2011 17:46:41 >
22.07.2011, 20:12
mama26
3977
jas mislev na mm sum mu prva ama ne sum bila ...treba za niv tema da otvorime
23.07.2011, 14:44
Martins mom
3342
Ох, мама, па ти нели рече дека мт е 10 години постар од тебе, па уште ти да си му била прва...
23.07.2011, 23:26
mama26
3977
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR
Ох, мама, па ти нели рече дека мт е 10 години постар од тебе, па уште ти да си му била прва...
martins mom sto ti e? se salev jas,,uste poubavo sto ne sum mu prva
24.07.2011, 12:24
ananikol
1568
Moze Viktori,sekako deka moze...
Stojat zenicki vo red naredeni za kaj Sv.Petar i koja kako vleguva kaj nego toj gi prasuv;kolku partneri imala dodeka bila ziva.. Prvata odgovorila-10 Sv.Petar-Dobro,eve ti tebe zlatni krila. Prvata - lele Sv. Petre zarem zlaten angel ke bidam????-Cela kefovi izleguva od kaj nego. Vtorata odgovara -5 Sv.Petar-Dobro eve ti srebreni krila. Vtorata -lele Sv.Petre zaren srebren angel ke bidam????-Presrekna.. Tretata odgovara-samo mazot mi... Sv.Petar-Dobro eve ti beli krila. Tretata-Sv.Petre zarem bel angel ke bidam????Vooduseveno prasuva Sv.Petar- Ne,ami guska.....
Aj malku sala i na sopstvena smetka
< Поракaта ја уредил ananikol -- 24.7.2011 12:26:16 >
24.07.2011, 12:28
Pepelaska *
3820
сум немала многу негде 5 6 ама ништо сериозно добро е не сум гуска ама имаше еден ептен ми го матеше умот штета се појави после мм инаку ќе бевме супер пар знам
24.07.2011, 17:23
annie
187
jas sum guska
24.07.2011, 22:06
sandravlae
61
nemozam sega tocna brojka da kazam ama od prilika dvaeset i kusur valjda koj da gi pamti site
31.08.2011, 00:11
sunshine24
57
jas sum bila so dvajca pred mazot mi i voopso ne zalam ke bilo ubavo uste so nekoj ,no so nego izleze seriozna vrska i sega mi e super.znaci po moe mislenj ubavo e da probas i so drugi za da ne se prasuvas cel zivot kako bi bilo...
31.08.2011, 08:56
Lokica1
131
Ha, interesna tema...jas so maz mi sum od 16 godini, i mi bese prv i edinstven decko i prv i edinstven na seksualen plan (za sega ). E sega moram da priznaam deka ponekogas se kaam sto ne sum probala da bidam i so drug, i ne mora da e seksualno, ali toa ti e.....
09.09.2011, 00:31
petra27
385
Pred mm imav dolga vrska,pa edna godina pauza.....i vo taa godina se iznasetav i imase vrski po eden mesec , dve nedeli...malku muvanje....brojka ne mi e bas prijatno sea da kazuvam,no ke kazam deka site tie se izbrisaa i gi zaboraviv otkako go zapoznav mm.....za mene on e prv...bidejki toa bese toa.....toa pred toa gola voda.....i den denes e isto kako prvite meseci.....
13.12.2011, 14:18
Melanija RR
7052
Кај мене мм ми е трета среќа .Оште на почеток од врска во неврзам муабет си кажавме што имаме да си кажеме Во однос на предрасудите неможам и несакам никого да разберам.Воопшто не е важна бројката,сега кој колку е искрен во кажувањето на таа бројка на партнерот е сосема нешто друго. Која е границата?Па зависи од возраста ,да речеме со мм се сретнавме на 26 години,така да тоа трети ич не е многу ама тоа е што е.Денес има врски кои траат по 6-8 години а се заедно од тинејџерски денови,и тоа е тоа.Од друга страна има девојки од по 33-35 години кои не се мажени и сигурно бројката е прилично поголема,па според годините нема што да се замери.Сепак 35 години се просечен животен век.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни