ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue
нема да се праам паметна и да „кобам“ ама тоа бебе што толку ви фали ќе доведе до тоа твоите коментари да бидат во линија на сите наши погоре напишани....Ко што некаде погоре кажав, бракот ништо не ми смени, баш напротив тоа ми беше еден од најубавите периоди во животот - пари доволно, никакви обврски, моите и неговите родители ги гледав кога сакав, т.е. многу ретко, никој од нив не наоѓаше за потребно да ми соли памет што како...Уживанција во секоја смисла...И после се родија долго очекуваните деца и се живо се смени. Не се жалам, ама како и на сите и на мене ми е на моменти доста од трчање секаде, подредување на се во интерес на децата и нивните навики, сите пари ги давам за нивните потреби, коодринирам две баби, жена која ми помага со работа, градинка, служам секакви мудрувања од бабиве за воспитување деца, ги гледам бабиве секој ден, наместо да поминувам време со маж ми јас седам на дестко игралише и по игротеки на родендени Денот е краток за во него да има време за мене/него и моите/неговите/нашите потреби....Баш ништо не е како пред они да се родат
Potpis blue_blue! Promenite doagaat od promenetite aktivnosti! So gledanjeto i slusanjeto na babite se soglasuvam i poveke od 100%. Koga bevme sami so decko mi, sega veke maz, ziveevme kako babyhope sto opisala pogore. Skromno, a sepak dostoinstveno, samo nasite potrebi bea psrisutni, nikogo ne gledavme nikogo ne slusavme, se ljubevme i miluvavme sekoj den po nekolku saati, sega nemam vreme do WC da pojdam na raat
i ne deka ne se sakame, tuku denot pominuva na poinakov nacin, kaj sto nema mnogu mesto za neznosti, opustanje, guskanje, sepotenje slatki zborovi na uvo, tuku poveke se pragmaticni raboti kako narani dete, presobleci, zaspi go, narani go, pak presobleci go i taka do nedogled, dodeka ne go stavis da spie nego i posle utepana legnes i ti, se taka do sabajleto kaj sto te ceka istata rabota, i se taka do drugoto sabajle i do nedogled... mm nekako go nemam vo tefterov na aktivnosti