ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce
nie denes prv den b evme v gradinka lele katastrofa bevme placki bez smiruvnje povrati duri dva pati od placenjeso ke bide neznam ucitelkata ubavo mu pokazuva se ne pa ne ne odi so nea ne saka da se zaigra katastrofa mnogu sum isplasena dali ke ja prifati gradinka5ta ako ne tesko mene ke ostanime bez lepce doma
kako da mu pomognam da se navikni zbesnuvam ej kako me luti ima 16 meseci i samo da seta saka
Мајмунче извини вчера не ти зборнав во градинка и ние дека прв ден во оваа градинка. Свекрва ми ми кажа дека не сте поминале баш добро, ама биди упорна, мислам дека грешка направи што внатре беше и ти со него, можеби не требаше да влегуваш да те гледа, отави го сам и чекај внатре, почетокот по саат два оставај го, тоа е, не е исто секое дете, секое различно се привикнува.
Инаку ние вчера со плачки, прв ден во новата градинка(зашто неговата е на одмор овој месец), а денеска сам си влезе, воспитувачката останата подзината, не и се веруваше, дека вчера се отепа од плачење, па свекрва ми дојде од таму, да го подсмири, па некое време со неа бил, па после го однесала во другата група, а денеска па еве без проблем си влезе, и воспитувачкава „Ејјјј“ вика и друг коментар немаше