за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Тука имате прилика да закачите ваша слика или слика од вашите најмали и истите да ги споделите со рингараја фановите.
28.04.2009, 10:01
agnes77
1959
ovo sam jas
28.04.2009, 10:31
mami
8680
абе како да ставам слика?
28.04.2009, 10:40
mami
8680
28.04.2009, 11:26
agnes77
1959
slika mora biti na nekom internetnom albumu, npr picasssa web album zatim klikneš sa desnim gumbom na sliko i kopiraš http
taj http.... prilepiš između [img][/img]
ali http ne smije da bude aktivan (ostrani povezavo)
komplikovano je objasniti, molam, da netko objasni na makedonski
28.04.2009, 11:40
agnes77
1959
evo nešto bolje
Nakon što smo sada dobili i fotoalbum, slijede upute kako neku sliku koju spremite u fotoalbum, možete uključiti u svoju poruku. Znači, prvo po uputama morate spremiti sliku u svoj osobni fotoalbum ili u bilo koji drugi javni album. Zatim, odite pogledati tu sliku. Odn. izaberite album u koji ste spremili sliku i kliknite na nju.
Otvoriti će se novi prozor, u kojem će slika biti u originalnoj veličini. Tada kliknite desnim gumbom miša na sliku. Otvoriti će vam se jedan izbornik opcija. Izaberite zadnju odn. najdonju - "Properties". Tamo imate jedan red, meni je 4., u kojem piše Adress (URL) i pored neka web adresa. Tu web adresu kopirajte (Ctrl+C).
Sada možete početi pisati svoju poruku, i kada dođete do mjesta gdje želite postaviti sliku, kliknete gore u naredbama (ispod prostora za upisivanje naslova) Img. Napisati će vam se [img]. Onda kopirajte adresu koju ste uzeli iz svojstava slika, jednostavno stisnete Ctrl+V. I opet stisnete isti gumbić Img*, napisati će se [/img]. Dalje nastavite pisati poruku i normalno pošaljete poruku, a slika će se vidjeti umjesto naredbi koje ste napisali.
Tako na primjer kod za psotavljanje jedne od slika iz fotoalbuma glasi: [img]http://www.svijet-ljubimaca.com/forum/album_pic.php?pic_id=280[/img]
Koju sliku taj kod daje, vidjet ćete u sljedećoj poruci. Postupak možete ponoviti za koliko slika želite, samo naravno svaki puta morate umetnuti odgovarajuću adresu slike. Pazite da između naredbi i web adrese nema razmaka, dakle [img]adresa[/img]. Također, ako imate vlastiti web prostor, možete jednostavno umetnuti tu adresu slike. Npr. za neku sliku spremljenu na web adresi, naredbe mogu izgledati ovako:
мами многу е сладок Леон, срценце, и јас ке се обидам да ставам слика од Воислав....
10.05.2009, 01:27
Nikolina
226
mami i Elena mnogu vi se slatki decinjata da vi se zdravi i zivi i golemi da rastat.
10.05.2009, 01:30
biljanaM
662
Елена Мартина е вистинска принцеза, кукличка мала, многу убави очиња има.
10.05.2009, 19:20
Еца
6692
Благодарам на комплиментите за мојата ќерка ајде прикачувајте и вие по некоја слика па да ги видиме и останатите најсакани човечиња
26.05.2009, 23:04
Боцко
806
26.05.2009, 23:11
Еца
6692
Мартина ја виде сликата и ми вика кој е тој? Јас сум? ах ова мое дете. Боцко Стефан ти е бомбона права, и викам на Мартина убаво е детето? а таа ми вика многу е прекрасно, како принцеза леле мајко моја Па јас и викам , ма каква принцеза бре, машко е...таа ми вика, па што ако нека биде тогаш принц на Снежана ааааааааааааа
26.05.2009, 23:21
Julie1
2354
Срценце е Стефан. Пупупу да не го урочиме. Вечерва облечи му нешто наопаку
26.05.2009, 23:29
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena
Мартина ја виде сликата и ми вика кој е тој? Јас сум? ах ова мое дете. Боцко Стефан ти е бомбона права, и викам на Мартина убаво е детето? а таа ми вика многу е прекрасно, како принцеза леле мајко моја Па јас и викам , ма каква принцеза бре, машко е...таа ми вика, па што ако нека биде тогаш принц на Снежана ааааааааааааа
Stefan je res pravi mali frajer
27.05.2009, 08:44
mami
8680
а тек да го видите во живо..фраер ипол..мамички пазете си ги керкичките пошто сите ќе ги шармира
31.05.2009, 20:03
Боцко
806
да мамички, wannabe, paper pregnant - на настанот напред розово се случи едно запознавање: боцко и стефан се запознаа со мами, лука и тато. рр и сликите завршија раbота и беше лесно и пријатно. полесно ќе се крши мразот на 13-ти
31.05.2009, 20:09
mami
8680
да да оттогаш сум Белата тетка..појма немам зошто- чекам 13ти за да се разбереме со Сефан
31.05.2009, 20:13
Еца
6692
Леле закон ти е малиот, а ти ништо не пријави за 13, Боцко оди запиши се таму да не те мислиме