за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Арх_диз кога доаѓаш? Колачињава ти испаднале супер Фели!! њам њам њам...
22.10.2011, 12:47
Pepelaska *
3820
Добар ден женски и јас богами се наспав иако би можела уште ,Виктори како успеа со хром кафе да направиш кажи ја тајната . Овде тмурно и ладно а пред куќа свадба тапани лупаат весело.Вечер може ќе одиме со мм ако не сакаат свекор ми и свекрва ми.Инаку сега свекрва ми е на одмор па ќе си се одморам малкуу јејејеј
22.10.2011, 12:51
Maca25
7558
Маж ми ме брка од комп. требал да работи...а баш ми се читкаше на РР. Ајде жени се читаме попосле (кога ќе ги легнам децата мм и Нина)
22.10.2011, 14:57
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Кога е саемот? Ќе организираме нешто за саемот? Некоја дружба? Јас се наспав, си легнав во 21.30 и си стамав в0 08.30.. веќе второ кафе пијам од сабајле.
Мацо Рингераја ќе има штанд па таму ќе се собираме да се видиме сабота или недела,еве тука правиме список
22.10.2011, 16:06
Snowhite RR
5042
Добар ден рр-ки. Еве и јас да се пофалам дека вчера цел ден го поминав кај мајка ми, иако сме на 15 мин, не сум била да поседам не знам од кога, убаво ми дојде барем и се одморив малку, инаку дома, со Михаил и сигурно цело време нешто ќе најдев да работам и наместо слободниот ден да го искористам за одмор, ќе беше замор.
22.10.2011, 18:30
arh_diz
7198
Арх_диз кога доаѓаш? Колачињава ти испаднале супер Фели!! њам њам њам...
Na 4 Noemvri , taman za druzbata kako da sum znaela deka ke organizirate
22.10.2011, 21:37
AnnaMolly RR
6409
zenski, ne mozam mnogu da prebaruvam od mobilen, zatoa tuka ke ve prasam. dva dena filip ima gust zelen sekret vo nosot, a denes cel den usite i dlankite mu se vreli, a teloto i celoto ne mu se. ne uspeav da mu izmeram temperatura, ama mislam deka nema. usite mu se zar crveni, a od vreme na vreme duri ednoto mu e ladno, drugoto vrelo.
22.10.2011, 21:40
AnnaMolly RR
6409
i preeska go brisev so maramica noseto i mi mrdna mu brcnav so prstot vo oko, ama epten dlaboko. ne placese, nikako ne izreagira, samo si go triese okceto i posle desetina minuti pocna da mu se polni so mnoooogu gurelki! go cistev so kamilica i malku mu se smiri. lele kolku mi e tesko, greota deteto! ako sum go povredila nekako... :'(
22.10.2011, 21:47
Martins mom
3342
Чупиња само да ве поздравам...немам време ама баш за ништо, ве читкам помалку, ама ми фалитеееееее
22.10.2011, 21:48
Палешка РР
7505
Не верувам дека е од тоа Ана Моли, сигурно се поклопило со некоја инфекција на очите. Направи му промивки со чиста газа и камилица, ќе помине.
22.10.2011, 21:51
AnnaMolly RR
6409
go miev, paleska. eve go sega spie. lele samo se tufkam da ne sum go grebnala ili nesto... kako se pogoduva se bolen preku vikend, treba da cekam do vtornik da go nosam na lekar. ako ima infekcija, da ne e mnogu do togas? da go nosam utre na dezuren?
22.10.2011, 22:35
Палешка РР
7505
Однеси го ако ти е мисла, ама не слушај ме мене, јас сум многу плашлива
23.10.2011, 07:02
kikicka
4218
dobro utro nie izgleda prvi sme so stanuvanje denes leona pak pocna so nosot cela vecer ne e spana evdaj od 1 do kaj 3,4 aman veke nema temp ama ja sledam jas katasrofa site nastinavme.
23.10.2011, 07:05
kikicka
4218
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Однеси го ако ти е мисла, ама не слушај ме мене, јас сум многу плашлива
i jas mislam da si otides so porano toa podobro ,moze nekoj kapkicki ke mu dadat za ocite,na edna prijatelka od vetar isto mu vleglo vo ocin jata prasinka i mng gorelki imashe taka kako gnoj izgledaa i i dadoa kapki pa mu pomina.ama prvo bris mu zemaa. Ti otidi si i ne se tufkaj dali mu e nesto sto e sigurno sigurno e!
23.10.2011, 08:40
Viktori
5329
,Виктори како успеа со хром кафе да направиш кажи ја тајната
Пепелашка, кога пребаруваш слики на гугл пример и кога ќе кликнеш на сликата имаш 2 опции од десно: Вебсајт фор дис имиџ и вју фул сајз имиџ. Ти кликаш на вју фул сајз имиг и го копираш линкот од адрес барот и го ставаш помеѓу [img][/img]
вака некако. пак ми успеа.
23.10.2011, 08:44
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
go miev, paleska. eve go sega spie. lele samo se tufkam da ne sum go grebnala ili nesto... kako se pogoduva se bolen preku vikend, treba da cekam do vtornik da go nosam na lekar. ako ima infekcija, da ne e mnogu do togas? da go nosam utre na dezuren?
А да не се притресуваш многу многу? Си има окцето заштита природна затоа и почнало да се влажни. Камилица јас користев исто и за мене и за децата кога ќе ми солзеа очите, па можеш да пробаш, мада мислам дека ништо не треба...
23.10.2011, 09:18
AnnaMolly RR
6409
Стопати му го измив окото со камилица синоќа, дури и додека спиеше. Ама сабајле кога се разбуди му беше залепено, не можеше да го отвори воопшто. Го миев со топла вода и пак со камилица. Немаше да се потресувам ако му беше од настинка, ама ме мисли тоа што му брцнав во око, а имам нокти. Мене кога бев на преглед за контактни леќи сестрата ми го изгреба окото со леќата и цела недела таква бев, не можев да куртулам од гурелки и носев превез како пират. Се мислам дали да му ставам хлорамфеникол на своја рака?
23.10.2011, 09:34
Maca25
7558
На своја рака во око ништо да не ставаш!!! Подобро оди на дежурен, нека го прегледаат.
23.10.2011, 09:50
AnnaMolly RR
6409
ke go odnesam koga ke se vrati dejan od rabota.
23.10.2011, 09:54
penelopa
3419
На своја рака во око ништо да не ставаш!!! Подобро оди на дежурен, нека го прегледаат.
Се сложувам и јас би го однела на дежурен. Инаку Ана Моли тука не припорачуваат да се чисти окото на детето со камилица туку исклучиво со физиолошки раствор посебно кога станува збор за инфекција. И ние имавме минатат недела па ни помина со капки Tobrex.
23.10.2011, 09:58
profesorica back
16
Кога Дамјан беше бебе што не пробав за тие инфекции на окцето, секогаш едното му беше воспалено и на крај ни помина со Тобрекс капки
23.10.2011, 10:14
Џесика
2036
АнаМоли, камилица мислам дека ништо нема да напраи, земи ако имаш прокулин капки, немаат јак состав, како дезинфекција и промивка ќе му напраиш
23.10.2011, 13:29
AnnaMolly RR
6409
go odnesov filip kaj edna komsika na moite pedijatarka e i mi rece moze hloramfenikol i kamilica pocesto da go mackam. vo vtornik ke odime kaj maticnata da go zirne. aman veke, nikako da pominat dve nedeli bez antibiotik, operacijata epten se odlozi, a mora do nova godina da se operira. izvinete mi za latinicava denovive, celo vreme sum od mobilen.
23.10.2011, 15:24
Natuska85
3613
Ана моли а што операција ќе правите пак Не сум баш во тек....
23.10.2011, 15:40
temjana
1159
Добар ден девојки. Мене денес главава ме убива вчера на девојачко изгледа претерав Сега ми се најави едниот внук сакал да спие кај нас душа на тета ич не знае денот да го погоди ама ај ќе ме истрпи