за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Женски како сте миии...јас еве во паузата за денес да ве читнам на брзинка,се спремаме за утре за крштевката,многу сум возбуденааа.Купивме се што треба,уште тортата да ја земеме вечер и спремни сме .Плус прва годишнина од брак имаме со мм утре, па се подновив плус нешто денес,а јас него му спремам изненадување за утре.Па чекајте частење утре вечер во барот .Сии јаа
Пс.Убаво да си поминете на дружбата
Натушке, најубаво да си поминете утре. Честита крштевка, нека е здрав и жив Кристијан, голем да расти, и нека ви е честита и годишнината, уште многу да си дочекате. А ние чекаме частење, ама и слики исто
25.09.2011, 08:57
AnnaMolly RR
6409
Натушке, убав помин на крштевка!
Еве јас ќе почастам во твое име појадок, многу сум гладна!
25.09.2011, 09:13
penelopa
3419
Добро утро, брр кај нас е ладно, есента ни стигна иако сонце сеуште грее. Честитко крштевање на К. Натушке, убаво да си прославите...хехехе каква коинциденција и ние денес славиме годишнина, поклон уште не сум стигнала да купам ама деновиве сигурно...нема смисла мажуле и роденден вчера славеше Убав ден ви посакувам! Нешто за каснување ќе спремам во барот
25.09.2011, 09:14
Maca25
7558
леле Ана Моли, кај ти текна на бурек и јогурт. Сега ќе ме натераш да одам и да купам.
Натушка честито крштевка на К. и годишнина. Чекаме слики и частење во барот после
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 25.9.2011 9:15:51 >
25.09.2011, 09:20
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
леле Ана Моли, кај ти текна на бурек и јогурт. Сега ќе ме натераш да одам и да купам.
Натушка честито крштевка на К. и годишнина. Чекаме слики и частење во барот после
Ех готово ми отворивте апетит. Мене ми се пријаде симит- погача....ах колку време ја мислам а тука нема кај да се купи
25.09.2011, 09:22
Maca25
7558
Пенелопа, па што не си направиш ?!!? Бурек ваљда има, така!? Пикај бурекот со сирење во земичка и готово - симит погача
25.09.2011, 09:26
penelopa
3419
Пенелопа, па што не си направиш ?!!? Бурек ваљда има, така!? Пикај бурекот со сирење во земичка и готово - симит погача
бурек има да ама јас и не сум баш по бурекот си сакам јас симит од фурната од Чаир ништо друго не ми е исто.
25.09.2011, 09:46
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: *miki mami*
zdravo zenski jas denes sum za nikade celata izgleda me fatil stomacniot virus cel den mi se povraka,a imam trista raboti
И јас вчера изгледа го прележав вирусов, сега ми е јасно, а цел ден се мислев што ми е, цел ден лежев, повраќав, а сабајлето сами бевме со Михаил, мм на работа беше, среќа што беше мирен, па издржавме некако. Па и капак на се, вечерта на роденден бевме, таму па едвај издржав. Битно помина, денеска ко нова сум
25.09.2011, 10:31
Yummy Mammy
1690
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa
Чекаме слики и частење во барот после
Ех готово ми отворивте апетит. Мене ми се пријаде симит- погача....ах колку време ја мислам а тука нема кај да се купи
Znaci ne mi se veruva deka me nateravte da idam i da si kupam burek i jogurt
Nesto sto najmnogu mrazam e ko ke stanam da se oblakam i da pazaram, a sega i jas se spremiv i sofi ja spremiv i pravc vo najbliskiot zlaten klas
25.09.2011, 13:49
*miki mami*
579
Natuska neka vi e srekna krstevka ubavo da si pominete pa ke gledame sliki i mene virusov samo eden den ispiv B6 i kako nova sum
25.09.2011, 16:53
Pepelaska *
3820
Среќна крштевка на Кристијан Натушке вечно името да му е и да ви се множат годишнините па чекаме слики
25.09.2011, 17:12
kikicka
4218
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###
Среќна крштевка на Кристијан Натушке вечно името да му е и да ви се множат годишнините па чекаме слики
Isto i od mene cestitki
25.09.2011, 17:17
Maca25
7558
жени како ви поминува викендот? Јас и ќерка ми овој викенд си се изнашетавме сами, вчера во Зоолошка и на ул. Македонија, а денес во парк, на лулашки, во Луна Парк. Супер викенд ми беше ова.
25.09.2011, 17:31
mila mama
1616
Среќна крштевка Натушка, вечно име! Викендов супер поминавме, шетнавме малку, се подруживме со пријатели, сега сме дома на топло, се мислам да ставам едно кафе, чичко хром не ми дозволува и вас да ви сварам Па ако има некој расположен нека стави по едно да се напиеме
25.09.2011, 20:24
AnnaMolly RR
6409
i jas jadev burek ama bez jogurt za vecera :) vi otvoriv apetit, a? jami mami, izvini sto ti otvoriv rabota da odis po burek, da videv porano deka ke odis ke dojdev da te castam da jade bebeto vo meseto :) aj sledniot vikend odime zaedno na pojadok!
26.09.2011, 22:24
Natuska85
3613
Женски фала ви на сите на честитките,да се враќаат и кај вас само убави работи.Ајде во барот има частењеееее
27.09.2011, 10:01
Snowhite RR
5042
Добро утро, добар ден! Ај некој нека чести кафе, немам пиено од неделата. Го однесов Михаил во градинка и сега ми е пусто дома сама Ама ќе си го земам кај 12 зошто вчера кренал Т ми се јавија кај 2.30, а денеска сум втора смена, ако пак нешто крени нема да можам да го земам, ќе треба да го чека татко му до 4.30. Мислев дека ќе поработам нешто низ дома, да подзачистам, ама па празник било, на свекор ми името му е бај д веј, нека му е честито и на другите кои слават
27.09.2011, 10:16
Џесика
2036
А што празник е денес? Јас и онака вчера све си завршив, денес ќе се излежавам и ќе си ја масирам кичмата од вчерашната генералка
27.09.2011, 10:20
Snowhite RR
5042
Крстовден (Воздвижение на Чесниот Крст) 27/09/2011
На овој ден се празнуваат два настани поврзани со Чесниот Крст: прво, пронаоѓањето на Чесниот Крст на Голгота, и второ, враќањето на Чесниот Крст од Персија во Ерусалим. Обиколувајќи ја Светата Земја Св. царица Елена намисли да го побара Чесниот Крст на Христос. Некој старец Евреин, по име Јуда, единствен знаеше за местото каде што се наоѓаше Крстот, па принуден од царицата изјави дека Крстот е закопан под храмот на Венера, којшто на Голгота го подигна царот Адријан. Царицата нареди и го разурнаа оној идолски храм, па копајќи во длабочина најдоа три крста. Додека царицата беше во недоумение како да го распознае Христовиот Крст, покрај местото поминуваше поворка со мртовец. Тогаш патријархот Макариј рече да ги полагаат крстовите редум врз мртовецот. А кога го ставија врз него третиот крст, покојникот оживе. По тоа познаа дека е тоа вистинскиот Христов крст, чесен и животворен. Потоа го положија врз една болна жена и жената оздраве. Тогаш патријархот го крена крстот за да го види сиот народ, а народот со солзи пееше: „Господи помилуј!“ Царицата Елена направи ковчег од сребро и го положи во него Чесниот Крст. Подоцна, кога царот Хозрој го зазеде Ерусалим, многумина ги одведе во ропство, а Крстот Господов го однесе во Персија. Во Персија Крстот лежеше четиринаесет години. Во 628 година грчкиот цар Ираклиј го победи Хозрој и со слава го поврати Крстот во Ерусалим. Влегувајќи во градот царот Ираклиј го носеше Крстот на своите плеќи. Но одеднаш застана и не можеше да зачекори ни чекор. Патријархот Захариј виде ангел којшто му попречуваше на царот во раскошни облеки да оди под Крстот, по оној пат по којшто Господ одеше бос и понижен. Тоа видение патријархот му го објави на царот. Тогаш царот се слече, па босоног и во бедна облека го зеде Крстот, го изнесе на Голгота и го положи во храмот на Воскресението, на радост и за утеха на целиот христијански свет.
27.09.2011, 13:42
Marija_L
68
Aj iskusni mamicki nekoj lek ili sampon - efiokasen protiv opaganje kosa? P>S na site koi go slavat neka im e sreken praznikot
27.09.2011, 13:55
Bogdancanka
5422
Marija_L nesto poveke za opaganje na kosata moze da procitas tuka
27.09.2011, 23:51
lina 25
59
Dobro vecer ima li nekoja mamicka uste budna ila samo jas dremam
28.09.2011, 00:03
Viktori
5329
има има како нема. ѕиркам од време на време
28.09.2011, 09:03
Felly RR
7977
Ајде кој е за кафе, повелете! Јас ја оставив Матеа во градинка, па ќе се спремам за на работа. Денес најмногу плачеше, од сите денови до сега. АМа само додека влезе, кога влезе внатре, одма престана. Ама па и дома да е, јас кога одма на работа, и татко и да ја чува, мора да писне, да плаче кога ќе види дека излегувам.
28.09.2011, 11:12
lukas
2148
dobro utro od mene ne mi e bas nesto dobro zosto sum fatena vo polojnata vcera bev na mestac i sega sum so lepenka,padnata polovina i stipnato mesto na tri prsleni...vcera nezz kaj teram popot vo belo go vidov ....no sega sum podobra ama treba da odmaram ,da ne krevam i sto poveke da sedam ili lezam...