за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Добра ви вечер женски. Како сте? Јас скоро се прибрав од работа, мртва уморна сум, колку мразам почеток на месец а особено денот кога ги пуштаат пензиите
06.01.2012, 10:55
mama26
3977
KOLEDE LEDE PADNALO GREDE UTEPALO DEDE ,DEDE SE MACI BABA GO KVACI ZA CETIRI JAJCA GUSKINI SATKINI KOLEDE .kaj ste mi zenski na ova ladno vreme?
06.01.2012, 12:09
kikicka
4218
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26
KOLEDE LEDE PADNALO GREDE UTEPALO DEDE ,DEDE SE MACI BABA GO KVACI ZA CETIRI JAJCA GUSKINI SATKINI KOLEDE .kaj ste mi zenski na ova ladno vreme?
КОЛЕЕДЕЕЕЕ ....КОЈ ШТО СПИЕ НЕКА СТАНЕ НЕКА МЕСЕ КОЛАЧИЊА ИЛИ НЕКА СИ КУПЕ ОД ПРОДАВНИЦАТА КАКО МЕНЕ
06.01.2012, 12:33
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26
KOLEDE LEDE PADNALO GREDE UTEPALO DEDE ,DEDE SE MACI BABA GO KVACI ZA CETIRI JAJCA GUSKINI SATKINI KOLEDE .kaj ste mi zenski na ova ladno vreme? се знае каде дома во кујна работно Убав ден ви посакувам на сите.
06.01.2012, 14:22
Тања РР
2029
Жени како сте ми денес? Ја спремавте ли Бадниковата трпеза? ЈАс имам една дилема, всушност секоја година ја имам : Дали лепчето со паричка треба да биде со или без квасец? Ајде помагајте, време е да почнам да месам.
06.01.2012, 14:53
Melanija RR
7052
Тања сега и мене ме збуни,мислиш не е посно .И мене ми остана уште лепчето со паричка ама со квасец секогаш ја правам.Ќе каже некој нешто за ова?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
06.01.2012, 15:47
Тања РР
2029
Не, не да не е посно, туку нели Исус и апостолите на Тајната вечера јаделе бесквасен леб?
06.01.2012, 15:57
Annet
2404
се спрема се крчка хахаха нека ни е за многу години празникот и после чекам да видам на кој му се паднала паричката,мене до сега никогаш
06.01.2012, 16:05
libra.n
645
Vo Prilep se vrti paricka za Vasilica (barem kaj majka mi i svekrva mi) a za Badnik se pravi maznik so oriz. Mene mi se padna lani i kaj majka mi (stavile za nas) i kaj svekrva mi i kaj nas doma. I navistina bev srekna izminatata godina- si dobiv kerka
06.01.2012, 16:06
temjana
1159
И така јас си месам влезена во пекарски филм ама ептен,тестото навидум убаво ми делува меко, како за лаик одлично. Задоволно си трљам раце ќе има мм со што да се фали на работа, го ставам лепчето да се пече и ја гледам паричката на масата... епа ќе се убиев среќа во несреќа е што претерав со брашното па наместо едно лепче јс имав уште 3 што чекаа да се печат, па се снајдов некако Инаку лепчето баш и не ми испадна како што планирав камен тврдо е
06.01.2012, 16:44
AnnaMolly RR
6409
Кај нас свеки го месеше лепчето, јас и мм со Филип до сега на коледе бевме Со квасец го правеше, од тестото за пита и останало и го направила во 7 топчиња. За вечера ќе имаме печена пастрмка, грав и пита со зелка.
06.01.2012, 16:47
temjana
1159
јејјејеје си ја ќарив паричката Сега ќе одам и кај свеки да им ја соберам па кај моите хаххаха сите пари ќе им ги зберам
06.01.2012, 17:00
bombica
917
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana
И така јас си месам влезена во пекарски филм ама ептен,тестото навидум убаво ми делува меко, како за лаик одлично. Задоволно си трљам раце ќе има мм со што да се фали на работа, го ставам лепчето да се пече и ја гледам паричката на масата... епа ќе се убиев среќа во несреќа е што претерав со брашното па наместо едно лепче јс имав уште 3 што чекаа да се печат, па се снајдов некако Инаку лепчето баш и не ми испадна како што планирав камен тврдо е
Me iznasmea Bitno si se potrudila i si napravila lepce ne e bitno kakvo izleglo Jas ne sum fanala testo vo raka ......I cestito za parickata Godinava da ti bide srekna najsrekna Ova za lebce bez kvasec ne sum cula.I majka mi i svekrva mi stavaat kvasec.
06.01.2012, 17:56
Olivia
1961
Cekam kostenite da mi se dovarat pa da si vecerame so moite,da vidime kade ke se padne parickata, inace vcera vecer bev na ogin vo madzar maalo so drugarka mi koja e madzarmalska snaa i imase edna pogaca na postavenata masa so jadenje i pienje i jas neli strvna si skrsiv parce i op gledam paricka vo vnatre a be se izraduvav kako malo dete, e sega denes kaj i da se padne so sreka neka e jas si se iznaraduvav vcera iako lebceto od koe skrsiv ne bese nameneto za adetot tuku samo nekoj go prinel na masata ama sepak me izraduva.
06.01.2012, 18:05
Melanija RR
7052
Темјанае баш денес си ми хит,ме изнасмеа и гледај да собереш не денарчиња туку и по некое евро
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
06.01.2012, 18:13
Maca25
7558
јас сум среќна што денес сум ослободена од спремање. одиме кај свекрва ми, она спрема вечера. Јас и Нина си бевме на коледе по родинини и пријатели само.
06.01.2012, 18:38
mamicka77
1280
nie sekoja god i majkami i sveki go mesat bez kvasec t.e. presnoa i jas ovaa god sum oslobodena od spremanje i nie so mm i MILA si bevme koledari do 13 i 30 i potoa so mila natamu navamu sadovi peglanje i sveki zavrsila se
06.01.2012, 18:39
mamicka77
1280
a inaku uste ne sme vecerale da ja sredam MILA i ke vecerame pa ke pisam kade e padnata koga se omaziv dve god edno po drugo kaj mene lani vo sveki a sega ke videme svekorot saka namestalka za MILA da bide ama ne mu davame
06.01.2012, 19:14
taisa
163
nie istio za vasilica ke vrtime paricka inaku cudoto so parickata e povrzano so sv.Vasilij i kaj nas se pravi maznik
06.01.2012, 20:07
kapina
4327
kaj nas kaj sveki se padna parickata
06.01.2012, 21:12
Annet
2404
eeee nas ni padna vo kolata;-)))))))))00 nie si delime za sreka za arno;-)))) samo Gospod da ni dade mir i trpenie ,se ke si dojde;-0 na site moie RR prijatelki na koi im se padna parickata vi posakuvam mnogu sreka,ljubov i pari;-))) da ste zdravi i zivi;-)))
06.01.2012, 21:16
Melanija RR
7052
Кај нас се падна кај маж ми,мене ме одминува со години