ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Женски, што херпес ми излезе на устава, како некое чудовиште
Првпат во мојот живот имам херпес. Се мачкам со Херпесан, ама некако слабо поминува...
Да ти дадам совет, ама сега веќе е касно, за другиот пат
јас обично кога ќе сетам дека ми излегува херпес веднаш му ставам мраз и држам така неколку минути, неколку пати во денот и го спречувам да не излезе. Е сега веќе кога излегол, ќе чекаш сам да се повлечи тоа е
Туку мене што ми се случи, цела десна страна под окото ми потече, вчера сабајлето кога станав ме болеше само, потоа како мало топче, како жлезда ми се направи кај носот, а потоа одручекта почна да ми потекува постепено, како да се проширува, ме болеше, ме корнеше. Денеска кога станав потечена и окото дури ми беше затворено, а немам болка денеска, освен на допир
Бев на лекар ми рече можеби се има запушено некоја жлезда и сега лачи така како гној, ми даде да пијам цефалексин 5 дена, хлорамфеникол маст и облоги со ациди борици да ставам. Можеби е смешно да прашам, ама како се ставаат облоги со ациди борици да ми каже некој, зашто досега не сум ставала