за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
А инаку да, утре во 10:30 пред билетарата на саем! Јас денес со колешките од работа цееееел ден шиеме играчки. Имаме кукла девојче, ѕвезда-перниче, ѕвезда-тропалче, октопод, печурка, Црвенкапа и уште една кукла во изработка. До вечер ќе ја завршам и ќе пратам инструкции за изработка, а ќе ставам и слики да ги видите.
06.11.2011, 09:16
Џесика
2036
Кај ќе бидете стационирани, ако одам да знам каде да ве барам? Има нешто игротека таму или?
06.11.2011, 09:17
mami2
417
Ако нема промени во планот ќе дојдам и јас на дружбата. Се гледаме....
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 6.11.2011 21:14:27 >
06.11.2011, 09:32
Палешка РР
7505
Не заборавајте да се фотографирате. Чекаме слики попладне Имав помин и мнооооогу играчки да соберете
06.11.2011, 15:17
Martins mom
3342
Колку се мразам што немам време ни да се погледнам во огледало, ама сум среќна што ве има толку многу позитивни, хумани, креативни Ве гушкам девојки
06.11.2011, 15:37
AnnaMolly RR
6409
Супер си поминавме! Се шетавме низштандовите и се дружевме кај штандот на Рингераја. Собравме многу убави играчки!
06.11.2011, 15:41
AnnaMolly RR
6409
Јас имам само една слика со Филип и мм, ми биле празни батериите и не можев да сликам.
06.11.2011, 16:17
AnnaMolly RR
6409
Еве ги и играчките што ги направивме со колешките!
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
20.11.2011, 18:16
blue_blue
893
Jas napraviv kuce od rakavici. Kolkav antitalent sum za spienje, mislam super ispadna. Ke sijam uste nekoe vo druga boja, a sakav i zajce da napravam. Go slikav so mobilen i sega od mobilen pisuvam pa ne znam kako da ja zakacam slikata. A koga i kade ke se sobiraat granite?
20.11.2011, 18:25
AnnaMolly RR
6409
Блу блу, ќе се организира уште еден собир на којшто ќе се носат играчките. И јас викендов направив уште едно тропалце. Правете што повеќе играчки за да израдуваме што повеќе дечиња и на следната средба да ве видам во уште поголем број од претходната!
21.11.2011, 08:56
blue_blue
893
Инаку имам инструкции во PDF на англиски за правење на кучето. Да имав малку повеќе време би ги превела...Вака можам, ако е е ОК да ги пратам во приватна порака на AnnaMolly, Julie или некој друг администратор па ако имате време да ги средите и да ги прикачите како прирачник. Навистина се многу лесни и едноставни инструкциите и има и слики. Ќе пробам попосле да го ставам и кучево јас што го направив, колку да видите како испадна.
21.11.2011, 09:25
AnnaMolly RR
6409
Прати ми ги на мејл, блу_блу. Ќе го преведам и ќе поставиме инструкции. Фала!
21.11.2011, 11:26
blue_blue
893
Ти пишав ПП да ми оставиш емаил, па ке ти пратам се. Инаку, не знам ни тука како да поставам слика од кучево што го направив, па ќе ти ги пратам и тие на емаил.
When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.
22.11.2011, 07:14
Палешка РР
7505
Рингераја ќе ги награди учесниците во проектот "Прегратка на дар, воспитачките, градинките и семејствата. Повеќе прочитајте ТУКА
26.11.2011, 21:34
Pepelaska *
3820
Направив и јас две пајчиња, не можам никако да ставам тука слика ќе ја ставам на фб на рингераја
26.11.2011, 21:46
Bububebe
564
Мамички,јас одбрав неколку мечиња што ги имам домче.Можам тие да ги подарам или пак мора да се направат Кај треба јас веднаш ке ги пратам по пошта,да израдувам некое детенце
28.11.2011, 06:37
Палешка РР
7505
Играчките треба да бидат рачно изработени Bubebube. Можете да ги оставите во најблиската градинка во вашиот град или да ги испратите на адреса
Дану Филантропија ЈИЕ ул. Мирче Оровчанец 1/1-4 Скопје
05.12.2011, 13:08
Felly RR
7977
Јас реков да направам уште некоја играчка денес, и ми се расипа машината. Уствари не знам што направив, ама не шие, сега ќе ја чекам свеки да си дојде од работа, па ако знае да каже што е.
05.12.2011, 15:30
blue_blue
893
дај кажете дал ќе има некоја дружба кај шо ќе може да се донесат играчките....Ова за „најблиската градинка“ не ми е јасно, кај ќерка ми во градинка не спомнале ништо дека има вакво нешто т.е. дека се правеле играчки
05.12.2011, 15:33
AnnaMolly RR
6409
Можеби таа градинка не учествува во проектот, блу_блу. Кај син ми на влезна врата има убаво истакнато дека учествуваат во проектот и има огромен плакат за проектот Прегратка на дар.
Ние веќе огранизиравме една дружба на Саемот на жената, а ќе има и уште една. Ајде еве да се договориме ако сакате за следниот викенд во некоја игротека или слично, само ќе мора на затворено.
05.12.2011, 21:53
Felly RR
7977
Blue_blue, еве овде имаш листа на градинките кои учествуваат во проектот, па може да провериш дали и вашата градинка учествува. И кај нас немаат ништо спомнато, ама па на листата ги има. Може не планираат да ги вклучат сите групи, или пак ќе почнуваат подоцна, затоа сеуште ништо не кажале.
05.12.2011, 22:13
Maca25
7558
Кај нас во градинка утре има работилница за изработување на играчки. Но, бидејќи групата на Нина се ептен малечки, ме замолија мене како претставник од групата да однесам играчка. Ќе гледам оваа недела да сошијам нешто (сошив многу убаво еже и вчера гледам ми се отпарало и цело ми се распаднало ).