Majki na site golem pozz.Jas ne sum od Skopje , ke zboruvam za gradinkite vo mojot grad(anonimno) no, sepak so edno prasanje:DO KOGA?????Ve molam..vospitacki ima vistinski majki..i makei(da gi narecam)Moeto since propati.Bese doma nosen izgreban, so modrici po nozete, pod oko grebnat, dzumka na glava itn.No, eden den moeto dve god since mi vika ,,mama teta udri muckata,, e toa mi ja prelea casata. Kulturno ja prasav,a taa mi odgovori deka moeto dete e agresivno, loso, nevospitano..itn pogrdni zvorovi.Jas stojam so maliot,a taa usta ne zatvora.Si zaminav.Drugiot den mi doaga pola uvo modro.Se zalese na uvo, pa go nosev na lekar.Uzas pominav. Go premistiv maliot vo druga gradinka. Site na koi se zalev od gradot mi rekoa ,,eeee,pa ti ..pa, taka e so godini vo gradinkite, samo ti li si majka, ne gi gledaat..toa e !,, Mislev do premierot da pisuvam pismo.neka izbrkaat nekolku (nevospitacki) za da mozam da ziveam mirno,.Inaku srceto me boli. Plus sto mu zboruvala na detevo,,neznaes da zboruvas, ti si los, nemas pojma,, se zboruva li toa na dete od 2godini?????Ve molam za podrska i peticija.Ova mora da se rascue.Neka rabotat odgovorno-ili neka si odat.Has potpisav zalba, se zalev i kaj direktorkata, no doticnata (ne e kazneta)zosto???Zosto ova e Makedonija!!!..e, bogami , ne trpam poveke..deteto e najvazno...a i na koja majka deteto ne i e najvazno!!???Pozz majki!!