ИЗВОРНА ПОРАКА: Lara2224
lugje dali nekoj nosi dete vo jasli vo Pcelka 1?
Toa tamu e ludnica! Decava po cel den se vo krevetcinjata i ni igracka nemaat ni nisto... baska site se zaedno vo edna soba. Ima samo uste edna zanimalna i tamu pogolemkite si igraat si peat, a ovie gi zatvorile vamu i samo edna vospitacka sedi so niv i uste im se dere "dosta places veke!!!" ne znam sto da pravam. Sin mi e 13 meseci ama odi, kazuva po nesto, si igra so sto ke mu dades, posle si gi sobira igrackite prakrasen e... A vamu zatvoren vo krevetce i po cel den place.....
Gi zamolivme da go pustat da si igra kaj pogolemkite (nekoi se i kolku nego ama podolgo odat vo gradinka) vika ne moze dodeka da se navikne mora vaka.... A kako da se navikne koga nikogas prethodno ne bil zatvoren vo krevetce?!?!?!?!?
Uf, i jas ova go vidov koga kerka mi imase okolu godina dena i jas sakav da ja zapisam vo gradinka. Kosa mi se krena od pomislata deka namesto da go istrazuva svetov i da se dvizi slobodno megju deca i igracki, ono treba mizerno da si sedi vo krevet i da si tazi sto majka mu go ostavila.
Jas togas resiv da ne rabotam i ostanav doma uste godina dena, potoa zemavme zena i dodeka ne napravi 3 god ne ja pustiv vo gradinka. Pobitno mi bese da ziveam poskromno i so edna plata otolku da rabotam, a deteto da mi mizeruva. Ama ako nemoj mora - mora. Jas samo si se tesam deka nisto nepamtat, sreka mali se, pa ke zaboravat.
p.s. A inace nisto ne mozes da napravis, taka gi gledaat malite, za zal. Mesto da gi pustat tamu so pogolemite decinja da se zanimavaat, odma ke prestanat da placat, oni komunisticki gi stavaat vo krevetcinja i ocekuvaat poslusnost.