ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
Невини пред брак?????Мислам во кој век живееме????
Просто ми е смешно
Лиличка, баш ме интересира што е толку смешно невиност во 21 век? И каква врска има сексуалниот однос со вековите? А што ќе биде во 22век кога жената најверојатно ќе го достигне врвот на својата независност, ако таа се мери со сексот пред брак?
Не верувам дека има нешто лошо во оа жената да се чува за својот маж, ако така избере, па и во 21 век. И уште помалку треба да се исмеваат жените заради тоа.
--------------------------------------
Во контекст на жените што прават надградба на химен
, немам што да кажам. Нивен живот, нивна работа. Дека само Ромките прават такви апгрејди, тешко ми е за верување.
Традицијата не е воопшто ромска. Секој човек што еднаш ја прочитал Библијата, Куранот или која и за кого било света книга, ќе знае дека тоа е традиција на сите вери и деноминации. Е сега што жените стануваат посовремени, па после им е криво, тоа е друг муабет.
Инаку сигурно нема да се надмине "традицијата" ако ние тука викаме пу пу скраја да е.
И искрено ниеден конструктивен пример или идеја не прочитав.
-------------------------------------------------
И желба, без нервози, можеш и на посмирен начин да го искажеш своето мислење и да докажеш дека твоето мислење е вистинското. И насловот ќе биде сменет, а наводниците ќе останат, затоа што темата Јулие ја отворила за лажирање на невиност, а не за исмевање на невиноста.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 3.12.2011 6:24:32 >