Би го одвлекувала од седење на компјутер и би се трудела да ја заборави таа лоша навика.
jas ne mislam deka ako mm ne sedi doma na kompj, ima sansi da prestane da flertuva so drugi na internet. jas ne mozam da go odvlecam od sedenje na kompjuter. ako toj e takov po priroda, toj ke flertuva so drugi dodeka e na rabota. tamu ima kompjuter koj jas ne mozam da go proveram
bas mislam deka ako osetam problem so internet i eventualni flertovi i svalerki (ne daj boze) togas jas bi odela na opcija toj doma da sedi na kompjuter ama i jas da sum do nego. sega ne da mu zjapam vo ekran, ama se osekja koga nekoj ti pisuva na skype, ili fb ili ocekuvas deka moze da ti napise nesto sto ne sakas drugi da vidat, togas imas nekoj poinakvi dvizenja, se vrtis na site strani da vidis koj kolku moze da procita i sl.
i jas iskreno ne mislam deka e internetov e vinoven. jas sum po cel den na kompjuter, eve i na rabota takva mi e rabotata. e pa kako jas ne pomisluvam da kontaktiram so ne znam koj??? imam na fb i prijateli koi se slobodni, imam na rabota kolegi so koi kontaktiram, zaradi rabota fala bogu i se, pa mene ete ne mi odi umot na taka. maskovo e demek nesto poprivilegirano pa moze da misli i vo taa nasoka, i na kraj da ne e toj vinoven ednostavno internetot e kriv.
jas ne opravduvam takvi raboti. isti moznosti imame i jas i mm. i toj kompj. i jas kompjuter na rabota. jas imam moj kompj doma toj negov. jas gi znam site negovi pass, mislam deka i toj moite. ista sloboda imame.
ama ako osetam deka toj nesto pravi na kompj sto ne treba, sekako prvo nema da pomislam deka e do internetot. do nego e i kraj. ili ke si prestano so toa sto go pravi ili ke bide zestoko :))))))))
kako i da e sekoj sto ima vakov problem treba otvoreno da zboruva so soprugot na taa tema. ili eve eventualno nesto so delot na lazen profil ili taka. ama jas sum pak za otvorenost, pa ako ne biva od toa nisto togas plan b. se otvora nov profil :))