за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
aha epa i jas ne sum bas od strumica majka mi e od veles tka da znam nesto i po veleski da se ispustam da kazam
10.01.2012, 23:47
bocence
161
ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina
aha epa i jas ne sum bas od strumica majka mi e od veles tka da znam nesto i po veleski da se ispustam da kazam
a od koj del na strumica si jas sum od novo selo
10.01.2012, 23:49
kapina
4327
tatko mi bese od susica jas sum rodena vo novo selo no ziveeme vo strumica
11.01.2012, 00:06
Тања РР
2029
Н кој му треба превуд уд струмички нек каже.
15.01.2012, 19:43
Martins mom
3342
Оваа е моја тема, миксам дијалекти на велико 10 години живот у Кочани, па до 18 у Штип и сеа сум легитимирина Битолчанка Така да у подолните редови ќе ви зборвам мешајќи ги истите
29.01.2012, 12:00
Natuska85
3613
Дек сте бе луѓе ка ва нема Ја ви нешто и на Ѓивѓилиски
Кој саке нек си апне салата од мисурут со ваа бунела
____
Ајде погодувајте преводот
29.01.2012, 12:25
Pepelaska *
3820
Натушке одвај те чекав, многу ми е интересен вашиот дијалект, секогаш ја терам Маријана да ме учи
Еве превод Кој сака нека си лапне од овој тањир со виљушка.
Што имат за јадење а
29.01.2012, 17:13
Martins mom
3342
Кај сте ле чупиња, шо прајте, арни? Шо сторе дијалекти во државава наша...Баш пред некој ден со колешката на работа зборвавме на оваа тема и дојдов до заклучок дека од западњациве најјак е кичевскио муабет, а и на струмичаните и гевгеличаните им нема рамен. Заминвам сеа да се прошетам и низ другите теми, оти неам отворено рр со недели.
30.01.2012, 12:48
nadica
4381
кај беше шо те нема толку д’го? иначе ја еве по дома демак че бришам прашина, ама стигна до кампјутерот и ник’ко да се поместам и да продужам њсо работта
06.02.2012, 19:18
nadica
4381
леле човеци надвор студе и маа снег каа улаво бррррр че има лизгање
< Поракaта ја уредил nadica RR -- 6.2.2012 19:26:40 >
15.02.2012, 10:43
elenak
2004
леле човеци надвор студе и маа снег каа улаво бррррр че има лизгање
На гевгелиски преведено истото - Леле љуѓе вонка е кокал, туруве снег има да са лизгиме
28.04.2012, 16:24
Pepelaska *
3820
Оти бе не чактисваш дека си јанлаш?
Ми се збоктиса од некои луѓе денес.
Бебето е во крлешката
Не е од мојот град ама е од градот во кој поминав многу време и мн ми е интересен дијалектов
28.04.2012, 18:48
Палешка РР
7505
Каква мрза ме фатила денеска, спијав до 8 шо не било да биди И бајги сум се попрајла, стомачево во стомак ми се претворило. Че одам и јас со син ми в теретана
28.04.2012, 21:32
Natuska85
3613
Леле и мене мешто ма боле се прејадех ваден торта
28.04.2012, 21:45
Kockicka
302
De ma nataso mi sega mesto ke te bole se jade li tolko torta ajde izlezi vonka na terasta kladi vo edin misur i daj i bonela i nie da si apnime .Pa posle vadin Sabota ajde da se nakindzurme i strafta uv gradot ostavejte tie deca doma da ne fate avata malce
28.04.2012, 22:10
Natuska85
3613
Коцкичќее јакооооо
28.04.2012, 22:12
elenak
2004
De ma nataso mi sega mesto ke te bole se jade li tolko torta ajde izlezi vonka na terasta kladi vo edin misur i daj i bonela i nie da si apnime .Pa posle vadin Sabota ajde da se nakindzurme i strafta uv gradot ostavejte tie deca doma da ne fate avata malce user posted image
Ми са ареса воа Ај некој нека преведе ако може
28.04.2012, 22:44
Bogdancanka
5422
koj nemoze da razbere so lafe kockicka?
24.10.2012, 21:44
majka na eva
309
ДЕКА сте рингерајки?ШО праете АРНИ ли сте?ШО да ви пишам на радовишки. ќе ме разберете...ИНАЧЕ прЕЕска одиХ до ДУЌАНО,носиХ ја и ева со меН,низ ВОНКА шетааме се,и на МААЛА одиИме Ќе едни РОДИ ,и замина си дено така САА ќе си ЛЕГНУВАМЕ да спиеме ај ЛЕКА ви ноќ (кој ќе преведе?-лесно е)
25.10.2012, 00:52
kikicka
4218
Аааа јас разбирам радовишки, имав цимерки од таму.
25.10.2012, 02:10
majka na tri deca
140
Malee vie sam za jadenje dumat, dajte nesto i za piejne malko racija da nazdraveme za malenkite decicki.Inaku kako vi se makite, bascite ?arni le se se v kasci se ili po rabota ili na maala se rasetuvat i samo dumat
25.10.2012, 02:14
majka na tri deca
140
Ale so prajte vaka? domakinki edni , mesto da sejte doma da prajte rucek , maz od rabota da precekate vie na pc mi dremite.Ale ajde i od vas domakinki ke stenelo .Ili samo po setaliste i po sirok sokak mi se rasetvate pa posle kaj ke vi e krajo, aj priberete se malce so e ova ne domakinluk
25.10.2012, 06:17
bucko mal
1431
Kako mi se jajT eden karpus,da imaT tuka parce ke go napra ama prvo ke go kla vo edna pajnca pozdravce
02.01.2013, 23:26
kikicka
4218
Ај да а размрдаме темата малку. Пошто глеам дека сите се туфкаме околу дијалектот во постовте, и стварно колку и да се трудиш ти се испушта некое зборче,ама таа е шо да прајш, а вака тука моижите да вијте разлика па после да кажујте Ете вака изглеа ако ви пишам нелитературно оди па разбери ме!
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 2.1.2013 23:27:41 >
03.01.2013, 00:03
elenak
2004
Слуши кикичке не са замари ти, пишуви си как ти са аресе. Туку кажи ќе прајш ли сарлија за Б'дник?