cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Ајде да пишуваме на дијалект!

clock-img

10.01.2012, 23:44

clock-img

kapina

pencil-img

4327

aha epa i jas ne sum bas od strumica majka mi e od veles tka da znam nesto i po veleski da se ispustam da kazam 

clock-img

10.01.2012, 23:47

clock-img

bocence

pencil-img

161

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

aha epa i jas ne sum bas od strumica majka mi e od veles tka da znam nesto i po veleski da se ispustam da kazam 

a od koj del na strumica si jas sum od novo selo

clock-img

10.01.2012, 23:49

clock-img

kapina

pencil-img

4327

tatko mi bese od susica jas sum rodena vo novo selo no ziveeme vo strumica 

clock-img

11.01.2012, 00:06

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Н кој му треба превуд уд струмички нек каже.user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

15.01.2012, 19:43

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Оваа е моја тема, миксам дијалекти на великоuser posted image 10 години живот у Кочани, па до 18 у Штип и сеа сум легитимирина Битолчанкаuser posted image Така да у подолните редови ќе ви зборвам мешајќи ги иститеuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

29.01.2012, 12:00

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Дек сте бе луѓе ка ва немаuser posted image user posted image user posted image Ја ви нешто и на Ѓивѓилиски

Кој саке нек си апне салата од мисурут со ваа бунелаuser posted image user posted image user posted image

____

Ајде погодувајте преводотuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

29.01.2012, 12:25

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Натушке одвај те чекав, многу ми е интересен вашиот дијалект, секогаш ја терам Маријана да ме учиuser posted image

Еве превод Кој сака нека си лапне од овој тањир со виљушка.user posted image

Што имат за јадење а

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

29.01.2012, 17:13

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Кај сте ле чупиња, шо прајте, арни? Шо сторе дијалекти во државава наша...Баш пред некој ден со колешката на работа зборвавме на оваа тема и дојдов до заклучок дека од западњациве најјак е кичевскио муабет, а и на струмичаните и гевгеличаните им нема рамен. Заминвам сеа да се прошетам и низ другите теми, оти неам отворено рр со недели.

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

30.01.2012, 12:48

clock-img

nadica

pencil-img

4381

кај беше шо те нема толку д’го?
иначе ја еве по дома демак че бришам прашина, ама стигна до кампјутерот и ник’ко да се поместам и да продужам њсо работта
user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

06.02.2012, 19:18

clock-img

nadica

pencil-img

4381

леле човеци надвор студе и маа снег каа улаво бррррр
че има лизгање

< Поракaта ја уредил nadica RR -- 6.2.2012 19:26:40 >

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

15.02.2012, 10:43

clock-img

elenak

pencil-img

2004

леле човеци надвор студе и маа снег каа улаво бррррр
че има лизгање

На гевгелиски преведено истото - Леле љуѓе вонка е кокал, туруве снег има да са лизгиме user posted image

clock-img

28.04.2012, 16:24

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Оти бе не чактисваш дека си јанлаш?

Ми се збоктиса од некои луѓе денес.

Бебето е во крлешкатаuser posted image

Не е од мојот град ама е од градот во кој поминав многу време и мн ми е интересен дијалектовuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

28.04.2012, 18:48

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Каква мрза ме фатила денеска, спијав до 8 шо не било да биди user posted image
И бајги сум се попрајла, стомачево во стомак ми се претворило. Че одам и јас со син ми в теретана user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

28.04.2012, 21:32

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Леле и мене мешто ма боле се прејадех ваден тортаuser posted image

clock-img

28.04.2012, 21:45

clock-img

Kockicka

pencil-img

302

De ma nataso mi sega mesto ke te bole se jade li tolko torta ajde izlezi vonka na terasta kladi vo edin misur i daj i bonela i nie da si apnime .Pa posle vadin Sabota ajde da se nakindzurme i strafta uv gradot ostavejte tie deca doma da ne fate avata malce user posted image

clock-img

28.04.2012, 22:10

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

user posted image user posted image user posted image user posted image Коцкичќее јакооооо

clock-img

28.04.2012, 22:12

clock-img

elenak

pencil-img

2004

De ma nataso mi sega mesto ke te bole se jade li tolko torta ajde izlezi vonka na terasta kladi vo edin misur i daj i bonela i nie da si apnime .Pa posle vadin Sabota ajde da se nakindzurme i strafta uv gradot ostavejte tie deca doma da ne fate avata malce user posted image

Ми са ареса воаuser posted image Ај некој нека преведе ако можеuser posted image  

clock-img

28.04.2012, 22:44

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

koj nemoze da razbere so lafe kockicka?user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

24.10.2012, 21:44

clock-img

majka na eva

pencil-img

309

ДЕКА сте рингерајки?ШО праетеuser posted image АРНИ ли сте?ШО да ви пишам на радовишки.user posted image ќе ме разберете...ИНАЧЕ прЕЕска одиХ до ДУЌАНО,носиХ ја и ева со меН,низ ВОНКА шетааме се,и на МААЛА одиИме Ќе едни РОДИuser posted image ,и замина си дено такаuser posted image САА ќе си ЛЕГНУВАМЕ да спиемеuser posted image ај ЛЕКА ви ноќuser posted image (кој ќе преведе?-лесно е)

clock-img

25.10.2012, 00:52

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Аааа јас разбирам радовишки, имав цимерки од таму.user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

25.10.2012, 02:10

clock-img

majka na tri deca

pencil-img

140

Malee vie sam za jadenje dumat, dajte nesto i za piejne malko racija da nazdraveme za malenkite decicki.Inaku kako vi se makite, bascite ?arni le se se v kasci se ili po rabota ili na maala se rasetuvat i samo dumatuser posted image

clock-img

25.10.2012, 02:14

clock-img

majka na tri deca

pencil-img

140

Ale so prajte vaka? domakinki edni , mesto da sejte doma da prajte rucek , maz od rabota da precekate vie na pc mi dremite.Ale ajde i od vas domakinki ke stenelo .Ili samo po setaliste i po sirok sokak mi se rasetvate pa posle kaj ke vi e krajo, aj priberete se malce so e ova ne domakinlukuser posted image user posted image user posted image

clock-img

25.10.2012, 06:17

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Kako mi se jajT eden karpus,da imaT tuka parce ke go napra ama prvo ke go kla vo edna pajnca user posted image user posted image user posted image pozdravce

clock-img

02.01.2013, 23:26

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Ај да а размрдаме темата малку.
Пошто глеам дека сите се туфкаме околу дијалектот во постовте, и стварно колку и да се трудиш ти се испушта некое зборче,ама таа е шо да прајш, а вака тука моижите да вијте разлика па после да кажујте user posted image user posted image user posted image Ете вака изглеа ако ви пишам нелитературно оди па разбери ме!user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 2.1.2013 23:27:41 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

03.01.2013, 00:03

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Слуши кикичке не са замари ти, пишуви си как ти са аресе. Туку кажи ќе прајш ли сарлија за Б'дник?user posted image

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

Последни статии

article-img