cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Ајде да пишуваме на дијалект!

clock-img

03.01.2013, 00:10

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Шо?? Каква сарма нема шанса, шо и е работа на свеки? Нека си витка она ливче со оривче user posted image user posted image
А јас може и ќе замесам некој леб ако ми светне у главата.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

03.01.2013, 00:24

clock-img

elenak

pencil-img

2004

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Шо?? Каква сарма нема шанса, шо и е работа на свеки? Нека си витка она ливче со оривче user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image Леле бре пред спиење се изнасмеав сама како будала. Сарлија е баклава на гевгелиски.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

clock-img

03.01.2013, 00:29

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

user posted image user posted image Е воа е више пост за па етење. Ја па мислев Сарма че да е user posted image Ви тами од Гевгелија и Струмица џоа од друга планета да сте user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak

user posted image user posted image user posted image Леле бре пред спиење се изнасмеав сама како будала. Сарлија е баклава на гевгелиски.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

03.01.2013, 00:31

clock-img

Fiao

pencil-img

771

Абе прашај ме мене, ова му рекло магарето на зајакот имаш големи уши - работава. user posted image

user posted image user posted image Е воа е више пост за па етење. Ја па мислев Сарма че да е user posted image Ви тами од Гевгелија и Струмица џоа од друга планета да сте user posted image

clock-img

03.01.2013, 00:34

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Нее , се глеа дека су гладна , сум почнала и букви да јадам user posted image Одам да лапнам некое чоколатце од пакетчето на Л. user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao RR

Абе прашај ме мене, ова му рекло магарето на зајакот имаш големи уши - работава. user posted image

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 3.1.2013 0:38:38 >

clock-img

03.01.2013, 00:50

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Lapaj ti cokoladca, ama numu posle da kukas kaa ce se naprajs u gazot djoa tepsija (sea me razbra ubavo neli)user posted image

< Поракaта ја уредил elenak -- 3.1.2013 0:51:20 >

clock-img

03.01.2013, 08:11

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Е како не те разбрав, у дупот нема да се напраам ѓоа тепсија user posted image се оде у стомакот. Кај мене таму се наложува вишокотuser posted image

< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 3.1.2013 8:12:28 >

clock-img

03.01.2013, 10:49

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

хахаххаха јакооо Кико маа ај некоја од скопјанкиве да не не разбере ама ти бе ја дека сиuser posted image user posted image user posted image стварно пост за памтење е воа,хахаххахах

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

03.01.2013, 13:31

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

user posted image Па ви од Гевгелија имате некој вонземјански изрази кој че ве разбере.

clock-img

03.01.2013, 23:38

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

Дали некоја од Вас може да каже сложена реченица составена од 5 збора и 10 букви кои не се повторуваат ?

Ај да Ве видам! Ова го може само македонскиот јазик user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.01.2013, 23:39

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

ОДГОВОР : Дг жт вк пн би user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.01.2013, 23:45

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Аа ммбуцко таа наша е реченица. Ти од кај си да не си од Тиквешијата ???

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

ОДГОВОР : Дг жт вк пн би user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.01.2013, 23:53

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Ne mozeh da ftasum,gosti ma prtisnaa apsazdanuser posted image Aj da ve vidam...
Duri I jas nekogas se cudam kolku ni e vonzemjanski dijalektot kikickeuser posted image

clock-img

03.01.2013, 23:54

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

"Че" dovolno e;Чом,Че јам,Че дом!!! ajde prevedete hehehehheeh

clock-img

04.01.2013, 01:27

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

Делчевска снашка сум user posted image а у тиквешијата службено ногу често идам и ногу арен свет таму си знам user posted image user posted image

Аа ммбуцко таа наша е реченица. Ти од кај си да не си од Тиквешијата ???

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

clock-img

04.01.2013, 01:29

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

A може и "она" и "онадуеш" A бе се можеш да си кажеш со тие два збора user posted image user posted image

clock-img

04.01.2013, 14:32

clock-img

zzaa

pencil-img

884

Vcera nogu me bolese koremo,ama denska sum arna,pa izlegnah malku do vonka vozduh da me fatiuser posted image
eve edna recenica na moj dijalekt mos ke me razbere nekoj sto sakav da kazamuser posted image

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

clock-img

05.01.2013, 01:25

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

Se te razbrah ;) po Stipski le e?

clock-img

05.01.2013, 01:30

clock-img

mmbucko

pencil-img

363

I drug p't nemu tolku da se prejaduesh da ne puknish :)))))))

ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa

Vcera nogu me bolese koremo,ama denska sum arna,pa izlegnah malku do vonka vozduh da me fatiuser posted image
eve edna recenica na moj dijalekt mos ke me razbere nekoj sto sakav da kazamuser posted image

clock-img

14.03.2013, 03:59

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Od ova skopjanistava dermant da se nemalo doshle da ni se izmo*et vo ejzerovo,abre da mozet so lajca ke go isrket,ne bre da mozet ke go krenet i Skopje ke go odnesetuser posted image user posted image user posted image
mala sala jas mnogu si gi sakam skopjanistata a i Skopje isto takauser posted image

clock-img

14.03.2013, 06:39

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Хрватките со нас че фателе работа, утре сабајле user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

14.03.2013, 12:22

clock-img

Lina*

pencil-img

311

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Хрватките со нас че фателе работа, утре сабајле user posted image

da be Paleska CE gi pobedime pa majka Jana da mu e user posted image
Nie po prilepski ce si se razberime

clock-img

14.03.2013, 12:26

clock-img

hopeless

pencil-img

529

Ако пишуем на дијалект нема нишо да ме разберете.
Малу ни е интересен нас тетовскиов дијалект. Смо усвоиле млого српски збороој.
Свите што не слушаа ка зборимо се газа од смеење.
А за хрвативе има да ги утепамо со предност у поени.
user posted image

< Поракaта ја уредил hopeless -- 14.3.2013 12:29:29 >

clock-img

14.03.2013, 13:28

clock-img

Gwendolin

pencil-img

383

Ко му запнав денес да кликам, мислев пуздер се ќе напрам, ама ме дупчи интернето нешто. Зедов со стило на ливче да си пишам шо сакав да кажам дури се рестартираше компјутеро. Па надвор се раздува, а јас мислев ќе ојме до парко ама то е. Море да ом ручек да си прам, оти шо ќе се јај ако не го мрднам газо од пред компјутер.

clock-img

14.03.2013, 13:33

clock-img

Lina*

pencil-img

311

Mene nalivo mi dopisa pa da mi go pozajmis stiloto

Последни статии

article-img