за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Делчевска снашка сум а у тиквешијата службено ногу често идам и ногу арен свет таму си знам
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Аа ммбуцко таа наша е реченица. Ти од кај си да не си од Тиквешијата ???
ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko
ОДГОВОР : Дг жт вк пн би
04.01.2013, 01:29
mmbucko
363
A може и "она" и "онадуеш" A бе се можеш да си кажеш со тие два збора
04.01.2013, 14:32
zzaa
884
Vcera nogu me bolese koremo,ama denska sum arna,pa izlegnah malku do vonka vozduh da me fati eve edna recenica na moj dijalekt mos ke me razbere nekoj sto sakav da kazam
I drug p't nemu tolku da se prejaduesh da ne puknish :)))))))
ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa
Vcera nogu me bolese koremo,ama denska sum arna,pa izlegnah malku do vonka vozduh da me fati eve edna recenica na moj dijalekt mos ke me razbere nekoj sto sakav da kazam
14.03.2013, 03:59
bucko mal
1431
Od ova skopjanistava dermant da se nemalo doshle da ni se izmo*et vo ejzerovo,abre da mozet so lajca ke go isrket,ne bre da mozet ke go krenet i Skopje ke go odneset mala sala jas mnogu si gi sakam skopjanistata a i Skopje isto taka
14.03.2013, 06:39
Палешка РР
7505
Хрватките со нас че фателе работа, утре сабајле
14.03.2013, 12:22
Lina*
311
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Хрватките со нас че фателе работа, утре сабајле
da be Paleska CE gi pobedime pa majka Jana da mu e Nie po prilepski ce si se razberime
14.03.2013, 12:26
hopeless
529
Ако пишуем на дијалект нема нишо да ме разберете. Малу ни е интересен нас тетовскиов дијалект. Смо усвоиле млого српски збороој. Свите што не слушаа ка зборимо се газа од смеење. А за хрвативе има да ги утепамо со предност у поени.
< Поракaта ја уредил hopeless -- 14.3.2013 12:29:29 >
14.03.2013, 13:28
Gwendolin
383
Ко му запнав денес да кликам, мислев пуздер се ќе напрам, ама ме дупчи интернето нешто. Зедов со стило на ливче да си пишам шо сакав да кажам дури се рестартираше компјутеро. Па надвор се раздува, а јас мислев ќе ојме до парко ама то е. Море да ом ручек да си прам, оти шо ќе се јај ако не го мрднам газо од пред компјутер.
14.03.2013, 13:33
Lina*
311
Mene nalivo mi dopisa pa da mi go pozajmis stiloto