за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Клај го, извај го, шо сакаш прај му, пак битолски е
ihihihihhihhhiihhi abe i Prilepsko e ,i nie tak velime klaj,vadi hhihhihhihihih
10.06.2013, 11:02
AnnaMolly RR
6409
Ајде уште некој дијалект да научиме!
10.06.2013, 11:53
Yummy Mammy
1690
Me mrzi da gi listam stranive unazad, me interesira dali nekoj pisuel na skopski? Posto i nie u Skopje si iame svoj dijalekt
10.06.2013, 16:29
Felly RR
7977
Леле како ми се спија. Да имавме пауза од натпреваров одма че си легнев.
10.06.2013, 17:17
Melanija RR
7052
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
Me mrzi da gi listam stranive unazad, me interesira dali nekoj pisuel na skopski? Posto i nie u Skopje si iame svoj dijalekt
Не и има доста ама ретко која пишуа по скопски демек сме лигли у зборење и се остало, не дека не сме јбг ама ни сами веќе незнаеме како збориме освен што се проамериканчивме За беља нишо не ми текнува онака баш по скопски аи у следна прилика
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
10.06.2013, 17:22
Martins mom
3342
Шо сторе бе чоек, пак сме трето место?! Ќе ојме на победа, да знајте, а сега ја заминвам, ќе ом да си го наранам детето
10.06.2013, 17:33
Палешка РР
7505
Че ом че јам че дом
10.06.2013, 17:38
Carrie RR
326
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Че ом че јам че дом
Ова ни беше хит на Пивофест во Прилеп пред 2 години
10.06.2013, 17:41
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: Carrie RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Че ом че јам че дом
Ова ни беше хит на Пивофест во Прилеп пред 2 години
И годинава че дојдите...има да се очукаме до даска
10.06.2013, 17:42
elenak
2004
Шо праавте бе жени? Удамна не сум напишала ништо на воа мојут дијалект. Вонка грме и ного е стимнано, шо ќе биде понанаки ќе вијме, дали ќе заврне дали ќе на избиколе.
10.06.2013, 20:30
Yummy Mammy
1690
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Не и има доста ама ретко која пишуа по скопски демек сме лигли у зборење и с е остало, не дека не сме јбг ама ни сами веќе незнаеме како збориме освен што се проамериканчивме За беља нишо не ми текнува онака баш по скопски аи у следна прилика
Pa iskreno mene mnogu me nervira koa mi vikaat deka sum upotrebuela srbizmi. Toa ne se srbizmi, toa se vika dijalekt, i e skopski dijalekt. Ne deka ne znam da zboram. A ustvari najbolje znam da go onakvam onakvono ondeka.
10.06.2013, 22:53
moni teo
351
Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пењтето на Маље
10.06.2013, 22:55
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: moni teo
Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пењтето на Маље
леле бе, едвај го прочитав не па да го кажам
10.06.2013, 23:00
katerinceb
42
да почнам на неготински....
10.06.2013, 23:02
Felly RR
7977
за читање го прочитавме, ама сега чи ни преведиш??? за да го разбериме
10.06.2013, 23:17
moni teo
351
Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пељтето на Маље
toa taka go napisav kolku da ni go procitate dijalektot eve prevod Добра вечер што правите жени добри ли сте денеска како сум се изморила ама не од работа туку од јадење бев цел ден во баба таа како правила се заборавила прво јадевме члбур (јајца,вода,црвен пипер) после тоа јадевме плескавици од ајвер(икра од риба) и костерж пржени и на крај си ја заблаживме душичката со пељте(слатко од дуњи) на баба
11.06.2013, 09:18
Yummy Mammy
1690
Ahahahahah, bravo! Gledam Mesto: Dojran, ova slicen e so Gevgelicanski dijalekt? Izvini ama stvarno ne poznavam nikoj od toj del na Mk.
11.06.2013, 09:22
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: moni teo
Дубру вечер жени шо праате арни ли сте вадн как сум се изморила ама не уд работа туку од јадане бех цел ден уф Маље она ка правила ка пралила јадане се забравила прво јадеме ч'лбур напкум јадеме лангиди од биин ајвер и пркиии пржани и на крај си ја заблажимее душичката со пељтето на Маље
toa taka go napisav kolku da ni go procitate dijalektot eve prevod Добра вечер што правите жени добри ли сте денеска како сум се изморила ама не од работа туку од јадење бев цел ден во баба таа како правила се заборавила прво јадевме члбур (јајца,вода,црвен пипер) после тоа јадевме плескавици од ајвер(икра од риба) и костерж пржени и на крај си ја заблаживме душичката со пељте(слатко од дуњи) на баба
Другово го разбрав, само за јадењата ми беше - члбур пељте...
11.06.2013, 09:27
elenak
2004
Ahahahahah, bravo! Gledam Mesto: Dojran, ova slicen e so Gevgelicanski dijalekt? Izvini ama stvarno ne poznavam nikoj od toj del na Mk.
Jами Мами ти ако имаш желба да запознаеш некој од овој крај еве јас сум на располагање Само пријави се кога ќе поминуваш грчка граница и таму сум, ќе пробаме по едно кафе во Фламинго П.С Не напишав на дијалект за да се разбереме Инаку важи и за сви остали.
< Поракaта ја уредил elenak -- 11.6.2013 9:28:00 >
11.06.2013, 10:08
mama_06
395
ај ак имат некоја кавадаречки нек зборвит, ми недостигат цимерката Соња. И обавезно со ,,дааааа,, на крајот. Убо?
11.06.2013, 10:15
Calypso
1386
Убо мајка, ам јас не знам никој од Кавадарци...ај ак имат, ќе се јавит... а да те опитам, се к'пите во езероно? Или ладно е?
11.06.2013, 10:23
mama_06
395
се к`пеа за први мај, јас ушче се немам наквасено. Ај бе кавадарчани,. кај се даааааа. А можит и малку делчевски да си послушам, еле сме си наши.
14.11.2013, 20:35
Felly RR
7977
леле шубав одручек имав, детево никош ме нема остаено вака да лежам. Се гледа и по пишувајнево, сите теми на рр ги пролистав од шо немам работа.
14.11.2013, 23:50
elenak
2004
Еј мојта умилана тема, ного сакум да си лафум на мојут дијалект. Да ви кажум, шо сум си купила едни пандофли, смрдат, орли носат. Три дена уф умекшувач ги држах ама не биве, не им беге мирисут. Шо да напрам којзнае, има ли кулај за ваа работа,а?
15.11.2013, 10:45
mommy_angels RR
1543
Еленак купила си од оние кинеските ,шо смрдат на лепок,радувај се дури е така,оти кд ќе засмрдат другојаче тешко тебе