ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena*
Ne sakam da se povtoruvam, ama isto taka nedrzi ni muabetot: Posle 6 meseci pocnav so dohrana, a na 8 meseci vo gradinka jadese svasta...
Баш така. Мене "ексклузивно доење" не ми држи и не ми ни држело ни пред 12 години за првата ќерка ни за другите две.
Јас мислам дека на 4 месеци да се почне со сокче, на 5 со овошје и зеленчук и на 6 со некакво мевце е баш најдобро. И никако со онаков распоред: мора јаболко прво, морков бр 2, компир бр 3, аааа што беше 4??? Мислам аман! Се може, ако е постепено.
А муабетот за пред години и години, треба да се сфати како време што поминало ама не значи дека се е подобро сега. Треба од тоа време да се извлече најдоброто и да се прилагоди во сегашноста.
Дека бабите наши везе немале е безврска муабет, исто како и да се тврди дека сега е се нај нај и дека ние као модерни знаеме гарант подобро од нив. Не викам дека грав со запршка треба да јадат, воопшто, ама муабетот дека греота е бебе што јадело се на 6 месеци, за мене е ист како кога ќе видам бебе на 6 месеци и ексклузивно доење на 40+ степени што пие млеко, а не внесува други течности. И тоа за вториве ми е повеќе жал.
Живееме во време кога максимално се манипулира и со информациите, и со истражувањата, а богами и со резултатите од истите.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 6.3.2012 21:24:07 >