cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Омилени јадења на нашите дечиња

clock-img

25.06.2012, 10:45

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Месо. Месо на сите начини. Печено, пржено, варено... Месо со се и сешто user posted image
И сирење со се живо и диво. Со зеленчук, со лепче со путер и сирење, компири пржени и сирење...

Live and let live

clock-img

25.06.2012, 12:18

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ние немаме проблем со јадење, скоро се јаде, ама кога ќе му кажам дека ќе јадеме макарони со патлиџан и сиренце, ауууу, одма сам се мести во столче и вика: „Мамо, ајде дај го тука макаоните, учкаме!“ Го празни тањирчето за 5 минути user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.06.2012, 12:23

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

Месо. Месо на сите начини. Печено, пржено, варено... Месо со се и сешто
И сирење со се живо и диво. Со зеленчук, со лепче со путер и сирење, компири пржени и сирење...

________Ние немаме проблем со јадење, скоро се јаде, ама кога ќе му кажам дека ќе јадеме макарони со патлиџан и сиренце, ауууу, одма сам се мести во столче и вика: „Мамо, ајде дај го тука макаоните, учкаме!“ Го празни тањирчето за 5 минути _____________________

E blazesi vi sto vi baraat decava da jadat,jas toj film ne go gledam,bar do sega ne sum go videla..
Mozam da se pofalam deka saka palenta,tarana,supi saka,ii zelencuk mandjicka...ovosje da ne vidi pa zatoa i cedam sokcinja...ama deka cel tanjir ke go izede e toa malo sutra

clock-img

25.06.2012, 12:40

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Филип бара сам што да јаде. Некогаш кога ќе му текне нешто и ако немам дома во моментот имаме плачење до немајкаде user posted image

И сака се во секунда да биде готово. Ако побара пржени компири мисли дека во истата секунда може да ги добие. Тие 10-15 минути додека да ги испржам ми се качува на глава. „Компичиња, компичиња! Ајде, мамо! Компичиња сакам!“ user posted image

Live and let live

clock-img

25.10.2012, 13:00

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Ние почнавме да имаме проблем со омилените ни јадења. Се што не му спаѓа во оваа група, одбива да го јаде и плука. Во градинка не правел проблем, се јадел, ама дома, боже, боже. Ручеците за викенд ни се сведоа на макарони, компир и ориз, месо и риба исклучиво печени или пржени, никако варени, јајце само белката, сирење, кашкавал и патлиџан и краставица..тоа ни е „разноврсната“ исхрана во моментов, хм, user posted image

clock-img

25.10.2012, 14:49

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мартин да може по цел ден и секој ден ке јаде тарана и шпагети, сега тоа му е омилено.
А гледам манџи како што си сакаше порано, одбива и се буни, а не може бе само суво.,user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

25.10.2012, 14:57

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

Lele i Mihaela ista pesna,tarana ,palenta...koga i da ja prasam sto saka za dorucek toa mi go vika...ama stvarno si ja saka....inaku obozava orivce so meso,mandzicki so kompir...u posledno vreme mi bara meso,a porano ne sakase da go vidi

clock-img

25.10.2012, 15:23

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Ние јадеме скоро се што ќе зготви мама, многу ретко нешто да не и по ќејф (млеко на пр.) ама во млечни кашички бутамеuser posted image А овес со јогурт или кисело млеко еден тон може да изеде. Тоа мислам дека и е омилено. Само по тој тањир плаче кога ќе го испразни.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

clock-img

25.10.2012, 15:25

clock-img

miana

pencil-img

6152

Moeto dete obozava JOGURT...Vo sto i da e taa saka da ima jogurt user posted image
Inaku primetiv deka koga e gladna ne saka da jade blago...Za dorucek i vecera - nikako ne skaa blago,dete si saka soleno i gotovo ( majcik ) user posted image

clock-img

25.10.2012, 15:26

clock-img

miana

pencil-img

6152

Moeto dete obozava JOGURT ...i imam primeteno deka koga e gladna ne saka da jade blago...Za dorucek i vecera - blago JOK

clock-img

23.11.2012, 22:00

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

sekoe dete si jade od sve po malku.ali....ima nekoi jadenje sto so poseben slast si go saka i jade zgotveno od vas.ova ne etema za sto gi ranime decata preku sekoj den.tuku najomileno jadenje i moze samo da e edno.uz toa pisete mi go i nivniot omilen desert.majki so bebinja pisete i vie sto poveke saka vaset_o bebe momentalno krusa ili pak sliva?na moeto angelce omileno jadenje veke odkoga projade mu se spageti so sos sto sama go pravam.mislam sekoj den bi jadel spageti.od blago samo malku chokolada.ni torti ni kolaci nekakvi.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

14.03.2013, 10:37

clock-img

ema28

pencil-img

12

omileno jadenje na david mu e pire,lesnikcokolino i grasak:))) imame13,5 meseci!user posted image

clock-img

14.03.2013, 10:39

clock-img

niki

pencil-img

4299

makaroni

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

14.03.2013, 10:41

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

meso i makaroni

Биди тоа што си

clock-img

14.03.2013, 10:42

clock-img

hopeless

pencil-img

529

Makaronite mu se najomileni so kecap i sirence

clock-img

14.03.2013, 10:43

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

ВО последно време ништо не ни е омилено, се со сила јадеме.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

14.03.2013, 10:46

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

во последно време палента со павлака,се дави

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

14.03.2013, 10:47

clock-img

ivance_5

pencil-img

19

Jas nemam dete, ama imam vnuk, nego najomileno jadenje mu e bukvalno se bucko na teta

Тетка му на Филип

clock-img

11.06.2013, 17:51

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Омилена ни е салатата, дефинитивно.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

11.06.2013, 17:56

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Јајце на било кој начин и со било каков додаток

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

11.06.2013, 17:59

clock-img

ole2004

pencil-img

686

Sveza salata,spageti i jabolko

clock-img

11.06.2013, 20:25

clock-img

moni teo

pencil-img

351

momentalno mu e puterce so vegeta i grasok

clock-img

25.11.2013, 20:14

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Јогурт со оризови снегулки user posted image може да го јаде и секој ден.

clock-img

25.11.2013, 20:21

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

nie nemame momentalno omileno jadenje,pred izvesno vreme palenta ni bese omilenoto ama go prejade izgleda pa sega ne saka da cue

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

clock-img

25.11.2013, 22:39

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Супа, краставица, млечен намаз, јогурт и белка од варено јајце - овие продукти се вртат најчесто на нејзината листа на желби user posted image

***I'd rather be honest than impresive***

Последни статии

article-img