Се породив пред 5 месеци на Гак,ако имам второ дете никако пак таму,јас немав финансии за на друго место,да имав веднаш би отишла за здравјето на двете*моето и на детето,барав епидурал се правеа наудрени како незнам што да е тоа,сестрата ми рече додека ме породуваше дека ако испаднело нешто да не е во ред бебето дека не била таа крива,доктор не присуствуваше на породувањето,дали во такви моменти се зборува тоа???Условите се испод ниво не е тоа ај ке издржиш 3 дена,во собата гулаби се шетаа,во вц со стоење вршиш нужда,а те боли раната,сестрите ги чекаш со саати да дојдат ако ги викнеш,им се жалев дека имам тахикардија,а тие само ми велеа мајка од анемијата ти е,за на крај да завршам со трансфузја на крв и тоа пак се залагаше една пријателка за да викнат анестезиолог за да ме прегледа,единствено тој можам да кажам дека ме поврати во живот и им викаше на сестрите како после 4 дена,после породување повикуваат анестезиолог.Останува траума за цел живот,јас не викам дека на друго место ке поминеме лесно,болките сите ке ги издржиме ама толку нехуман и нечовечен однос на Гак тоа е страшно,и нова зграда да имаат и повисоки плати мислам дека пак ке биде истото.Само пријателите на докторите може да си поминат поубаво,кога рикав во ходникот сестрата си легна на две зближени фотељи,како да не бев за неа таму,а во првата бокс соба имаше породена една жена блиска на докторката и мажот на жената си се шеташе низ ходникот цело време,де во соба де ходник,да беше мм немаше да го пуштат,само ако им дадеш пари или нешто друго па ке те гледаат со други очи.