ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao
Lugje, dajte seriozno! Ako nemate pari da ragjate vo privatna klinika ednostavno kazete vaka kako jas sto vikam sega: Sega ke se poragjam vo GAK zatoa sto nemam dovolno sredstva da odam privatno (ili ednostavno ne sakam da gi dadam i slicno).
Ve molam nemojte da barate izgovori od tipot na: Uslovite, uslugite ili tretmanot vo drzavna bolnica se podobri - ABE AJDE, STVARNO?! edinstveno za koe nema da komentiram e obucenosta na personalot i doktorite - smetam deka ima podednakvo obucen personal i tuka i tamu (edinstveno sto sestrite i vrabotenite vo privatnite kliniki od tipot na sistina imaat plus na svoeto obrazovanie zavrseno kurs po etika!)
Сега ќе ти кажам поискрено здравје.
На пари да спијам нема да се пораѓам приватно. Единствено би се породила дома. Не знам дали си читала, ама јас после пораѓај дома си идам. Не дремам 3 дена во болница па да се радувам на чисто вц, интернет или не знам што. Имам дома комодитет и луксуз што ми е потребен. Не ме интересира какво е во болницата. Докторот да е стручен да ме породи.
А најискрено ќе ти кажам, смачено ми е од принцези и принцезички, што ако си им викнал 3 дена плачат, ако им прошла бубачка вриштат, мува ако им зуе у несвест паѓаат.
И не можам да сфатам, што треба да признаеме? Дека не сме елита?
Е не сме бе. Ама ако нешто утре не дај боже, и на гинекологија, и на педијатрија, и во Козле, и кај бубашвабите.
Муабетов ти вришти. Не збори што не е за зборење, затоа што животот многу лесно може да те научи дека и да имаш да платиш, некогаш не постојат такви продавници.