Jas ne znam sto da kazam za tvoevo iskustvo, ama ova e eden od slucaite sto me teraat da veruvam deka i te kako se potrebni kameri na sekoe kose.
I ne e ni narusuvanje na privatnost, ni uskratuvanje na nekoi prava, tuku bas naprotiv, so kamerata kako pomagalo ke gi uzivame pravata. Dokaz za na sud, i cao prijatno.
Jas za vo cair bas, prviot pat koga se poragjav super pominav, mislam super znaci ok, kolku tolku, zatoa sto podobro ne ni moze. Mislam sepak na poragjaj ideme, ne na kafe.
Ama cistackite se krajno bezobrazni i veruvam deka moze i za kosa da te fatila, zatoa sto so mene vo soba bese albanka, ne razbirase dobro, mislam deka najverojatno i protece zasirena krv, onaka parce celo. Lugje koa i se pusti bolnicarkata, sramota be....
Ama mi stoese do glava, od zemja ke ja udrev. i majka i sajka i se po spisok...
Inaku kaj nas vladee ona: kuti si da te gledaat.... da koga e doktor vo prasanje. Normalno ke go slusam za moe i na bebeto dobro. Ama koj kako nesalam vraboten tamu da go trpam? Nema sansa be.
I da se deram, i da urlam, i kako sakam da pravam, toj e dolzen da me trpi, pomogne i ovozmozi najvisoka pomos i nega!
Imaat se, ne davaat nisto za trosok da nepravat! Ni kislorod obicen sto go ima vo najsiromasnite tretoklasni evropski bolnici.
E pa jebi ga.
Na takov proces, so nikakva pomos, koja kako i da se dere i izderava, i urla i sto i da e - opravdano i e!