jas lani se porodiv so sin mi vo GAK i moram da kazam deka site komentari nanazad so gi procitav me zaprepastija....jas bev prezadovolna od bukvalno SE vo bolnicata, vo 4 sabajle bev vo GAK 2 prsti otvorena, vo 8 casot bev porodena, igrase golema uloga izgleda i srekjata, sto lesno se otvoriv, mi dojdoa prirodno naponite itn...Doktorkata prvicno sto me primi nokta me prasa od kaj sum, vikam Skopje, i vika kao rano e da te zadrzuvam,podobro odi doma,i posle edna sekunda rece aj greota si da se maltretiras 100 pati,dojdi ke najdeme mesto na patoloska da legnes... i vo 10 za 8 mislam bese,togas dojdoa vistinskite bolki i trcanka na boks Dr.Tanturovski prisustvuvase na poragjanjeto i sum prezadovolna i od negoviot odnos i od odnosot na site ostanati,za 10 min se bese gotovo, samo sienjeto bese maaaalku bolno,ali boze moj, igla e :) sobata bese sredena, cista, imase uste edna zena so mene,so carski rez bese taa, i higienata bese na nivo, postojano vleguvaa cistackite da soberat gjubre, menuvaa carsafi,cisti spavaci mi dadoa, ma da mene mi bese subet tie spavaci da gi nosam pa mi donesoa od doma :), posetite isto ne bea problem, ma da jas se porodiv sabajleto na 19ti Juni a utredenta na pladne si zaminav, sepak, bea prvo maz mi i tatko mi samo sto se porodiv, im go pokazaa bebeto, potoa dojdoa majka mi i tatko mi za alista i jadenje da mi donesat, pa pak maz mi...nikoj ne napravi problem,cistackata izgleda simpaticna i bev pa postojano nesto plus mi nosese za pienje i jadenje pedijatar pomniuvase po sobite na 2-3 casa da prasa dali e se vo red, i postojano imase nekoja sestra vo hodnikot za vo slucaj da treba nesto, i tie na salter duri mi ostavija prekrasen vpecatok, pogotovo taa zenickata so plava kratka kosa, me mnogu bese ljubezna i prijatna... :) prekrasno iskustvo imam so GAK navistina, eve ovaa bremenost zdravje pak planiram tamu da se poragjam, januari mi e termin,ke vidime dali pak ke imam smao pofalbi ili i primedbi