ИЗВОРНА ПОРАКА: Hunny
Јас се породив пред 3 месеци и тогаш не ми побараа чепчиња туку таму ми дадоа. Јас си носев за секој случај, ама не ми затребаа. Спавача ми дадоа таму, а другиот ден си облеков моја и никој ништо не ми рече. Пумпица според мене не е потребна во болница. Ако е се во ред, во болница се седи 1 ден и толку.
Ja se porodiv pred 7 meseci, cepcinja nosev od doma posto taka mi kazaa na predavanjata, edno upotrebiv od moite pred da dobijam provokacija, a vtoroto mi go stavija nivno bas pred poragjanje pred da idam na boks. Spavakja nosev bolnicka, ama nosete si svoja za sekoj slucaj, bidejki jas se pogodiv za vikend na poragjanje, vo nedela navecer nemase koj da mi ja promeni, da mi dade cista, bidejki mojata bese mokra od mleko sto mi tecese, pa si "spiev" mokra celata. Pumpica nosete si obavezno ako imate, za sekoj slucaj...jas ne ja zemav mojata, vtor den mi nadojde mnooogu mleko, poveke od sto cicase
, gradite mi se napravija kamenja i grutki i me fati treska...a normalno vo gak nemase koj vo nedela da dojde i da mi pomogne, da mi kaze sto da pravam, kako da se izmolzam...prvorotka i sl. Imase edna elektricna pumpa na medela sto ja setavme od soba vo soba, ja nacekav sabajleto i se olesnav, gi isprazniv gradite, i od togas pa se do den denes jas se izmolzuvam, zaradi toa sto postojano imav visok mleko i poradi toa
imase problem so cicanje. Sega mi e namaleno, ama od iskustvoto moe najiskreno vi preporacuvam da nosite pumpica so vas vo bolnica za sekoj slucaj...pozz i so lesno