cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Што да се понесе во болница?

clock-img

18.07.2012, 12:43

clock-img

Hunny

pencil-img

626

Малечка 62 ќе ти биде големо колку и да е буцко бебчето. Јас во 50 ја изнесов и и беше големко, ние помали бевме, ама сега машала ги стигнавме врсницитеuser posted image Мислам дека 56 е најдобра варијанта.

clock-img

18.07.2012, 15:06

clock-img

Malecka23

pencil-img

1175

Fala mamiii..ete utre odam na pazaruvanje.Nego dajte mi sovet pred pak da zgresam dali e podobro da zemam ednodelno kompletce ili standard pantaloncinja body i benkica

clock-img

21.07.2012, 14:33

clock-img

Gwendolin

pencil-img

383

Малечка23 и јас сум во истата дилема, не знам што да купам, па ако продолжам да се мислам user posted image ќе излезе и јас изгледа само по пелени ќе си го изнесам user posted image . Ај ако ти дадат некој совет, сподели што е поубаво...а и плус се мислам дали со долги или кратки ракави да земам, што и да земам, сепак ќе биде многу жешко а и нема во транспортерка плус...не знам и јас, ајде некоја поискусна мамичка ќе не советува.

clock-img

21.07.2012, 15:07

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Земи си какво поубаво ќе најдеш,едноделно или дводелноuser posted image .Јас сега да треба да се пораѓам нормално дека по кратки ќе го изнесам,пекол е времево,може да дојде до прегревање на телото,не дај боже во долги.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

21.07.2012, 15:08

clock-img

JanaMarija

pencil-img

192

Mamicki sakav da ve prasam kakvi se tie predavanja vo GAK i od koga moze da se odi i dali sekoj moze da odi. Oti jas sakav Cair da se poragam a sakam da gi slusam predavanjata vo Gak. Sovet????????

Go sakam zivotot

clock-img

21.07.2012, 15:43

clock-img

meU87

pencil-img

454

Може сите да ги посетуваат. И јас сакам во Чаир да се породам, а се јавив за вежбите за трудници, само ме прашаа која недела сум и ми кажааа кога повторно да се јавам. Не прашуваат каде ќе се пораѓаш.

clock-img

22.07.2012, 01:00

clock-img

JanaMarija

pencil-img

192

A samo uste ova da si prasam :))) kako odi prijavuvanjeto i od koja nedela moze da se posetuvaat??

Fala Ti odnapred :))

Go sakam zivotot

clock-img

22.07.2012, 10:16

clock-img

meU87

pencil-img

454

Пријавувањето е преку закажување, т.е. се јавуваш и си кажуваш која недела си. По мене мислам дека практикуваат да си некаде 30-32недела. Јас треба да се јавам во 30 недела , за да почнам од 32н.

clock-img

22.07.2012, 10:58

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Еве ТУКА има тема за СОветувања за бремени жени.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

22.07.2012, 13:20

clock-img

Malecka23

pencil-img

1175

ЈАс се советував со стучно лице и ми беше стиктно посочено дека треба по долги да се земем значи нешто потенко памучно но со долги бидејќи тоа е прв контакт со надворешна средина и сонце а кожата е мека и нежна може многу брзо да изгори а за по дома нормално по кратки и ме советуваа дека е многу подобро да се земе нешто што е едноделно или боду со некој исцели панталончиња да не се практикува на почеток обични панталончиња со бенкица заради папочето

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

Малечка23 и јас сум во истата дилема, не знам што да купам, па ако продолжам да се мислам user posted image ќе излезе и јас изгледа само по пелени ќе си го изнесам user posted image . Ај ако ти дадат некој совет, сподели што е поубаво...а и плус се мислам дали со долги или кратки ракави да земам, што и да земам, сепак ќе биде многу жешко а и нема во транспортерка плус...не знам и јас, ајде некоја поискусна мамичка ќе не советува.

clock-img

22.07.2012, 13:51

clock-img

Andriance

pencil-img

2140

ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23

ЈАс се советував со стучно лице и ми беше стиктно посочено дека треба по долги да се земем значи нешто потенко памучно но со долги бидејќи тоа е прв контакт со надворешна средина и сонце а кожата е мека и нежна може многу брзо да изгори а за по дома нормално по кратки и ме советуваа дека е многу подобро да се земе нешто што е едноделно или боду со некој исцели панталончиња да не се практикува на почеток обични панталончиња со бенкица заради папочето

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gwendolin

Кога јас бев трудна, термин ми беше 12.09...па и тогаш имав купено комплетче по кратки..( бидејќи поголемко ќе му дојдеа и како 3/4 )user posted image )..ама ме фати живо невреме па морав да сменам во долги...

бидејќи тоа е прв контакт со надворешна средина и сонце а кожата е мека и нежна може многу брзо да изгори
- јас не се сложувам со ова...од врата до кола дека ќе изгори user posted image ..ако е така тогаш на тоа сонце надвор и во долги - ете ти прегрејување...

мамички знам дека се плашите..но верувајте голема е опасноста и од прегрејување...а ти на 40+ да облечеш бебе во долги па колку и да е памучно и папмперс и тенко чаршавче...уф

земете си слободно по кратки..и ја се сложувам дека можеби подобро едноделно...едно тенка пелена или чаршавче одозгора ако треба и правец со бебувките дома

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

clock-img

22.07.2012, 14:26

clock-img

Malecka23

pencil-img

1175

Никако не си...не знаеш кого да слушаш мене ова ми го има кажано мојата матична која нели воедно е и педијатар.И јас одлучив имам спремно комплетче за по долги -кое се состои само од боду и комбилизончиња и кратки-фустанче па коа ќе се породам ќе си прашам на гак па како ќе ми речат така

clock-img

29.07.2012, 17:43

clock-img

buub

pencil-img

3

jас сум 37 недела и уште немам ништо за вторава цурица купено, додуша ќе ми треба нешто за од болница само, зашто од даде си имаме скоро се.... верувам ке искористиме, да не се фрлаат пари за џабее, а за мене уште ништо немам спремено, срамота, ама многу ми е топло да шетам, ај од др. недела user posted image

clock-img

30.07.2012, 12:30

clock-img

moemalo

pencil-img

29

Јас купив едноделно памучно бело-сиво боди со кратки ракави и кратки ногавици.Чорапчиња и капче и една пеленка одозгора.
Многу е жешко, според мене греота е да го свариш уште од одма.
Има многу убави работи во Премама сега, на попуст им се (инаку се скапи според мене) дека ке се селат ама стварно ептен слатки ствари може да си најдете.
позз

clock-img

31.07.2012, 11:44

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

Mamicki dali ima nekoja sto znae sto treba da ponesam vo bitolskata bolnica???konkretno me interesira za bebusot dali trebaat alista (osven onie za izleguvane)????

clock-img

31.07.2012, 12:50

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Делукс, сестра ми се породи во битолската болница, тогаш не се носеа за бебушите алишта - тоа беше пред повеќе од година и пол, ако има некој попресно искуство нека пише како е сега.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

31.07.2012, 13:39

clock-img

Bububebe

pencil-img

564

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe

Mamicki dali ima nekoja sto znae sto treba da ponesam vo bitolskata bolnica???konkretno me interesira za bebusot dali trebaat alista (osven onie za izleguvane)????

deluxe,алишта за user posted image за таму не ти требаат.Само пелени,павловичева и влажни марамици.Со лесно user posted image

clock-img

31.07.2012, 14:29

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

blagodaram Mamicki na informacijata,so lesno na site neka ni euser posted image user posted image

clock-img

03.09.2012, 13:26

clock-img

simona23

pencil-img

8

Dali nekoj znae sto treba da se ponese na poroduvanje vo bolnica vo Kicevo za mene i za moeto bebce???? Ako nikoj nema od tamu togas nekoj neka mi kazi sto se e potrebno za edno bebe koga ke se rodi dodeka sum vo bolnica i za mene, sto se baraat tamu??

clock-img

06.09.2012, 17:50

clock-img

JanaMarija

pencil-img

192

Zdravo ringerajki, nekako na ovaa tema ve nema , a nekoi kako mene pojma nemaat sto se nosi v bolnica user posted image

Pa rekov za cair nekoj sovet, sto treba a sto ne za bebco pa i za mene

Go sakam zivotot

clock-img

07.09.2012, 12:07

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija

Zdravo ringerajki, nekako na ovaa tema ve nema , a nekoi kako mene pojma nemaat sto se nosi v bolnica user posted image

Pa rekov za cair nekoj sovet, sto treba a sto ne za bebco pa i za mene

За тебе средства за лична хигиена, 2-3 пешкири, влошки од вата, папучки....За бебуш мало пакување пелени и павловичева маст, плус не е лошо и едно малечко пешкирче да го постелеш врз нивните чаршави (да не се допира бебе директ на нив), мада и они ставаа по една тетра пелена во креветчињата наа бебињатаuser posted image

***I'd rather be honest than impresive***

clock-img

08.09.2012, 19:03

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

освен тоа што пишала сандриана, ќе ти треба полнач за телефон, некое списание - да си читнеш нешто ако не ти се спие. user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

08.09.2012, 19:10

clock-img

temjana

pencil-img

1159

Јас денеска се спакував, најдов малку време и го искористив да си спремам торбулето бр.1user posted image Другата торба со остатокот мм ќе ми ја донесе од кога ќе се породам. Другарка ми да ми е жива и здрава ми испечати список и тој на фрижидер ќе му го залепам за да не заборави нештоuser posted image

clock-img

07.11.2012, 23:03

clock-img

Anja Opal

pencil-img

4

Здраво на сите. Јас сум нова на форумов - првпат пишувам ама нон стоп ги читам вашите објави. При крај сум и веќе спремив торбици и за мене и за бебето, но сакам да Ве замолам ако сакате да ми пишете што точно треба да носам зошто сите различно ми кажуваат ( за жал не ги посетував вежбите за трудници и не знам точно а некоја од Вас пишуваше дека има список). Фала Ви многу. Голем позз

clock-img

07.11.2012, 23:22

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Добредојде на Рингераја, ти посакувам лесно породување и секако дружба на форумовuser posted image

Од моето искуство ти треба:
мама
пењуар/бањарка
влечки ( кои може да се воденат)
влошки
сет за хигиена( четка за заби, паста,сапун, чешел)
2 3 крпи средна големина
јас носев и резервна спаваќа
3 4 пара гаќи ( ама ретко дозволуваат да се носи)
полнач за мобилен

Бебе:
памперс, 0 - 3 кг
влажни марамици,
павловичева,
шампонче
облека за излегување а доколку ги облекуваат таму земи си неколку пара шпикозни

И да заборавиш нешто , не е страшно ке ти донесат

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Последни статии

article-img