ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadez vera ljubov
zenski sakam da ve prasam tie sto se porodile koga izleguvavte od bolnica so sto go zedovte bebusot so transporter ili onie korpi gledam ima meki i potvrdi ili kako . jas pojma nemam sto treba . mm vika nemoze so transporter nemalo na nego skroz legnata polozba a na niv pisuva moze od 0 do 13 kg kako vo fetusna polozba . u dilema sum sto da se kupi ve molam pisetemi vie so sto gi zemavte vasite bebusi
Јас имав мека корпа,во неа ги земав двете деца.Инаку корпата е многу полесна за носење,мене барем ми изгледа попрактична.
Ајде и јас да се убацам у мујабет... На транспортерот не за џабе пишува од 0-13 кг, значи тој што го направил сигурно знаел што прави.
Јас кога на два месеца отидов со керками кај Доктор Видоевски, уште на самата врата кога не виде со транспортерот ни рече - вадете тоа што имате ставено под детето ( а ние ставивме џемпер за да биде малку во полегната положба ) . Тука веднаш почна докторот со објаснување за транспортерот. Рече дека во развиените земји, без транспортер, бебе не смее да се извади од болница, така што секој родител мора да купи транспортер. Рече дека е тоа испитана работа и ми кажа некој податок за тоа во колку сообракајни несреки, транспортерот спасил бебешки животи. Ни кажа на кој начин да го местиме во кола за бебето да биде заштитено, и ни кажа дека последна сообракајка во која бебе е спасено благодарејки му на транспортерот, е со удар од воз. Ни покажа една книга во која бебето е во стомак на мајката, ме прашува дали бебето се роди криво? Викам - не, епа немој да се секираш дека ке се искриви во транспортерот, тоа е многу добро проучена работа. Ми вика со ова што ставате партали под детето, така може да се искриви. Транспортерот е направен за од новороденче па до + килажа, зависно од бебето. И му благодарам на докторот за советот и од тогаш сватив која е благодетта од транспортерот и душата му ја извадивме. Значи слободно, појдете кај Горан Видоевски со сопругот, без да закажувате, кажете дека имате само едно кусо прашање, дека ке имате бебе и да ви каже тој, што е најсоодветно за зимање на бебе од болница
Од тој момент многу работи ке ви станат јасни, и ке го бараш пак докторов за се... Мислам дека нема да погрешиш, ГАРАНТИРАМ дека нема да погрешиш, ако новородено бебе го ставиш во транспортер, што туку родено.. Па ете видете и од Систина бебињата како ги зимаат, ако не чини сигурно некој ке им кажел од ортопедите дека тоа не е во ред.
Транспортерот испадна најкористено нешто кај нас. И како седиште во кола, и како за на гости, за заспивање и се...Поздрав