ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85
Ќе се пораѓам во Државна па сакам да ве прашам дали треба да си носам од дома спаваќа, пижами нешто или не дозволуваат?
Како прилично тазе породена во Државна, ќе ти кажам дека џабе ќе ти е, што и да носиш. Спаваќа не ти треба, ако си во апартман, има во шкафчињата резервни, јас така се пресоблекував, а верувај ми ќе ти требаат. Поради тие мушамите јас се препотував ноќе при спиење, и грбот ме стегна од тоа што потта се сушеше на мене, а не можев да се свртам на страна, кај ме болеше и раната (со царски се породив). Инаку, ти требаат неколку пакетчиња ВИР влошки (најдобро од нив), козметика за тебе (основни работи), вода, пелени, крем и марамчиња за бебето, пешкири (поголеми и помали), полнач за мобилен, книга некоја или списанија. Јас си носев и постелнина и алишта за бебето, ама не ми дадоа да ги користам, имале тие свои, па ако им снемало, тогаш ќе можеш твоите да ги користиш. А не им снемува.
Постелнината ја менуваат дури откако ќе си одиш, освен ако си искрварила ептен да ти протече, па да мора да ја сменат, инаку јок.
Deep roots are not reached by the frost.