за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Па и штиклина кога ќе натниш бреее, на фб го видов, се онеспособив од смеење, каков деминутив. И свекрва ми го применува, еднаш уште дур бев тазе невеста ја прашувам кај има леќа? Ми вика, горе во едно бело кофе. КО-шо??? КОФЕ??? Отпосле сфатив дека е дијалект
11.04.2012, 17:04
Ikana
3780
Дали сте нормални хахахахах
11.04.2012, 17:06
Beatris
3116
Ахахахаххаха кофе бе И сеа ја да си умрам што таков деминутив според дијалктите не е спомнат во Граматиката на македонскиот јазик од Блаже Конески... ех Блаже Блаже, кај ти беше паметот, во некое кофе или баш на таа глава за деминутивот се заглеал по некое моме во кратко сукне и штиклина
11.04.2012, 17:19
mamicki
1111
Заборавивте- денес се прави муабет за јајценца, јајцуленца, јајчиња, а сукнето е баш сукне , не е дури ни сукњичка.
11.04.2012, 17:25
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
Ахахахаххаха кофе бе И сеа ја да си умрам што таков деминутив според дијалктите не е спомнат во Граматиката на македонскиот јазик од Блаже Конески... ех Блаже Блаже, кај ти беше паметот, во некое кофе или баш на таа глава за деминутивот се заглеал по некое моме во кратко сукне и штиклина
Да не заборавиш, сукнето е гриаво...
11.04.2012, 17:32
Maca25
7558
Ама сум се изнасмеала со описите под производите
еве едно - Чантата е бела има и долга рачка од мене е шијана
11.04.2012, 20:02
Melanija RR
7052
Има, мајка ми ми кажа ми купила кутија со 6 офарбани за 85 ден. во Рамстор (со седефасти бои). Јас ја пратив бои да ми купи она комплет купила со се јајце Сега за сега имам 6 на изволте, другите ќе си ги фарбам сама
Се пресмеав со денешниве јајца Цитатов е за да кажам дека и во Тинекс има ,,готови јајца,, за исти пари,не е лошо да си земам и да си имам резерва па ако останат ќе станат салата
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
11.04.2012, 20:24
Viktori
5329
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
Да не заборавиш, сукнето е гриаво...
сукнево на стегач ми личи бре
11.04.2012, 20:37
Pepelaska *
3820
Џесика свекрва ти од Битола да не е, а јас кога отидов на факс Бт и ми вика таа газдарицата а убај местрии имаш, ај погодете шо е?
11.04.2012, 20:40
Melanija RR
7052
нешто срамно ќе да е кажувај гради???
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
11.04.2012, 20:43
Maca25
7558
Јас појма немам што се тоа местрии...ама го изгуглав и го најдов - влечки!!! така?!?
11.04.2012, 21:06
Pepelaska *
3820
Да да папучи за по дома , хахаха, тогаш си ги купив па така беше муабетот а имаше и мн други ама сум заборавила,
11.04.2012, 21:35
Maca25
7558
леле..ќерка ми за прв пат фати барбика во рака....и одма ја пушти, не и била интересна - одела на прсти цело време.
11.04.2012, 23:27
Snowhite RR
5042
Виц на денот: Денеска мм требаше да ми купи ЈАЈЦА, арно ама кога си дојде од работа едни луѓе го зафатија за моторот, сакаа да го купуваат и замина со нив на мајстор и видов не видов реков јас ќе одам. Си го зедов со мене другарот, кој ми беше на гости дојден и тргнавме и одиме во една продавница и јас прашувам, „Има јајца?“ а продавачот ми вика „Нема, не држиме“, во прв момент и јас не сфатив, излегувам озбилна и му викам на другар ми, „Нема, не држеле ЈАЈЦА“, и кога почнавме да се смееме
11.04.2012, 23:49
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###
Да да папучи за по дома , хахаха, тогаш си ги купив па така беше муабетот а имаше и мн други ама сум заборавила,
Местрии се по нашки калци, плетени чорапчиња, калчунки, кој како ги вика... си ги обожавам местрииве, си имам во 12 бои и комбинации П.С. постовиве треба да идат у темана за дијалект, а?
11.04.2012, 23:57
Ikana
3780
Лелееееее за 5 минути почнувам да постам. Да сепоклонам и да завршам со едно убаво ЈАЈЦЕ за добра ноќ, а другите ЈАЈЦА во недела! Ве сакам!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Виц на денот: Денеска мм требаше да ми купи ЈАЈЦА, арно ама кога си дојде од работа едни луѓе го зафатија за моторот, сакаа да го купуваат и замина со нив на мајстор и видов не видов реков јас ќе одам. Си го зедов со мене другарот, кој ми беше на гости дојден и тргнавме и одиме во една продавница и јас прашувам, „Има јајца?“ а продавачот ми вика „Нема, не држиме“, во прв момент и јас не сфатив, излегувам озбилна и му викам на другар ми, „Нема, не држеле ЈАЈЦА“, и кога почнавме да се смееме
12.04.2012, 00:05
mamicki
1111
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
леле..ќерка ми за прв пат фати барбика во рака....и одма ја пушти, не и била интересна - одела на прсти цело време.
Браво за Н! Шампионка е
12.04.2012, 00:06
Џесика
2036
Женски, частам мекици, роднина на мм од Битола има синче, па пошто посно фаќа веќе, еве со мармалад...
12.04.2012, 00:07
mamicki
1111
Местрии и се „јаде“ некако, ама соба за печка (исто, бит. диј.) „Запали ја собата, ми студи!“
12.04.2012, 00:09
Viktori
5329
Бре, забораив да ја отворам бомбониерата со бајадери у 5 до 12.... И сеа? Кој ќе ја гледа до недела? И сабајле пред работа пишете потсетник да не пијам нес.. Ќе се омрсам успана.
12.04.2012, 00:10
mamicki
1111
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
Женски, частам мекици, роднина на мм од Битола има синче, па пошто посно фаќа веќе, еве со мармалад...
Честитки за малото, со мајка и татко да расне, нека е здраво и живо.
(Аман, по неколку неделно наканување денес конечно испржив мекици и уште ме боли стомакот од нив, и сега цела вечер и на РР со мекици ме бомбардирате )
12.04.2012, 00:15
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR
Бре, забораив да ја отворам бомбониерата со бајадери у 5 до 12.... И сеа? Кој ќе ја гледа до недела? И сабајле пред работа пишете потсетник да не пијам нес.. Ќе се омрсам успана.
Исто, исто, еј секогаш се зезнувам со несот, ај кој попрв станува нека титка за потсетник
12.04.2012, 00:18
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Местрии и се „јаде“ некако, ама соба за печка (исто, бит. диј.) „Запали ја собата, ми студи!“
Е ја пошто имам битолчанка свекрва слушам голем милион вакви зборови... Да апдејтувам, уште не ми е јасна кога на син ми ќе му речеше „печаче на баба“ или шепаче па некогаш и нагалено „шепе“ ауууу ќе си го разбудам детето А иначе собата е назив за собата, ама собата во која има печка
< Поракaта ја уредил Џесика РР -- 12.4.2012 0:19:03 >
12.04.2012, 00:48
kikicka
4218
Ајде бре јајчарки легнувајте касно е веќе а јас загрижена штоке појадувамутре дека без масло уфф на тешка мака,аинаку за несот јас веќе цела недела го пијам само со вода и мед и некако ми се услади.Времето кајнас уште сега се помоча Ај лакуноч на сите и јас ве сакам!
12.04.2012, 08:14
AnnaMolly RR
6409
Добро утро! Гледам сите сте се фатиле да постите викендов, па си прогуглав и ви најдов посен појадок и тоа без зејтин! Ајде, навали народе!