ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
Mm ima svoj biznis, dosta uspesen, nasleden od tatko mu. I jas otsekogas sum sakala da pocnam nesto sama (i se uste sakam) no koga go gledam nego znam deka ne e se taka rozevo kako sto se cini. Mnogumina mislat deka ako si sam svoj gazda mozes da iskocis od rabota koga sakas, mozes da pies kafe u centar za vreme a rabota, mozes u petok da eskiviras zatoa sto neli ide vikend... bas naprotiv, koga si sam svoj gazda nemas raboto vreme zatoa sto rabotis postojano, i navecer, i sabota i nedela, i sekogas koga na nekoj ke mu tekne da te bara po tel (zasto kaj nas sekoj biznis se odviva preku prijateli). I uste koga ke sfatis deka vrabotenite te kradat, i uste koga ke pocnat lugeto da ti baraat popusti na se i sesto, i ko ke pocnat da ti se lutat zasto si im dal 10 a ne 20% popust (a ti znaes deka so 20% nemas nikakov profit za sebe) i ko ke ti dojdat trista inspekcii na vrata i uste trista kazni zasto sekogas ke ti najdat nesto sto nemas, i ko ke ti se razbole deteto i si vikas "pa ke si odam doma, toa barem mozam da si go dozvolam" a se nerviras zatoa sto znaes deka vrabotenite te kradat i deka ako dojde inspekcija tie sami nisto rabota nema da zavrsat... eeee, togas si vikas, nalet, ke si ja rabotam jas svojata rabota kaj drug od 8-16:00h pa neka gazdata mu ja misli za site ovie gluposti...
Isto i kaj nas...konkretno mazot mi e preku proekt za samovrabotuvanje ama uste pred 3-4 godini...epten e tesko i macno dodeka da pocnes, imas eden kup obvrski prvo prema drzavata, inspekcii, baranja , kazni, opomeni, pa problemi so fakturi , ne ti gi plakaat navreme a moras da imas za plata i za pridonesi zatoa sto UJP za eden den kasnenje praka opomeni i eden kup davacki i zezancii
a da ne zboram za toa sto nemas vreme za nisto, nemas rabotno vreme , nemas sloboden vikend...da ne ja citiram Yummy Mammy...mazot mi ima denovi koga i ne ja gleda bebuskata....i kaj nas cesto puka filmot i si vikame da si rabotam os 8 do 4 ic da ne se sekiram, ama so taa plata ne mozes da si gi izrealiziras planovite
ama moras stom si pocnal....
a pari trebaat i te kako , i 10 iljadi da imas se malce za pocetok dodeka da ti trgne biznisot, a davackite se sekoj mesec , ne smees da gi kasnis