за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Imam elek.bokal I epten mi vrshi rabota.Go koristam za kafe,caj,za bebushov mu prevrivav voda vo nego.Koga gotvam isto taka go koristam ako mi treba vrela voda.Sekojdnevno go imam vo upotreba.
10.10.2013, 09:39
Bethany
4534
И јас го користам ептен многу, за кафе, за чај, кога ми треба за јадење жешка вода итн. Многу ми е практичен за се нешто, од време на време ставам една кесичка лимонтус со вода, превријам и чист ко солза
10.10.2013, 11:13
vezilka RR
4931
Јас го чистам со оцет. Ставам од вечер малку оцет, да отстои цела вечер и сабајле го мијам. Свети како нов.
10.10.2013, 13:07
Bethany
4534
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Јас го чистам со оцет. Ставам од вечер малку оцет, да отстои цела вечер и сабајле го мијам. Свети како нов.
Е па гледаш може и со тоа некогаш да пробам, ова дека ептен само се мие, нема потреба од раце квасење, инстант, ама кога се случи да немам дома кесичка лимонтус, може и овака да пробам
10.10.2013, 14:05
Felly RR
7977
Јас одамна не сум го извадила бокалот, дека многу брзо се насобира бигор, и не го користиме често. И јас ставав оцет, а може и вака со лимонтос да пробам. Фала на споделениот совет Бетани!!!
12.10.2013, 01:07
Snowhite RR
5042
Е баш денеска сакав да си купам бокал од Техномаркет ама многу ми беа скапи, само еден имаше поефтин ама немаше филтер, моментално немаче од другите и ништо не купив, друг пат
12.10.2013, 06:59
deluxe
2479
Многу практична работа,за жал веќе ја немам ,се расипа Имав од Вицко ,и тоа беше стварно брз и голем.Но неквалитетен се погоди,изгледа тоа фабричка маана му е на тие бокали се расипуваат во копчето кај сто се поврзува со електричниот дел
< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 12.10.2013 7:02:06 >
12.10.2013, 07:44
Hunny
626
За чистење на бокалите има во Кам едни кесички за бигор.Убаво чистат.
12.10.2013, 19:57
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Е па гледаш може и со тоа некогаш да пробам, ова дека ептен само се мие, нема потреба од раце квасење, инстант, ама кога се случи да немам дома кесичка лимонтус, може и овака да пробам
i so ocet nema pipkanje, se stava malku ocet i voda do minimum, se pusta da se zagree, potoa se mucka i se istura i se plakne, race ne se ni nakvasuvaat, od bigor ni traga ni glas, potroseno vreme 5 minuti vo nedostatok na limontus i ocet i sok od svez limon vrsi rabota ista procedura so zagrevanje
12.10.2013, 21:25
MademoiselleNina
701
Ја еднаш го чистев со пулирапид, и нема да ми текне пак! Ми требаа едно 2 саати да го исплакнам, и едно 50 л вода и 10 пати го зовривав и ја истурав водата и пак не бев сигурна дека е исплакнат.
После тоа светеше ко нов
Сега го чистам само со лимонтоус и малку вода, а у последно време и тоа не го правам, се насобира толку многу бигор што сам се одлепува од дното како плочка и потоа факајм со рака и го фрлам
29.11.2013, 04:27
bucko mal
1431
Mi se rasipa stariot bokal I si kupiv nov.Si ja podnoviv starata kujna Koga go kupuvav zabelezav I sredstvo za vnatresno cistenje ama ne go kupiv. Crven zemav,zabegav veke so crvenava boja