за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
И јас заборавив дека сум заборавила да се пријавам и ме избришаа од евиденција и исто 1 година имам забрана, а заборавив и од кој месец. Треба да прашам.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Добро утро! Денес имаме убав сончев ден. Само малце потопло да беше. Ние сабајле се успавме за во градинка, се разбудивме сите во 8,10, па брзо брзо спремање и стигнавме на време за доручек. Јас сега одам во завод да се пријавам, се припремам за гужвите таму и се надевам дека нема уште долго да бидам невработена.
Јас имам забрана 1 година да се пријавам И тоа имав претходно исто така 1 година, па се пријавив откако ми истече забраната и после наредниот пат коа требаше, пак изветреав. Таа тетката на шалтер ми вика, како така заборавате, а јас и викам па чоек ќе забораи дека воопшто постоите а не да заборави да се пријави. И таа се изнасмеа, и ми акна печатче на тоа книжулето и така, јас немам право да ми најдат работа бре.
17.04.2012, 14:28
Џесика
2036
Ете, ја отворивме терасата и настинав, ветро ме фана рано било сепак... не, шала на страна цела сум заспината, немам глас, грло ме боли многу, ракија и бибер цела вечер носев вчера околу врат, па малку ми попушти... денес така денот ќе помине, ручек-мучек колку да се јаде, ќе здиплам нешто набрзина и ќе му ја легнам сега до син ми, пошто и он не е во градинка, имавме двајцата Т околу 38, и се мрсулавиме по дома двајцата... додуша јас само кашлам и квичам со гласов, он е чешма со носето...
17.04.2012, 15:03
kikicka
4218
Дудиња шо прајте ? Јас еве се вратив од потење сега ручкам салатче некое лесно а да ме држи и то....па кофица ке си направам и кој е за цигарче нека повели . Лотс оф ЛОве.....КИКИЧКА
17.04.2012, 15:27
Beatris
3116
Ти завидувам за потењето!!! Сакам и јас, ама немам кога Ај дај од тие цигарчињата за утеха
17.04.2012, 15:42
kikicka
4218
Заборавив да ве поздравам од ЛИБРА.Н ,презафатена била ,од работа неможела на нет и то само не читкала и ве поздравува сите
17.04.2012, 16:56
Calypso
1386
Здраво женски, се надевам дека уживавте во празниците... јас никако да се активирам да пишам, ама не ми се сака... чекам да помине неделава, да се средиме дома. До петок уште доста време има... ајде на попладневно кафенце
17.04.2012, 17:06
libra.n
645
Zdravo devojki, prv pat doagam na terasava i gledam super vi e tuka . Jas cetiri dena bev vo Prilep, ne stignav da se priklucam pa gledam sum propustila otvaranje na nova tema i sredba na RR vo Prilep ( sto mi e mnogu krivo) slobodna bev ama ete ne vidov deka ste se dogovarale. Kaj svekrva mi nema net, kaj majka mi sto pobrgu i taka ja utnav rabotava. Ajde drugiot pat . Aj da iskoristam prilika na istiov post, da im cestitam na novite moderatorki, bas mi e milo za site .
17.04.2012, 17:10
libra.n
645
Sega vidov deka Kikicka me opravdala
17.04.2012, 18:38
Melanija RR
7052
Јас сум на тераса со кафе и цигарче и гледам како си врне......има некој? Кога спомнавте завод,јас се 5 до 12 се пријавувам па не сум имала забрана.Туку додека трае забраната што ако случајно најдеме работа има право да не пријават ли не?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
17.04.2012, 18:48
Andriance
2140
Eve melanija jas ti pravam drushtvo..nemam kafe a mi se pie..dajte nekoe...
eeeeeeeeeeee znaete li kogo zapoznav u apteka. ahhaha si vikam bozeee kaj kje se zapoznaeme..Luci..nie sme kaj majka mi na rucok dremam na net, A se uspa vecer kje dezurame
17.04.2012, 18:51
Melanija RR
7052
Фала на друштво Андријанче....викаш во аптека добро сте се препознале
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
17.04.2012, 19:34
kikicka
4218
До сега бев со другата во мене(чистачка) по дома битносредив се и одам на пуш пауза па на една дооолгаа бањаа да си искулирам.
17.04.2012, 19:40
Maca25
7558
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Кога спомнавте завод,јас се 5 до 12 се пријавувам па не сум имала забрана.Туку додека трае забраната што ако случајно најдеме работа има право да не пријават ли не?
Ако во меѓувреме најдеш работа секако дека може да те пријават. Со забраната не можеш да земаш сини картони (доколку не си пријавена преку друго лице). Јас завршив работа за 5 мин денес, дури и ме израдуваа, ми кажаа дека ми следува надомест од пола плата затоа што сум остварила работен однос од повеќе од 9 месеци. Баш фино ќе ми дојдат.
17.04.2012, 19:43
Џесика
2036
И јас имам казна, може ми завршила, ама не ни одам да се пријавувам, картони зимам преку мм, а за вработување преку завод??? Ха хаха добар виц...
17.04.2012, 19:54
Melanija RR
7052
И јас сум преку мм ама се пријавувам за работа нели колку ради реда. Уствари сори мене од Завод пред 2 години ме вработија.....наместо на 4 на 2 саати да правиме таму телефонски анкети и се тоа на 1 месец ете добро искуство Маца не сватив за какви 9 месеци,следува пола плата?
17.04.2012, 19:56
Snowhite RR
5042
Добра вечер женски, ние си седиме со М, мм од работа имаат гости од Англија па се в кафана, па така ние сами си се забавуваме, да го пофалам денеска е многу мирен за разлика од претходниве денови кога душата ми ја изваде Либра баш ми е жал си била во Прилеп, а не дојде на дружбата, ама ајде следниот пат кога ќе дојдеш обавезно организираме пак
17.04.2012, 19:58
Maca25
7558
За тоа што сум работела некаде 9 месеци, па сум престанала да работам, од заводот добивам некој надоместок мислам еднократен во висина од пола плата. Се прави просек од сите места каде што сме работеле.
17.04.2012, 20:03
Melanija RR
7052
Фала Маца ,не ме фаќа мене тоа ама ме изненади од Заводот
17.04.2012, 20:04
Maca25
7558
Јас денес бев на второ интервју. Пред 2 недели беше првото, тогаш ептен мислев дека нешто ќе биде, денес второ и некако ми опаѓа самодовербата и не знам стварно ни како поминав ни ништо. Ќе имало и трето...само по интервјуа одам, а времето си поминува, од никаде ништо позитивно.
17.04.2012, 20:06
AnnaMolly RR
6409
За тоа што сум работела некаде 9 месеци, па сум престанала да работам, од заводот добивам некој надоместок мислам еднократен во висина од пола плата. Се прави просек од сите места каде што сме работеле.
Мацо ај нешто повеќе за ова. Јас сега зашто не работам може да земам некаков надоместок?
17.04.2012, 20:08
Melanija RR
7052
Маца за самодовербата потполно те разбирам 2 и пол години сум дома веќе сум отрпната па на обични ,,интервјуа,, си свиркам и ич не му ја мислам.Само верувај и тоа е тоа некогаш ќе биде
17.04.2012, 20:17
Maca25
7558
Не можам баш да си свиркам..со мм и двајцата сме дома, он работи на проекти кои од месец на месец се намалуваат и тешко исплаќаат, а мора од нешто да се живее, нели?!?
17.04.2012, 20:19
Maca25
7558
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Мацо ај нешто повеќе за ова. Јас сега зашто не работам може да земам некаков надоместок?
Ова важи за оние кои биле во работен однос од 9 до 24 месеци. За повеќе од 24месеци или пак за помалку од 9 нема никаков надоместок.
17.04.2012, 20:28
Melanija RR
7052
Така е,секој сака да заработи,ни нас не ни е веќе сјајно,по лекари,натаму наваму ама стварно не се наоѓа работа
17.04.2012, 20:32
Snowhite RR
5042
Анамоли нека те пријават технолошки, така ќе земаш неколку месеци пола плата, ама мислам и да не те пријават можеш сама да си бараш од Заводот и ти следува и мислам дека нема врска од 9 до 24 месеци и мислам дека не е еднократно туку зависно од стажот, до 2 години 2 месеци даваат. Сепак прашај си, зошто да не искористиш ако можеш