за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Не крстени не влегуваат во црква ...остај ти што сакаш,башка гужва е кајке ја туткаш таму седи мирна јесте да е празник ама мала е има време ке оди догодина.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka
RR ajde na terasa pagaat sekakvi muabeti pa da prasam sto mislite da ja nosam kerka mi na crkva denes no ne mi e krstena popot rekol nemoze :( a jas sakam .............
13.04.2012, 15:37
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Туку денес апсолутно ништо не се прави? И не се бања
Блонд, јас денес правев генералка, перев алишта, го бањав Филип, после и јас ќе се бањам... Ама ич мува не ме лази
13.04.2012, 15:40
AnnaMolly RR
6409
А, бе, еден ден ме нема и одма три страни од терасава испишани! Тука роси, а ми се излегува на тераса, па еве вака ќе ја трансформирам нашава РР тераса за да не ни врне И секако, честитки и тука за новото освежување во РР тимот!
13.04.2012, 15:48
blond
1268
АнаМоли, јас тргнав само да си измијам косата, леле кога писнаа по мене мм и мајка му. Уф аман. Ај не се бањало, а свекрва ми чистеше е ај сеа де . Ах кај ми беше паметот кога одбрав да живеам во заедница
Туку твојава трансформација ме потсеќа на Турција . Во тој случај секако за овде е Таркан да ни пее на увце
13.04.2012, 15:57
kikicka
4218
е е сеа не се бањало ,каквадаседам после теретана(да сепофалам) испотена смрдена како сум се избањала мх мх,мислам дека само не се пере,пегла,мети . А когасе бања со црвено јаје?Сезаборавам
13.04.2012, 16:03
Olivia
1961
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
е е сеа не се бањало ,каквадаседам после теретана(да сепофалам) испотена смрдена како сум се избањала мх мх,мислам дека само не се пере,пегла,мети . А когасе бања со црвено јаје?Сезаборавам
Утре вечер Кикичка!
13.04.2012, 16:07
Annet
2404
utre crveno-belo iihihihihihi i nie I ke ja banjame so crveno jajcence
< Поракaта ја уредил Annet -- 13.4.2012 16:08:15 >
13.04.2012, 16:34
AnnaMolly RR
6409
Хелоу пак од мене. Ние денес го носевме Филип на шишање и сега ми е како мало маже Дајте нешто благо, ќе пукнаааам!
И НАЈВАЖНО - давајте линкови или пишувајте рецепти за некоја убава и лесна торта да правам после. Само без кокос ако може. Благодарам однапред!
13.04.2012, 16:38
Палешка РР
7505
Од благо само локум може
Еве и јас се мачам...правам слатки и соленки, а не смеам да пробам...на четири дневен пост сум
13.04.2012, 16:41
Olivia
1961
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Од благо само локум може
Еве и јас се мачам...правам слатки и соленки, а не смеам да пробам...на четири дневен пост сум
13.04.2012, 16:41
kikicka
4218
ејјј Ана Моли имам стр за тебе ама во пп ке ти пратам па Кувајколку сакаш.
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Хелоу пак од мене. Ние денес го носевме Филип на шишање и сега ми е како мало маже Дајте нешто благо, ќе пукнаааам!
И НАЈВАЖНО - давајте линкови или пишувајте рецепти за некоја убава и лесна торта да правам после. Само без кокос ако може. Благодарам однапред!
13.04.2012, 16:43
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Од благо само локум може
U2?
13.04.2012, 16:49
AnnaMolly RR
6409
Фала, женски! Ќе одберам нешто и ќе се фрлам за работа!
Сега сега во Недела што ке правам ке видете само Икана знае ,ке пратам рецепт на РР секако.
13.04.2012, 17:45
arh_diz
7198
RR ajde na terasa pagaat sekakvi muabeti pa da prasam sto mislite da ja nosam kerka mi na crkva denes no ne mi e krstena popot rekol nemoze :( a jas sakam .............
Mozes da ja nosis zosto da ne , samo nemozes da ja pricestis, jas go imam noseno M vo crkva nekolku pati pred krstenje.Prvpat slusam deka nemoze , moze netreba da bacuva ikona i da pali sveka a i bebe e verojatno toeto taka da toa nemoze da go pravi.Kako vleguvaat od druga vera vo crkva
13.04.2012, 19:05
Ikana
3780
Рецептот на Кикичка е ЛУДИЛО. Нема да ви се верува какво е цакано!!!! Иначе мене ме учеше како да направам еден добар добар специјалитет и во понеделник ќе изненадам!!!
13.04.2012, 19:17
Џесика
2036
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Рецептот на Кикичка е ЛУДИЛО. Нема да ви се верува какво е цакано!!!! Иначе мене ме учеше како да направам еден добар добар специјалитет и во понеделник ќе изненадам!!!
Кој рецепт, овој Јогобела? Ајде давајте идеја да напраам некое мрсно тортиште, 3 дена постам вртоглавици ме фатија у пм...
13.04.2012, 19:32
Pepelaska *
3820
Јас ја правев оваа Јогобела лани за роденден само мислам и ставав овошни јогурти , убава е.А вие девојки тука на тераса се собравте за јадење само да се зборело цццц Јас постам една недела веќе утре правам а денес без масло и веќе почна да ми се вррти сега ама ќе издржам уште утре
13.04.2012, 19:32
kikicka
4218
Немаа немаааааааааа тралааа ... тоа во Недела или понеделник на рр зависи кога ке го објават а аааааа ова благово прва ке те тагирам на фб за инат тука со баклавитешо ми правиш .
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Кој рецепт, овој Јогобела? Ајде давајте идеја да напраам некое мрсно тортиште, 3 дена постам вртоглавици ме фатија у пм...
13.04.2012, 19:34
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Не крстени не влегуваат во црква ...остај ти што сакаш,башка гужва е кајке ја туткаш таму седи мирна јесте да е празник ама мала е има време ке оди догодина.
Jas go odnesov..si prasav pop i mi ere nema gajle majka..slobodno i protni go ahahahhaha i taka bebe si bese denes u crkva
13.04.2012, 19:38
Џесика
2036
А ако имам добиено не смеам да се протнам? Знам за икона дека не се бакнува, за ова не знам.
13.04.2012, 20:06
Ikana
3780
По некоја логика, за бебе не би требало да важат некои строги правила бидејќи тие сеуште немаат гревови во наводници, туку се чисти душички...така да за бебе не се важиииии!!!
< Поракaта ја уредил Ikana -- 13.4.2012 20:10:03 >
13.04.2012, 20:21
Olivia
1961
По логика и бебе некрстено влегува во црква да се крсти, така да слободно бебулињата носете ги во црква, а што се однесува за бањањето и тоа е во ред, нема правила денес, само едно важи строг пост и ден на тага е , погребувањето на Синот Божји бил на овој ден, па треба да се избегне насладување и веселби!!!