„Еј здраво, сакаш млеко? - Па може малку да пробам, - Еве, повели, охохо што убаво ми дојде цела чаша млекце, а што е ова кафеното внатре? праша теписонот, Тоа е милко експрес, мајка ми го става за да било поубаво млекото, да ме натера да пијам“ , одговори Михаил. Следното утро: Сакаш малку кечап? - мм може, Еве ти, - И јас сакам, и јас- се огласи соседниот теписон, Ааа еве и за тебе има. И тогаш мајката доживеа нервен слом, го искара и го изнатепа своето синче и по неуспешниот обид да го исчисти му се јави на сопругот и му рече, Драги, изгледа ќе треба да купиме нови теписони, земи ја кредитната картичка и помини во продавницата за теписони, но драги, те молам нека бидат темни.
Ете ова се случуваше кај мене дома, претходниве 18 часа, теписоните, така убави, бели, кои кога ги купувавме немавме дете и мислевме дека и кога ќе имаме нема да валка, постепено стануваа се потемни и потемни. Е ова не носи до темата Што купивме денес