cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Прва нова храна на бебето II

clock-img

25.06.2012, 16:49

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

Еее со снегулките ќе завршиш работа. Само стави и уште нешто да не го осеќа толку цвеклото зашто мене свежо цвекло ми има вкус на земја user posted image user posted image user posted image Или во зеленчукова кашичка измешај го, и таму може да ставиш пр. овесни снегулки и ете ти

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

25.06.2012, 19:08

clock-img

ivoni4ka

pencil-img

903

jas i pravam kasicka od vareno cveklo tikvicka i morkov ili namesto tkvicka kompirce ( ic nejke da go jade ) a orznite sneulki gi jade so bilo sto ama ovesnite jok so nisto

clock-img

26.06.2012, 02:18

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Јас цвеклото го комбинирав по боја.user posted image Како семафор,црвен-цвекло,жолт-пченица или компир,зелен-брокула или спанак и плус нешто бело-карфиол или морковке ставамитака сите бои убаво испаѓаше јадењето после ке додадев к.млеко и јадеше. Ама цвеклоставав ептен малку,пошто имадостајак вкус.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

26.06.2012, 14:37

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

oti felly?paod lubenicata nema nikakvi reakcii, nee alergeno ovosje plus sezonsko ovosje euser posted image

Pa, добро, нема никакви реакции, ама ако тргнеш од сезонско овошје, многу повеќе на праски, кајсии, цреши им е сега сезоната отколку на лубеници. Јас мислам дека со лубеница почнав од 8-9 месеци.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

26.06.2012, 14:40

clock-img

ivoni4ka

pencil-img

903

felly n i davam odma tuku ponatamu bidejki sega i na mene ne mi se vkusn i nekako zorle zrean a pak na dete tuku muabetot pocna od dali krastavica ladna od frizider da i dadam da smuka em da se osvezuva em da si g cesa zlebinite

clock-img

26.06.2012, 14:52

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Да да,панели е подобро лубеница да се даде како прво нето да серазлади отколку краставица,ако ја откине и залетне после ке се трескаш .а лубеница емке се разлади ем ке прими течност.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

26.06.2012, 23:33

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Дечки јас со помош на Кикичка, спонтано и случајно го најдов лекот за забите....а тоа се ладни каши од фрижидер! Сеа сите ги чувам во фрижидер, и директно и давам да јаде, и многу повеќе ги сака така, бидејќи имаше еден период од 3 дена во кој што не сакаше ни да помириса било каква каша...!

clock-img

26.06.2012, 23:41

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Е да,мене ме отупија за тоа,декаладна грлото ке ја боле блаа блааа,и 15мин пред давање ја оставав на собна температура за после да не ми солат памет. Моево дете претоплена храна нема јадено.user posted image

clock-img

27.06.2012, 00:01

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Женски , офтопик сте

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

27.06.2012, 10:59

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Ивоничка, ако си се двоумела за краставица, јас прво имав дадено краставица, а лубеница подоцна. Ама сепак и давав рендана, а не така цело парче да си шмука.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

27.06.2012, 19:38

clock-img

ane.d

pencil-img

20

Aj pak ke prasam,prasav ednas ama nikoj ne mi odgovori,od koga mozam da dadam puding ama doma da i go napravam nauser posted image ima 7 meseci i pieme kravjo mleko,pa ako moze kazete i od koj puding da i spremam

clock-img

27.06.2012, 19:41

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Ане.д, конкретно за пудинг во прав не знам, но имаш од нестле погодни за 7 или 8 месеци па натаму, сепак треба да го прочиташ упатството, ги има во поголемите маркети.

clock-img

27.06.2012, 19:59

clock-img

lili31

pencil-img

86

ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d

Aj pak ke prasam,prasav ednas ama nikoj ne mi odgovori,od koga mozam da dadam puding ama doma da i go napravam nauser posted image ima 7 meseci i pieme kravjo mleko,pa ako moze kazete i od koj puding da i spremam

da ti kazam iskreno,maliot ima 7 meseci,do 6 m bevme samo so majcino mleko i navecer pred spienje 90 ml ad.Posle 6 m. pocnav so dohrana ali mnogu mnogu tesko prifati da jade,nisto ne sakase,e mm edna vecer,koga jas ne sum bila,toj mu dal PUDINK od vanila napraveno doma,user posted image jadel tolku mnogu sto placel uste sakal....normalno mu se lutiv na mm deka napravil losa rabota,ali gledam nisto ne mu se sluci ,,, ,,e sega zemam jogurt ili pudink i mu mesam so ovosje za da jade,samo taka jade,,dosega ne sme imale maka,zelencuk uopste ne saka,sega za sega,pa ke probam so nesto da go izlazamuser posted image .......poiskusni majki neka pisuvat ako znaat od koga da se dava

clock-img

27.06.2012, 23:06

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Штом пие крсвјо млеко, не гледам зошто да не и даваш пудинг. направи го само со помалку шеќер

clock-img

27.06.2012, 23:08

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

ИЗВОРНА ПОРАКА: ane.d

КЛИК ОВДЕ
има цела тема за пудинг, можеш да видиш искуства

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

27.06.2012, 23:11

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мислам дека на 7 месеци треба да јаде и зеленчук бебето, не само на благо.
Можеби е навикнато на благ вкус и затоа не сака зеленчук да јаде.
Пробај со компир , тој има неутрален вкус

clock-img

01.07.2012, 23:07

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Женски а грав од кога почнавте да давате? Бевме на систематски и малку хемоглобинот ни беше под нормала па д-рот ми рече дека гравот многу брзо ја подобрувал еритроцитната крива и општо крвната слика и да пробам да и ставам по неколку зрна во кашичките и исто така да почнеме со месо... А баш мислев малку да почекам со месотоuser posted image Имаме 6 месеци и 5 дена

clock-img

01.07.2012, 23:34

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Почекај уште 1 месец барем за месо и грав,инаку за подобрувањена крвта можеш и зелена боранија да му дадеш,и таа содржи доста железо.
Во комбинација со цвекло,боранија,компирче и морков ке му биде убаво за ручкање а воедно и здрав оброк.

clock-img

02.07.2012, 01:34

clock-img

Andriance

pencil-img

2140

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Почекај уште 1 месец барем за месо и грав,инаку за подобрувањена крвта можеш и зелена боранија да му дадеш,и таа содржи доста железо.
Во комбинација со цвекло,боранија,компирче и морков ке му биде убаво за ручкање а воедно и здрав оброк.

Бреее грав на бебе од 6м...туку и нас малку хемоглобин под ниво...па сакав баш да прашам како може преку храна....ќе пробам ова што пишала кика..ама ние уште немаме пробани цвекло...??

имаме 9,5 месеци...можам да дадам нели...во сок со јаболко и морков...само цедам така, свеж?? user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

clock-img

02.07.2012, 09:46

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Ехее можеш и варен ,за свеж незнам не сум и давала пошто вкусот не муе убав ,аварен не се ни осеќа.

clock-img

02.07.2012, 10:11

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Андрианче јас сум давала свеж во соковник со јаболко и морков. После само немој да се уплашиш каката може да му има така темно црвена боја,јас се извадив од памет додека да ми текнеuser posted image

Инаку грав на 6.5 месечно бебе прерано е.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

02.07.2012, 11:01

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Андријанче, слободно стави во соковник јаболко, цвекло и морков. Јас правам од кило јаболки, едно цвекло со средна големина и 4-5 помоглеми моркови. Ми излегува литро сок и таман ми е за цел ден да пие Филип. Додавам и еден цел лимон сосе кора, само не знам Андреј дали пробал лимон, нема една година.

А свеки моја еднаш кога го чуваше Филип ми се јавува на телефон „Леле, детево има црвени каки, ќе го носам на лекар“. А јас се утепав од смеење. И додека и објаснам да не паничи, дека е од цвеклото, мислам дека женава остаре предвреме.

Live and let live

clock-img

02.07.2012, 11:58

clock-img

Andriance

pencil-img

2140

Мучас грасиас девојчиња user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

clock-img

02.07.2012, 12:40

clock-img

elenak

pencil-img

2004

Благодарам жени, си знам јас кај треба да прашам прво user posted image   Цвекло почнавме да лапкаме, сега ќе воведеме и боранија па да видиме...

clock-img

02.07.2012, 13:06

clock-img

mila28

pencil-img

1052

Sin ima 6 meseci i edna nedela, seuste cica a so kasite "vojna" vodime doma za odvaj da izede 2-3 lazicki, megutoa sepak ima probano dosta razlicni vkusovi, ovosje i zelencuk, melen oriz, baby first pap, denes prv pat i kasa sto sodrzi gluten so zito.
Sega denovive sakam da mu vovedam jogurt, pavlaka i kiselo mleko megutoa neznam so sto da pocnam i od koi potocno, si vikam mozebi dokolku zelencukot go pomesam so pavlaka ke go saka.

Your children will become what you are; so be what you want them to be

Последни статии

article-img