cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: РР Плажа

clock-img

09.07.2012, 17:00

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Женски да се јавеше еден наспан....ние ако спиевме 1 саат ноќеска, бебето збудале од забите. Се будеше на сред ноќ и рикаше, урлаше, едно време почнав и јас да плачам, па нервози, па ги разбуди сите со плачењето....страшно! Почнувам сериозно да размислувам за жена или свекрва ми да доаѓа да ми помага, моите само ја галат малава, помош никаква, башка и на работа се по цел ден....тешко да си сам родител.....многу тешко.....
Башка и додатно се изнервирав што вчера на мм му реков дека не е арна М, и он 4 саати откако разговаравме не најде ни за сходно да пише порака да праша како е....кога сум го подбрала....од мајка до шајка, на 5 минути ѕврцкаше после. Ова дете не го донесов јас сама на светов, му реков, ако треба сама да го гледам, тогаш ќе има само мајка и да си знаеме како стојат работите....хе хе морав малку да го заплашам, нема кај мене мрдање. Ако јас го јадам стапот, тогаш и он ќе го јаде со мене. Башка што уште ме држи лутина од целава работа за визите бидејќи го убедував да прашаме прво за мојата виза, он не, тие се правилата, јас цел живот патувам,......и сега ми вика.....како можеа да ги сменат кога јас сакам да си ја донесам фамилијата....е тоа ти е тоа!!! Значи не можам да се помирам дека треба 6 месеци и јаче да го кркам сама стапот.
Извинете морав да си кажам што ми лежи. user posted image

ikana znam kako tie sovrseno te razbiram ako mozat da ti pomognat i ako SAKAT trazi vednas oti i ti kako mene zivci da ne izgubis jas nemam nikakva pomos a malava ne spie samo kinka i cel den vo race uste samo vo mene vo drug osven majka mi i mm ne saka plaka od nepoznati vo kolicka plaka abe pobudaluvam obavezno 2-3 pati dnevno si plakam za da mi olekne da se smiram oslabnav abe beter od toa sto bev trudna. srcenceto na mama sama si go cuvam sama perenje gotvenje cistenje peglage se pomos edinstveno od mm ama toj e na rabota do 17 30 dodeka dojde dodeka jade odmeore malku 19 casot fati, majka i ode na rabota sekoj den doaga po 1-2 kolku da ja podrze malu da odmoram ne moze cel den da bide kaj meneuser posted image a ovie na mm gospod ke gi kazni nekoja kletva od mene sigurno nejkam ni da gi vidam ni nisto ni se interesiraat abe za nisto ko niz turski grobista da minat.
se cudam samo kako izdrzuvam od kade mi e silata, ama ako bebuskava neka mi porasne ona e najbitna jas ke izdrzam moram nemam drug izbor edinstveno samo mene me ima samo taa da mi e zdrava i ziva ne se zalam veke i da se zalam pred drugi i da kukam i plakam fajde nema vaka koga sum sama si zboram na kereto i si se olesnuvam a taa ocinajta i svetnale i misles gotovo ke mi prezbore i ke me utesi

Ако ти се верува, го извикав татко ми од работа, за да можам да се смирам малку. Готово, морам да имам помош, затоа и се преселив тука со моите. Барем 2 саати во денот да имам за себе. Нека помагаат, баба и дедо се, нив им е редот сега ко што мене баба ми ме гледала, а моите бркале работа.

clock-img

09.07.2012, 17:45

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Здраво женички, како сте ми?
Еве јас се јавувам на рапорт од Охрид, веќе сме кај моите, малку да се адаптираме, па ај да седнам да пишам. Инаку и овде жешко е, само некое ветерче дувка, па тоа малку олеснува. На плажа уште не сме биле, некако деновиве ми беа за никаде, имавме чудна, неочекувана дешавка со свеки и свекорот, и уште не можам да си дојдам на себе, а да не зборам за моите.
Како и да е, ќе помине...
Икана, тешко е, ама ќе издржите, што ќе се прави. И да си бараш помош, ти треба, не можеш ти да бидеш нонстоп сама со малата, посебно сега како расте повеќе, повеќе и ќе си бара. Јас затоа и дојдов кај моите, да имам помош со малиот додека мм не е тука. Уф, одвај чекам сите заедно да си заминеме од тука, ич не ми се седи. И да се прашувам јас, не би се враќала никогаш во Мкuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

09.07.2012, 19:16

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Многу е топло! ќе полудам...одам да се брцнам во вода! user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

09.07.2012, 22:17

clock-img

maki1

pencil-img

321

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

Женски да се јавеше еден наспан....ние ако спиевме 1 саат ноќеска, бебето збудале од забите. Се будеше на сред ноќ и рикаше, урлаше, едно време почнав и јас да плачам, па нервози, па ги разбуди сите со плачењето....страшно! Почнувам сериозно да размислувам за жена или свекрва ми да доаѓа да ми помага, моите само ја галат малава, помош никаква, башка и на работа се по цел ден....тешко да си сам родител.....многу тешко.....
Башка и додатно се изнервирав што вчера на мм му реков дека не е арна М, и он 4 саати откако разговаравме не најде ни за сходно да пише порака да праша како е....кога сум го подбрала....од мајка до шајка, на 5 минути ѕврцкаше после. Ова дете не го донесов јас сама на светов, му реков, ако треба сама да го гледам, тогаш ќе има само мајка и да си знаеме како стојат работите....хе хе морав малку да го заплашам, нема кај мене мрдање. Ако јас го јадам стапот, тогаш и он ќе го јаде со мене. Башка што уште ме држи лутина од целава работа за визите бидејќи го убедував да прашаме прво за мојата виза, он не, тие се правилата, јас цел живот патувам,......и сега ми вика.....како можеа да ги сменат кога јас сакам да си ја донесам фамилијата....е тоа ти е тоа!!! Значи не можам да се помирам дека треба 6 месеци и јаче да го кркам сама стапот.
Извинете морав да си кажам што ми лежи. user posted image

ikana znam kako tie sovrseno te razbiram ako mozat da ti pomognat i ako SAKAT trazi vednas oti i ti kako mene zivci da ne izgubis jas nemam nikakva pomos a malava ne spie samo kinka i cel den vo race uste samo vo mene vo drug osven majka mi i mm ne saka plaka od nepoznati vo kolicka plaka abe pobudaluvam obavezno 2-3 pati dnevno si plakam za da mi olekne da se smiram oslabnav abe beter od toa sto bev trudna. srcenceto na mama sama si go cuvam sama perenje gotvenje cistenje peglage se pomos edinstveno od mm ama toj e na rabota do 17 30 dodeka dojde dodeka jade odmeore malku 19 casot fati, majka i ode na rabota sekoj den doaga po 1-2 kolku da ja podrze malu da odmoram ne moze cel den da bide kaj meneuser posted image a ovie na mm gospod ke gi kazni nekoja kletva od mene sigurno nejkam ni da gi vidam ni nisto ni se interesiraat abe za nisto ko niz turski grobista da minat.
se cudam samo kako izdrzuvam od kade mi e silata, ama ako bebuskava neka mi porasne ona e najbitna jas ke izdrzam moram nemam drug izbor edinstveno samo mene me ima samo taa da mi e zdrava i ziva ne se zalam veke i da se zalam pred drugi i da kukam i plakam fajde nema vaka koga sum sama si zboram na kereto i si se olesnuvam a taa ocinajta i svetnale i misles gotovo ke mi prezbore i ke me utesi

Ако ти се верува, го извикав татко ми од работа, за да можам да се смирам малку. Готово, морам да имам помош, затоа и се преселив тука со моите. Барем 2 саати во денот да имам за себе. Нека помагаат, баба и дедо се, нив им е редот сега ко што мене баба ми ме гледала, а моите бркале работа.

Eh Ikana te citam i si vikam ,sto li ke pisuvas koga daj Boze ke se preselite i vie kaj soprugot.na kogo tamu ke ja ostavis M.Jas sum sama nadvor od M i veruvaj ne da e tesko pretesko e.Nit ti se ostava dete na bejbisiterka ,a veruvaj izgor skapo e ,nit ti se dava vo gradinka,i ostanuva sama se da pravis.Uzivaj sega i iskoristi go sekoj moment da bides so tvoite najbliski ,zosto veruvaj ke ti falat mnogu.Svati go ovoj period kako vreme da si se posvetis na tvoite,za posle toa da si bides so mazle i da ne ti nedostasuvaat mnogu.Gud lak so celata procedura i daj Boze poskoro da proscitam deka ste uspeale da otidete.user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

clock-img

09.07.2012, 22:19

clock-img

maki1

pencil-img

321

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Многу е топло! ќе полудам...одам да се брцнам во вода! user posted image

Maco bazence da ne namontiravte?Ili kada sistem?kako i da e stvarno e vremevo za brckanje vo voda so koktelce ili martinito na Andriance.user posted image

Pantai Rai

-Heraclitus

clock-img

09.07.2012, 22:38

clock-img

Mammi

pencil-img

110

Е да бе не е фер. Брцкај си се Мацо во вода и лади си се, во северов ќе мрзниме. Ако, ако. Туку да ви се пофалам креветчето на бебе е спремно, со душеџе, јорганче, мирсно тазе испрано... Маже мераци. Не знај на кое небо се наоѓа.А јас, збунета и стопена од љубовuser posted image и нестрпливо го чекамеuser posted image
И да ве прашам, нормално е што воопшто не мислам на пораѓајот?Баш со една колешка се сретнав исто 7ми месец и престрашена беше.Едино дали ќе имам време да се средам дома пред да одам или да збирам срамот во некој ќошuser posted image

clock-img

09.07.2012, 22:51

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Па затоа си ја имаме плажава. Кој сака може да си се брцни во водичкава.user posted image
user posted image
Ајде, кој е за во вода, влегувајте.
А Мамми, да ти кажам иста бев и јас. Некако како да немав време да помислам на пораѓајот.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 9.7.2012 22:53:11 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

09.07.2012, 23:05

clock-img

Gardenia

pencil-img

682

Добро вечеер женски никој нема а?Фели јас ќе се шлапнам еднаш во водата,како ми треба освежување и правец во креветuser posted image

clock-img

09.07.2012, 23:54

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Maki1, јас уште од почеток имав аверзија спрема целава работа, некако не ми се пушташе нога за тој чекор воопшто. Колку и да звучи налудничво, и неверојатно, јас го сакам Скопје, ама да, работите се ужасни во последно време и некако иднината не ми личи светла дека ќе биде. Живеев неколку години во Западна Европа, видов како е, и едвај чекав да се вратам иако бев само девојче. Јасно ми е ко ден што ме чека таму, во земја каде што немам никој освен сопруг кој што ќе биде од јутра до сутра на работа. Можеби да ни се насмееше среќата, тука ќе останевме сигурно, не ни треба многу за да сме среќни, такви луѓе сме што не патат од комплекс да живеат на висока нога, туку сакавме само мирен и спокоен живот. Ама кој спокој тука..?! Кај ќе погиневме од необразовани идиоти на клиника со бебето пу пу скраја да е, па до неиздавање на плави картони со толку проблеми, со намалување на плата, недостојна ни за хигиеничарка па камоли за факултетски образуван, искусен и светски човек. Мојот сопруг попрво ќе чисти улици отколку да се врати во МК, тоа го гарантирам со живот. Згадено му е од се тука. И јас немав друг избор освен да го оставам да прави тоа што мисли дека може и знае. Немам грандиозни и фикс идеи за иднината, немам комплекси, доволно ми е лепчето во куќичката со здравје и со фамилија да си го јадам. Тоа е се што ми е важно во животот. Кај и да сум, ако сум со нив двајца, мм и бебето, тогаш дома сум, макар тоа во Зимбабве било.

clock-img

10.07.2012, 08:57

clock-img

temjana

pencil-img

1159

Добро утро лепојки моиuser posted image Ајде да ви се пофалам носам дунда конечно се покажа шмизла една user posted image Вчера како малку да се разочаравме со мм, всушност не беше разочараност во прашање туку повеќе како чувство на изневерување на момченцето кое всушност никогаш и не сум го имала во стомакот но ете верувавме дека го носамuser posted image Вчера имав чувство дека напуштам едно дете и треба да засакам друго, ептен чудноuser posted image Но сабајлево кога станав и и се обратив по име на малата госпоѓица сватив дека таа е се она што од секогаш сум сакала, а дури не се ни знаемеuser posted image И така тетки рингерајки собирајте сега малите алишта од женските ви деца и донирајте бидејки нас се ни е со колички и диносаурусиuser posted image user posted image user posted image

clock-img

10.07.2012, 09:05

clock-img

stela

pencil-img

279

Dobro utro i tebe Temjana, tvojava malecka trebalo ic da ne se pokazuva ssto e ,do izleguvanje, vaka da ne te faka panika ssto ste kupuvale za masko user posted image ...sala na strana kako tolku vreme ne mozele da ja vidatuser posted image ...a vie tolku sigurni deka e decko a?user posted image

clock-img

10.07.2012, 09:10

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

lele temjana sto ubavo,mnogu sakam devojcinja ne deka jas imam ,ama ete i na vtoro da idam pak bi sakala devojce...mene ginekologot koga mi kaza deka 80 % e devojce mm se razocara malku,pa se tesese deka tie ima 20% sansi da se pojavi kure ama ne,i koga se rodi M,da vidis sega kakov e lele lele kerka na tato,i pak saka uste edno zensko..

clock-img

10.07.2012, 09:24

clock-img

temjana

pencil-img

1159

Дундалина ни се криеше ептен профи, двајца доктори рекоа дека најверојатно е куре иако не беа нормално 100% сигурни. Инаку мм цел живот сакал ќерка он кога првиотт пат му рекоа дека е машко беше многу разочаран, па после почна да се радува и демек па добро може подобро машко и си бараша оправдувања зошто било подобро машкоuser posted image Работата беше во тоа што ние се навикнавме на идејата дека е машко и затоа бевме вчера во некое чудно расположение. Но затоа денеска и двајцата кога се разбудивме бевме онакви абе ние ќерка ке имаме, девојчица мала user posted image user posted image

clock-img

10.07.2012, 09:27

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Леле, колку убаво! Јас па откако кажа дека си бремена се си замислувам дека ќе се роди Темјана! И ете така би! user posted image

Гоооооолеми бацки за мешето на мама!

Live and let live

clock-img

10.07.2012, 10:00

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

Дундалина ни се криеше ептен профи, двајца доктори рекоа дека најверојатно е куре иако не беа нормално 100% сигурни. Инаку мм цел живот сакал ќерка он кога првиотт пат му рекоа дека е машко беше многу разочаран, па после почна да се радува и демек па добро може подобро машко и си бараша оправдувања зошто било подобро машкоuser posted image Работата беше во тоа што ние се навикнавме на идејата дека е машко и затоа бевме вчера во некое чудно расположение. Но затоа денеска и двајцата кога се разбудивме бевме онакви абе ние ќерка ке имаме, девојчица мала user posted image user posted image

Леле осеќав дека е дунде, уште кога кажуваше во Форца дека се крие, а и некако ти ми личеше како мама на девојченце, ептен ми е мило user posted image user posted image user posted image Леле како ќе биде дотерано шмизличето уште сега го замишљам со фустанчиња, тракички, машнички... Лепојка user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

10.07.2012, 10:03

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Добро утро лепојки моиuser posted image Ајде да ви се пофалам носам дунда конечно се покажа шмизла една user posted image Вчера како малку да се разочаравме со мм, всушност не беше разочараност во прашање туку повеќе како чувство на изневерување на момченцето кое всушност никогаш и не сум го имала во стомакот но ете верувавме дека го носамuser posted image Вчера имав чувство дека напуштам едно дете и треба да засакам друго, ептен чудноuser posted image Но сабајлево кога станав и и се обратив по име на малата госпоѓица сватив дека таа е се она што од секогаш сум сакала, а дури не се ни знаемеuser posted image И така тетки рингерајки собирајте сега малите алишта од женските ви деца и донирајте бидејки нас се ни е со колички и диносаурусиuser posted image user posted image user posted image

Леле,Темјана, колку ми е познат муабетов...мене до 6ти месец скоро ми беше всадено во глава дека е машко бебе,и д-р дури ми кажа така, и после кога се востанови 100% дека е женско, дури му станав од ехо,лута и бесна-дека ме излажал, а јас се испофалив сегде дека носам машкоuser posted image И како што велиш-како друго дете да треба да засакаш-ама тоа е миг само. Мм дури и ме убедуваше дека он си знаел дека прави ќерка, ама не ми кажувал да не ми крши атерuser posted image Како и да е, си ја сакаме најмногу на свет ќеркуфката, сега не знам ни дали навистина сум посакувала машко бебуле..
А за алишта, не се грижи,имаме на тони, па ќе донесеме на мекици некое торбуле, таман бебето ќе ти биде иста сезона и возраст како моето ланиuser posted image

clock-img

10.07.2012, 10:24

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Добро утро !
Лепојко овие дундиве сите така прават,ги нема ,вешто се кријат и оп ете ти! Јас бев цврсто убедена дека е курчо ,а пак мм ми викаше чим си ти 100% сигурна верувај дека е спротивноuser posted image и кога ми кажаа дека е уствари женско и јас бев како разочарана ,ама набргу си ја засакав. Какво и да е битно да е живо здраво,па нека носе и диносауруси user posted image Срцка убава на мајка ке е!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

10.07.2012, 10:42

clock-img

Andriance

pencil-img

2140

Оф лелеле колку само се испонаежив..ми текна на мене user posted image кога ми кажаа што носам..Темјанке...цуфка ќе биде осеќам најразмазенка од сите ринегерајќи тука...
мф мф...лепојка...а за дотеруФка...пфффф...тука се Ања, Мимче, Тинка, Ангелинка, Леона....еден куп...де па и ние ќе и купиме по една встанче user posted image за мекици

ух user posted image user posted image user posted image

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

clock-img

10.07.2012, 10:55

clock-img

temjana

pencil-img

1159

Абе тетки убави вие ако не ми го направите денот нема кој user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.07.2012, 11:02

clock-img

Fiao

pencil-img

771

ahaha i jas se naeziv osobeno zosto isto kako tebe se cuvstvuvav jas ubedena deka e masko i koga mi rekoa devojce?!?!? ZBUNKA - ali vazno tata bese u oblaci, a ja si vikam jebemti majcina intuicija user posted image user posted image user posted image izvinete na mojot spanski user posted image
P.S. Kako i da e uste edna drugarka za Angelina! Superrr ja se raduvam ona samo so maski se druzi, pa malku i nekoe devojce vo drustvo hehe

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Оф лелеле колку само се испонаежив..ми текна на мене user posted image кога ми кажаа што носам..Темјанке...цуфка ќе биде осеќам најразмазенка од сите ринегерајќи тука...
мф мф...лепојка...а за дотеруФка...пфффф...тука се Ања, Мимче, Тинка, Ангелинка, Леона....еден куп...де па и ние ќе и купиме по една встанче user posted image за мекици

ух user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.07.2012, 11:08

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Hahaaaa дундурајка си носи Темјана, ете другарки еден куп што вика Андрианче!!! Еј баш ми е мило Темјанче, како и да е само да си е супер се, и да си се гушкате кога ќе си дојде времето!!! Супер!!! Имам еден куп алиштенца што Мими може и ниеднаш ги нема облечено, а за сандалки и фустани да не ти правам муабет! Ќе си дојдеш во бутик Мимче и што сакаш ќе си одбереш!!! user posted image user posted image user posted image

Туку јас да ви се пофалам само што се вративме од клиника, и установивме дека сме го закачиле првиот вирус (стомачен). Тоа била работата со повраќањето и неспиењето и плачењето. ЦРП ни е 9, па сега ќе си се лечиме по дома со чај од нане, банани и ориз.
Ако правиме кафе вечер, на два ума сум дали да доаѓам сега, Мими нема да ја носам, ама ако има некој со дете да не го заразам, пошто мене не ме фати уште вирусот, изгледа имуна сум, а може и ќе ме фати.....така да страв ми е да не ве заразамuser posted image

clock-img

10.07.2012, 14:46

clock-img

Fiao

pencil-img

771

leleeee beeee ke se rasplacam paaaaa user posted image
Cisti, cisti i pak ne sredeno user posted image
Peglaj, peglaj i pak alista za peglanje od 4 masini - breeeeej puknav veke!
Ne e kao da moram da sredam, ama pa sakam da e konecno sredeno i ako moze barem 24h taka da ostane user posted image
Dzabe ja ostaiv Angelina kaj moite, nisto ne sum napravila... pa bar da se naspiev ako niso drugo...
Ajde da sme zivi i zdravi pa kolku saka neka e rastureno... Edvaj cekam da dojde 19h i da iskocime... Aj si poplacev malku sea odam da si dopeglam user posted image

clock-img

10.07.2012, 15:49

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

Леле Фиао ако веруваш така ке ни биде FOREVER ,јас земав да пеглам денес и пак остана за вечер една корпа недосушени алишта за пеглање.user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

10.07.2012, 15:54

clock-img

Fiao

pencil-img

771

Znaci mm pusta masini kako lud, ne znam so se zapna alistence da nema u kropa, abe eve mi gi 4 masini isuseni cekaat za peglanje user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Леле Фиао ако веруваш така ке ни биде FOREVER ,јас земав да пеглам денес и пак остана за вечер една корпа недосушени алишта за пеглање.user posted image

clock-img

10.07.2012, 16:08

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

user posted image мт?
Мојов нема гајле за да уклучи перална,он само знае да рече ова ми го испра??? Туу цела недела чекам да ми исперешuser posted image user posted image

Последни статии

article-img