Znaci kaj nas doma nesto cudno se slucuva, ne znaev kade da pisam, pa gledam i vie se zalite ovde, pa eve i jas...
Znaci prvo bebeto pred 2-3 dena pocna da ja povraka gustata hrana vednas posle jadenjeto. Bidejki mlekoto ne go povrakase, a i nemase nekoi drugi simptomi si rekovme - ok, mozebi i e toplo, ne i se jade, vaka mlekce i vodicka ja razladuva.
Vcera jas i golemata kerka se isturivme od povrakanje, ona duri se grcese i povrakase penja, vo eden moment duri pomisliv deka sme otrueni so nesto. Zaklucivme deka e od supata so pecurki sto im ja pravev prethodniot den (staviv kremsir koj sto bese podolgo vreme otvoren vo frizider, go iscistiv gorniot sloj i go staviv, ni na kraj pamet da vidam datum ili da go probam pred da go stavam). No, eve mnogu brzo pomina, kerkata od vcera vecerta e kako nova, a jas... pa uste me maci stomakot, no ne e strasno. Ama vcera vecerta nozete epten me bolea, celata muskulatura, koskite, gluzdovite... da ne mozam da zastanam na noze...
Denes eve i mm se zalese na stomak, imase i dijarea, i ne otide na rabota.
E sega site sme vo cudo, zasto nema sansi da e truenje od hrana i site da ne faka razlicen den. Ako e od supata sto ja jadevme zavcera i mm ke legnese uste vcera so nas. Nema sansi da e nekoj stomacen virus zatoa sto toj drzi 2-3-4 dena, nema sansi da pomine za 24 casa. Baska bez nikakvi drugi simptomi...
Pa sega stvano ne znam sto e ova, dali moze od toploto site da povrakame i da imame tecna stolica?! Vo posledno vreme primetiv deka masinata za sadovi nesto ne mi pere ko prethodno, ne plakne ubavo, pa si vikam da ne e detergent nekoj neisplaknat na sadovite, pa koj kako jade se zarazuva... Stvarno ne znam sto e ova...
Nekoe mislenje od iskustvo?
< Поракaта ја уредил Yummy Mammy -- 9.8.2012 11:14:56 >