за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Богами детските енциклопедии од просветно дело се навистина убав поклон..Многу се интересни дури и мене ми е забавно да ги читам...Јас обавезно поклонувам нешто такво на деца на кои не сум им поклонила а се на таа возраст 5,6,7,8 години.
I jas isto...eve kje 3 pat po red podarum takvo neshto...obicno gi kupuvam od Kultura vo Bunjakovec odma do Body Line...od 600 denari pa nagore
10.05.2012, 16:00
Annet
2404
а поклон за едногодишно дете???ми се ближи роденден на вкуката???несакам пари да давам,сака нешто за успомен и интереесно?
10.05.2012, 16:26
meU87
454
Annet што разбира едногодишно дете ,па да му остане за спомен некако не ми оди работава. Единсвтено ако сакаш нешто од бебешка опрема да земеш, дали столче за хранење, точаче, или нешто слично. Инаку најлогично ми е облека(иако секогаш се трудам да ја одбегнувам, зошто сите носат тоа). А можеш и нешто златно, тоа сигурно ќе остане, па и ако ја изгравираш датата немаш промашување.
10.05.2012, 16:28
Annet
2404
хм јас како за нас,да остане успомен хахахха имаш добра идеја,фала ти....и јас несакам облека и такви работи...хммммммммммммммм
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87
Annet што разбира едногодишно дете ,па да му остане за спомен некако не ми оди работава. Единсвтено ако сакаш нешто од бебешка опрема да земеш, дали столче за хранење, точаче, или нешто слично. Инаку најлогично ми е облека(иако секогаш се трудам да ја одбегнувам, зошто сите носат тоа). А можеш и нешто златно, тоа сигурно ќе остане, па и ако ја изгравираш датата немаш промашување.
10.05.2012, 17:12
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
а поклон за едногодишно дете???ми се ближи роденден на вкуката???несакам пари да давам,сака нешто за успомен и интереесно?
Точаче со настрешница е убав поклон за едногодишо дете,таман и лето сега ќе го изнавозат.Околу 1800-2000 негде се движат.
16.05.2012, 23:26
prosko
8
Еве една интересна страна за роденденски поклони. Навистина има интересни идеи.
Линковите се избришани од модераторот бидејќи не е дозволено според правилникот!
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 20.11.2012 13:03:03 >
20.11.2012, 11:56
Pepelaska *
3820
Во петок сме на роденден кај 6 годишно девојче, значи стварно немам идеја што да купам Досега скоро се сум однесла.
Идеја?
20.11.2012, 12:06
Ring
602
a da kupis od tie mantilcinjata za dozd sto gi barase nekoja RR-jka vo "kade da najdam " ? Mene mi se gleda kako dobar i interesen podarok...ili mozes ubava detska banjarka...ili nekoja ubava snola za kosa so kapce , salce i rakavicki ...
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR
Во петок сме на роденден кај 6 годишно девојче, значи стварно немам идеја што да купам Досега скоро се сум однесла.
Идеја?
20.11.2012, 12:44
vezilka RR
4931
Некоја интересна ташничка за дотерување, во комбинација со шалче, капче нешто такво..зимски поклон
20.11.2012, 12:48
vezilka RR
4931
..рипка во кугла, некоја детска енциколопедија, ролерки
20.11.2012, 13:05
Pepelaska *
3820
фала ви супер висе идеиве, после ке излезам па ке разгледам
23.11.2012, 11:56
miana
6152
Кажете идеа за подарок за 11 годишно девојче за роденден..Ајде помагајте плис
23.11.2012, 12:24
Gardenia
682
Миана можеш некоја книга од Просветно дело да земеш таму имаат за сите возрасти ,др незнам што би можело не ми текнува,или некој комплет капа,шалче и ракавици
23.11.2012, 12:35
Cipi Ripi
1010
Миана се зависи колку ти е блиско девојчето. Јас веќе редовно почнав да прашувам што им треба, ама со толку и толку пари. Ако тие блиско детенцето со проодувалка никогаш нема да згрешиш, ако не купи и облека, пижамчиња или комплетче капче шалче ракавички се одличен поклон.
23.11.2012, 13:11
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia
Миана можеш некоја книга од Просветно дело да земеш таму имаат за сите возрасти
Со книга никогаш нема да згрешиш, мене тоа ми е омилен подарок за давање и добивање
23.11.2012, 13:20
miana
6152
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi
Миана се зависи колку ти е блиско девојчето. Јас веќе редовно почнав да прашувам што им треба, ама со толку и толку пари. Ако тие блиско детенцето со проодувалка никогаш нема да згрешиш, ако не купи и облека, пижамчиња или комплетче капче шалче ракавички се одличен поклон.
Ципирипи срцка,11 ГОДИШНО девојче,не 11 месечно.. Фала за советите,бев до бутик и купив тиролка... Се работи за не толку блиска личност..
23.11.2012, 14:18
Cipi Ripi
1010
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Cipi Ripi
Ципирипи срцка,11 ГОДИШНО девојче,не 11 месечно.. Фала за советите,бев до бутик и купив тиролка... Се работи за не толку блиска личност..
Лелеее, отидов јас у заљубените стварно! Купи и проодувалка, па што?
27.12.2012, 18:46
Annet
2404
Ke ve zamolam za ideja.Na rodenden sme kaj 9 god dete,sto da kupam?
27.12.2012, 22:45
elenak
2004
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet
Ke ve zamolam za ideja.Na rodenden sme kaj 9 god dete,sto da kupam?
Анетке мене најубав поклон ми се пижами и многу често купувам. Секако е подарок што ќе се искористи,мислам со пижами не можеш да згрешиш. Зависи колку ти се блиски луѓето, има нели и поквалитетни и поскапи. Исто книга е убав поклон, детски рачен часовник нешто за на училиште а можеш и нешто новогодишно штом е сега роденденот.
26.04.2013, 11:37
Bethany
4534
Еве уште една тема, а иста
Што да земам за прва година, машко дете, синче на пријателка? Искрено не знам што имаат, веќе имаат двегодишно девојче така да се имаат и од нејзе, единствено облека Мада не сакам облека да купувам, ама ете Еленак ми даде идеа можеби некоја убава тенка пижама.... Ако имате уште некој предлог кажувајте
26.04.2013, 12:07
anaana
1126
hmm, zavisi do kolku pari sakas? kolku ste bliski.. za pizamcinja sigurno ima od drugoto dete, tie nezavisno od bojata se koristat i za masko i za zensko. mozes ako ne odi takov pojas za prooduvanje (ako sakaat da koristat), mozes nekoja caska so klunce, ili nekoe ubavo sisence za pienje mleko, sokce. jas gi gledav novite na tommee tippee (expliria essentials) mnogu se ubavi
makar sto nikogas ne mozes da znaes sto se imaat. ako ste bliski prasaj ja sto i treba nie eve za rodenden dobivme mnooogu obleka koja e taka esenska/ zimska (bidejki godinka pravevme vo mart) i sega seto toa mi sedi vo skaf, ne znam dali ke i se tocni na esen :))))
26.04.2013, 14:28
masa
473
И ние имаме родеднден во март,па првите два родендена добивме и по една зимска јакна,среќа поголеми и немам купено до сега зимска јакна ние обично практикуваме да си кажеме од каде сме го земале поклонот и можеш да го замениш,обично ако е за наредна сезона менувам за поголемо ако ми се допаѓа,ако не менувам за нешто друго.Е сега ако не ми кажале од каде е имам една голема ќеса што мало што не планирам да му го облечам на моето дете и ако се најде прилика ќе ги поклонам а со оние неупотребливите баш се мислам зошто имам неколку парчиња што ми е срам и во црвен крст да ги однесам од што се како картон . А за машко дете за прв роденден можеш некое тенко јакниче или има сега и пролетни комплетчиња со кратки ракави сигурно ќе им требаат за летово,или само маичка или некое капче шеширче или качтет во комбинација со нешто друго,топка или сл.Јас кога одам кај некој што не ми е близок носам играчка,секако прилагодена за возраста и така со играчките можеш повеќе да бираш околу цената, а и никогаш не се доста или ги кршиме или ги губиме или си носиме кај бабите да има и таму со што да си игра.
28.08.2013, 21:02
Bethany
4534
Ајде мајки на девојчиња, што да земам за девојче на една пријателка за трет роденден? Што сакаат девојчиња на оваа возраст?
29.08.2013, 01:46
Snowhite RR
5042
Ех Бетани барем за девојчина имаш избор, од алишта, играчки, колекции, шминки, прцулки за коса, па ташнички, ранчина...зависи за колку пари и дали сакаш играчка или нешто да го искористи. Јас сега имам роденден кај поголемо девојче додуша и планирам да купам мантилче за дожд, има многу убавки во книжарницата на Просветно дело
29.08.2013, 09:25
Yummy Mammy
1690
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR
Ајде мајки на девојчиња, што да земам за девојче на една пријателка за трет роденден? Што сакаат девојчиња на оваа возраст?
Moive mnogu igraa i se uste igraat so onoj plastelinot na PlayDoh, imas i mnogu dobri "alatki" za igranje so nego. Mislam deka prviot takov go dobivme na 3tiot rodenden.