ИЗВОРНА ПОРАКА: T@TE
Jas imam problem so zena mi ona e mnogu strasten pusac so se probav da ja odviknam ama ne mi uspea. Najtragicno e toa sto pusi pred kerka mi a taa ima samo 11 mes. Znam deka ako i zabranam ke pusi mozebi i poveke samo ke se krie od mene. Ve molam kazete mi ako znaete kako bi mozel da ja odviknam od pusenjeto od vase iskustvo
Т@ТЕ а дали постои некоја работа која што ти ја правиш, а женати ја вади од такт? Те прашувам бидејќи кога се запознавме јас и маж ми јас имав една неверојатно лоша и грозна навика,
грицкав нокти, и тоа страшно го нер4вираше мојот сакан, ама баш потполно исто како што мене ме нервираше тоа што тој пуши. Бидејќи и јас и тој сме тврдоглави ко магариња,решив да направиме договор-тој да ги остави цигарите, јас да престанам да ги грицкам носктите и да видиме кој е поголем инат.И нормално и двајцата сакавме еден на друг да си докажеме кој е поупорен, па така јас престанав да ги грицкам ноктите, а мм престана да пуши (иако после долг преиод пак пропуши, но не ми пречи бидејќи не пуши дома, само кога е надвор).
Обиди се, можеби ќе ти успее на ваков начин да ја отргнеш од цигарите.
Ова ти е само идеја, а може и некој друг ќе се потруди на еден ваков начин со еден удар две муви да утепа(две лоши навики да се скратат).