cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Незгодни прашања

clock-img

28.01.2012, 10:57

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

Offff gi imalo mnogu no aj ova ke go izdvojam:
-mamo bebinjata doagjaat od stomaceto na majkite-vika sin mi
-bravo sine mamino pametno,bash taka bebinjata doagjaat od stomacite-vikam jas
-a mamo a neznam samo kako vleguvaat tamu vo stomakot -on prashuva
-odi obleci si gi pizamite sine-JAS!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77

Син ми уште е бебе за да ме праша нешто, но кога го чував внукот го имаше она бескрајното А ЗОШТО? за се што ќе се случеше. Најчесто беше барање причина за нечие човечко однесување, зашто децата многу повеќе ги чувствуваат другите луѓе отколку ние возрасните. 

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

30.01.2012, 19:37

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Леле не ми се верува, уште сега детево почнува да ми поставува незгодни прашања, вчера ми ја трга блузата и ме прашува Мамо шо е ова? Па му кажував дека од тука бебиња цицаат млеко, дека и тој оттука пиеше млеко кога беше бебе, а тој ми вика Даа, пијав чајuser posted image user posted image
Исто пред некој ден влезе со мене во купатило и никако не сакаше да излезе, а мене многу ми се одеше во ВЦ и видов не видов пред него си завршив работа и кога се облекував и ме гледа долу дека немам куре и ме прашува Шо е ова?
Па како да му објаснам на 2 годишно детеuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

05.01.2013, 17:51

clock-img

Simona_k

pencil-img

299

хахахахах сите се добри леле срцки убави ме изнасмеавте...
Еве јас имам синче 2год и 4 месеци почна да прикажува некои гестови интересни на пример:
си игра со диносауруси,си ги крстил овој Тино,мама,тате...Нешто ги доближува мама и тате (саурусите)го прашувам што прават мама и тате?а на тоа ми вика се гушкаат и бацуваатuser posted image
И уште еден пример секојдневен:бремена сум (влагам во 7ми)и веќе убаво ми се познава стомакот,цело време ми го бацува стомакот покажува како ќе го гушка бебето,а што е најинтересно кога ке се најаде му се надувува стомакот(зошто си е мешлаче) и доаѓа ние да му го бациме мешето зошто и он имал бебе...Секој ден му објаснувам дека неможе да има бебе,ама он е убеден дека имаuser posted image мал е ќе разбере...user posted image

clock-img

06.01.2013, 00:37

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Н: мамо, ти си женско и ти ме роди мене како женско, така?
јас: да мама
Н.: епа сега речи му на тато да ми роди едно братче! он е машко и машките раѓаат братчиња!

Логиката на ќерка ми. И и објанив дека тато не може да роди бебе, и ме праша ЗОШТО?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

06.01.2013, 12:33

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Исто пред некој ден влезе со мене во купатило и никако не сакаше да излезе, а мене многу ми се одеше во ВЦ и видов не видов пред него си завршив работа и кога се облекував и ме гледа долу дека немам куре и ме прашува Шо е ова?
Па како да му објаснам на 2 годишно детеuser posted image

Како на голем човек да објаснуваш user posted image .И Мартин иде со мене некогаш во вц и ме прашува кај ти е курето.
А исто еднаш бевме на гости и таму го преслакаа девојчето негова врсничка и тој се нацрта тамуuser posted image за да праша кај и е курето на Ивана.user posted image Оттогаш му објаснувам дека машките како него како тато имаат куриња а мајките и девојчињата како Ивана немаат туку имаат друго нешто.Мислам дека е мал уште да разбере дека има машки и женски род и дека имаат различни тела но бидејќи црпката му фаќа повеќе отколку што мислам јасuser posted image мора да му кажувам така како што е навистина.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

16.11.2013, 01:27

clock-img

marchi

pencil-img

948

user posted image e bas ste me iznasmeale user posted image

clock-img

16.11.2013, 19:03

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Еднаш М ме праша Мамо што е ова? и ми покажува на тестисите. Леле не знаев стварно како да му кажам. Му кажав, ама му реков дека е срамота и дека пред други не треба да спомнува

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

16.03.2015, 22:35

clock-img

lukajana RR

pencil-img

1481

Кога бев бремена Лука ме праша еден ден како бебето се нашло во стомакот,јас не знаев што да му кажам а за да не го мавтам му викам мајката и таткото кога многу се сакаат и кога ке се гушнат во стомакот на мајката се создава бебе.И тој стои ме гледа сериозен и ми вика што зборуваш ти ништо не разбираш јас ке си го прашам тато ова се машки муабети.Се смеев три дена .user posted image

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

clock-img

20.10.2015, 10:57

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Со Тина веќе сме во фаза кога ја интересираат разлики меѓу половите. Знае што е машко и каков полов орган има, и знае што е женско и женски полов орган.
Знае и од каде ги вадат бебињата - и кажав од дундето, а не прашала како доаѓаат во меше.
Многу и се интересни моментите со бакнување - ако види сцена на тв каде се бакнуваат во уста, па јас веќе извесно време се трудам да најдам соодветен начин како да и објаснам кога и кој се бакнува во уста.
За сега се убеди дека кога се мажат/женат, тогаш смеат да се бакнуваат на тој начин, и овој став до негде ми е ок, за да не си земе премногу слобода - во градинка се случува да ми каже дека се бакнале машко и женско во уста. Објаснувам дека така се пренесуваат бактерии и се разболува, но од друга страна ми е страв да не и створам па некоја фобија од бакнеж....и јас сум ептен збунка по ова прашање.

***I'd rather be honest than impresive***

Последни статии

article-img