cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Скопје или внатрешноста на Македонија?!

clock-img

25.11.2015, 13:35

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

ako gledame na toa SKOPJE ILI PROVINCIJALCI vo skopje 80 % se provincijalci najiskreno.ili se studenti,ili se dojdeni tuka po rabota,ili se dojdeni kako nevesti....starite vistinski skopjani se retki.

Во Скопје 80% се од ВНАТРЕШНОСТА? Апсолутно неточно.Да има логика дека Ск имаше 300 илјади жители а Мк 1,5 милион. Па како дојде до 2 и нешто милиони а Ск 800 илјади.Некој од некаде дошол,нормални миграции.Растење на градот уништување на руралот.
А кои се вистински скопјани, по кое колено или по колку години доаѓање во Ск и живеење се брои?
За жал се е во Ск, и мене ми пречи. Треба се да развива зошто Ск е веќе мало и угушено.
Су го сакам Ск но не е веќе град, центар.
Главен град треба да биде како администрација,центар, а не за се во Ск. Зошто да не се направи голем шопинг ценат пример во Штип,па таму да одиме на шопинг.
И сеуште сум на тоа дека се додека не ги оправат градовите тешко на Ск, и само тука да се бара работа и кариера

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

25.11.2015, 13:48

clock-img

marchi

pencil-img

948

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

ako gledame na toa SKOPJE ILI PROVINCIJALCI vo skopje 80 % se provincijalci najiskreno.ili se studenti,ili se dojdeni tuka po rabota,ili se dojdeni kako nevesti....starite vistinski skopjani se retki.

Во Скопје 80% се од ВНАТРЕШНОСТА? Апсолутно неточно.Да има логика дека Ск имаше 300 илјади жители а Мк 1,5 милион. Па како дојде до 2 и нешто милиони а Ск 800 илјади. Зошто да не се направи голем шопинг ценат пример во Штип,па таму да одиме на шопинг.
И сеуште сум на тоа дека се додека не ги оправат градовите тешко на Ск, и само тука да се бара работа и кариера

pa i jas sum da se otvori nekade golem trgovski centar,shoping centar.....eve i trtovo e zgolemeno i tamu ima razdvizenost.... ona sto se misli za dojdenite od domakjinite ne e ubavo.sum bila svedok na mnogubrojn i navredi,a toa deka 80% se provincijali go kazava provizorno mislev na toa deka tamu pogolem broj na ziteli se dojdeni.

clock-img

25.11.2015, 14:17

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Навреди од будали луѓе за се има.Еве моиете се во Ск од татко ми 1956 а мајка родена во Ск 1950г, и никогаш не сум навредила. Секакви луѓе има.
Јас сакам мали градови но урбанизирани.И навика е,незнам дали сега а веројатно не, не би можела да живеам во мал град.Далеку сме од се ,па затоа големите градови треба да се форсираат,
marchi ти си од Кичево,сум била некаде 2010г. последно и тогаш ми беше симпатично мало градче.Сподели како е за живот,работа,достапност на здравство, и сл.
Убаво е во близина има места за шетање.Во Ск не е блиску туку така да одиш низ природа да шеташ.Тоа сакам природа, блиску река,езеро и сл.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

25.11.2015, 14:30

clock-img

marchi

pencil-img

948

eve primer ke ti kazam.cicko mi povekje od 40 godini se doseli vo skopje a tato i drugiot cicko si ostanavme vo kicevo.toj tamu se ozeni.e sega zena mi e bas skopjanka i po poteklo i po maniri i po se,za cicko mi ne smetam deka e skopjanec bez razlika deka tolku vreme zivee tamu. inaku kicevo ne e nesto posebno no e bas za relaksiranje,ima prirodni ubavini planinata bistra manastirot cveta Bogorodica, manastirot knezino.... priroda kolku sakas user posted image guzva nema se zivee ne e za zalenje.ima i rabota ama za tie koi sakaat da rabotat ne za onie koi baraat za da ne ja najdat. e sega za shoping nema nekoe posebno mesto,se nekoi prodavnici ama so kvalitetna obleka.

clock-img

25.11.2015, 14:43

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Шопинг нема ,ама природа има user posted image не навистина за природа завидувам од ова гадно загушливо Скопје

clock-img

25.11.2015, 15:01

clock-img

marchi

pencil-img

948

i jas sum za priroda,ako nekogas sudbinata me natera na zivot vo skopje mesto na ziveenje bi mi bilo gorno ili dolno sonje,strina ni tamu ima vikendica odlicno e

Последни статии

article-img