izvinete zenski dva razlicni posta no ista poenta, za prviot mi javi deka ne se objavil
ne go brisam ovoj kogo go mrzi neka ne cita, kogo go interesira moeto literalno izlaganje neka uziva
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
И тоа што во нашава држава не е дозволено институции како оние што некој ги спомена предходно, една жена да чува неколку дечиња во нејзиниот дом, е и тоа е друга работа. Секаде во светот тоа функционира, и е најисплатливата варијанта за згрижување на децата за сите родители кои не се богаташи па да си најмат поединечна дадилки.
Pazi zenive sto na temava se spomenuvaat koi cuvaat deca doma i popatno sluguvaat verojatno isto ne se dozvoleni vo MK a i da se, sudejki po temava a i od ona sto mi e poznato od realen zivot, golem broj od niv ne se prijaveni, nitu tie samite prijavuvaat dohod od dejnosta koja ja rabotat, no sepak toa postoi i se praktikuva
pa taka bi mozelo i drugovo da se praktikuva ako roditelite si ja promenat svesta i se dogovorat so sebe si deka so platata koja ja imaat mozat da si dozvolat kolektivno cuvanje a ne privatno
isto i kupot nevraboteni diplomirani na pedagoski bi mozele da pocnat da nudat vakvi uslugi, da receme 3-4-5 iljadi denari od dete mesecno, 4-5 decinja ete im niv solidna platicka a i za roditelite eftino cuvanje, sekako nema togas peri mi peglaj mi, ama kako sto rekov prethodno, toa e, kolku pari tolku muzika
a tie i taka diploma si imaat, roditelite potreba imaat so tek na vreme ke dojde i do zakonski odredbi koi vakvite institucii ke gi dozvoluvaat
< Поракaта ја уредил niki -- 5.2.2014 14:05:32 >