cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Сакаме две црти!!! - III дел

clock-img

23.01.2013, 05:29

clock-img

Ummu_Ajna

pencil-img

550

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^

Аиии луѓеее...!!! Верувате ли дека не можам да спијам од што имам големи болки од мензисов!!! Ми иде да се фрлам од тераса! Cafetin Menstrual не ми помага, Ventor па ич! Извинете за постов што го постирам тука знам дека не му е местото тука али ај.. ветувам нема да се повтори! Кажете лек СЕ МРДНАВ!!

kupi gi kapkite Femisan-a. pomagaat pri bolki na cisti miomo reguliranje na menzis bolki vo stomakot, i naj vazno za sterilitet se, po 20 kapki vo casa voda, 3x1 na den a za menzis ti pise vo upastvoto po kolku kapki se pijat.

Inna Lilahi we inna ilejhi radziun

clock-img

23.01.2013, 11:38

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Мене последно што ми помагаше за болки беше Беналгин ,колку толку бидејќи едноставно од ништо не ми поминуваше првиот ден.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

23.01.2013, 17:42

clock-img

Anne^

pencil-img

220

Беналгинот навистина многу ми помогна, ама се напив 2 таблетки :D
Ummu а дали за тие капки ми треба лекарски рецепт или можам и така да ги земам?

< Поракaта ја уредил Anne^ -- 23.1.2013 17:44:31 >

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

clock-img

23.01.2013, 22:19

clock-img

Marionkaa

pencil-img

3

Jas se izvinuvam sto ne vi pisav porano no cekav prvo da otidam na ginekolog pa da videme dali ima bebence ama nisto nema sega ke cekam drugiot mesec da vidam dve crti user posted image . Vi cestitam Melanija RR , Juki3 i Sanja mnogu se izraduvav user posted image user posted image

clock-img

23.01.2013, 23:39

clock-img

gina

pencil-img

1152

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ummu_Ajna

Аиии луѓеее...!!! Верувате ли дека не можам да спијам од што имам големи болки од мензисов!!! Ми иде да се фрлам од тераса! Cafetin Menstrual не ми помага, Ventor па ич! Извинете за постов што го постирам тука знам дека не му е местото тука али ај.. ветувам нема да се повтори! Кажете лек СЕ МРДНАВ!!

kupi gi kapkite Femisan-a. pomagaat pri bolki na cisti miomo reguliranje na menzis bolki vo stomakot, i naj vazno za sterilitet se, po 20 kapki vo casa voda, 3x1 na den a za menzis ti pise vo upastvoto po kolku kapki se pijat.

Ummu_Ajna ovie kapki pomagaat i za miom i jas imam miom treba da go proveram i da go prasam d-r za ova
a inaki jas koga imam pijam ibuprofen ama vo posledno vreme imam strasni bolki se se isporemetuva so ovie hormonski terapii

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.1.2013 19:22:19 >

clock-img

24.01.2013, 03:26

clock-img

Ummu_Ajna

pencil-img

550

Беналгинот навистина многу ми помогна, ама се напив 2 таблетки :D
Ummu а дали за тие капки ми треба лекарски рецепт или можам и така да ги земам?

ne be kakvi lekarski recept tie se na bilna baza, macina treva zelen zdravec magdonos kanterion, i red drugi raboti ima, ne ti treba doktor za niv sloodno zemi gi na svoja raka ti garatiram nisto nema da ti bide, ja na svoja raka gi kupiv ;)

clock-img

24.01.2013, 03:33

clock-img

Ummu_Ajna

pencil-img

550

Eve nesto poveke za Femisan A kapkite:

А FEMISAN
Билни капки
FEMISAN А најчесто се користи за лекување на следниве болести:
• оваријални цисти
• утерус на матката
• менструални циклуси
• болни mentruacije
• Ендометриоза
• PCOS - полицистични јајници синдром
• fibrocystic промени во градите
• женски стерилитет, неплодност
• ПМС

Состојки: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae Flos, geranio robertiani herba, herba Polygoni.

Апликација:
Неправилни менструалниот циклус почетокот на пубертетот кај подоцна во животот, dismenoree (болна менструација), акутни и хронични воспаленија на јајниците, акутни и хронични воспаленија на грлото на матката, третиот и шестиот групи на вагиналниот секрет, бенигни оваријални цисти, утерус, цисти во градите предизвикана како резултат на хормонален дисбаланс, пред-менструален синдром ПМС.

Ефект:
FEMISAN во исхраната производ се базира на внимателно одбрани билки, без додавање на вештачки материјали, бои и хормони. Таа служи да се зачува здравјето и функцијата на репродуктивните органи кај жените од пубертетот до менопаузата. Нормализација на хормоналниот статус кога станува збор за neredonvni циклуси, целосно отсуство на циклуси, цистична или полицистични јајници, што придонесува apiol стимулира микроциркулацијата во јајниците и побрзо протокот на дроги од екстракти од лековити растенија. Овој ефект apiola robertcianum со Гераниум има исклучителни ефекти врз функцијата на јајниците, како и елиминирање на цисти и плодност. Повеќе растенија во Femisanu А има спазмолитично дејство, со што се намалува матката грчеви и ублажува болката циклус. Alchemie вулгарис е танинов билка која го зајакнува матката и матката лигаментите и сјајна е за да се спречи појавата на цисти и fibroids. А Femisan смири воспаление на јајниците и матката моќно влијание на етерични масла, танини и сулфур heterozida смета најмоќните билни антисептици.

FEMISAN А не содржи растителни хормони (фитоестрогени), кои често се користи за регулирање на женскиот репродуктивен систем. Дејствува врз хипоталамусот и хипофизата, жлездата во мозокот кои ги регулира сите други хормони во телото FEMISAN А доведува до создавање на балансирање естроген и прогестерон. Индиректно се зголемува прогестерон производство и нормализација на пролактин нивоа. Комбинацијата на ефектите предизвикани од FEMISAN А збор за воспоставување на рамнотежа помеѓу естроген и прогестерон.

Многу менструалниот проблеми се поврзани со намаленото производство на прогестерон во втората фаза од менструалниот циклус, исто така, повика на лутеалната фаза. Поради недостаток на прогестерон во оваа фаза од менструалниот циклус води кон естроген доминација, па таму е скратување на периодот на циклусот. Скратена лутеалната фаза, со премногу естроген и прогестерон не е доволно води кон различни проблеми кај жените: тешки периоди, премногу честите периоди, или комплетен недостаток од него. Друг хормон, пролактин (хормон што влијае на млечните жлезди) може да се зголеми во овој период, што доведува до болка во градите, што е карактеристика синдром ПМС.

Употреба:
се пијат три пати дневно пред јадење FEMISAN А 20-30 капки во 1 дл вода. Употребата на капки во период од 2-8 месеци, со две-недела пауза по секои 2 месеци.

Во dismenorea (болна менструација) капка да пијат за 3-5 дена пред циклус и циклус време, 3 пати на ден 20 капки.

Капките може да се користат и превентивно 1-2 пати на ден 20 капки.

Несакани ефекти: Нема познати

clock-img

24.01.2013, 04:16

clock-img

Anne^

pencil-img

220

Ummu ми се свиѓа упатството, ќе си земам за наредниот месец.. а ако не добијам уште подобро user posted image user posted image user posted image ќе ги поклонам на некој user posted image хехехе

< Поракaта ја уредил Anne^ -- 24.1.2013 4:17:27 >

Биди тоа што си и живеј си го животот како ти што сакаш, а не како што им одговара на другите!

clock-img

24.01.2013, 04:44

clock-img

Ummu_Ajna

pencil-img

550

Ummu ми се свиѓа упатството, ќе си земам за наредниот месец.. а ако не добијам уште подобро user posted image user posted image user posted image ќе ги поклонам на некој user posted image хехехе

daj boze da ne dobijeme 9 meseci nikako heheh, inace 480den. kostaat

clock-img

24.01.2013, 09:47

clock-img

Sajna

pencil-img

588

Eve ako vi e od pomos mojata storija na kratko nemozevme da zabremenime 3 god sto ne probavme veke uste invitro ne napraivme, ama si gi piev FAMISAN A i metformin za 1 mesec piennje vtoriot veke gi vidov user posted image taka da toplo vi gi preporacuvam a i ne se skapi

clock-img

24.01.2013, 13:11

clock-img

love4ever

pencil-img

43

Zdravo. Mene podolgo me nemase na forumov ama ve citam sekoj den:))) ve molam da mi odgovorite saksam da prasam za taa bakterija ureaplasma mislam deka se vika sto bakterija e i kako se leci dali e opasna . Mi najdoa takva i mi rekoa deka najveropjatno nemozam od nea da ostanam bremena . Ve molam da mi kaze nekojk sto znae Fala vi

clock-img

24.01.2013, 14:11

clock-img

zansen

pencil-img

34

Najdobro so rezultati da otides kaj maticen nemozes da se leces na svoja raka sepak e bakterija i treba strucno mislenje pozzzz

Duri i najtemnite noki ke zavrsat i sonceto povtorno ke izgree!!!

clock-img

24.01.2013, 16:10

clock-img

skopjance

pencil-img

288

Ummu ajna Femisan kapkite so edno pakovanje kolku vreme ke gi pies?
Ima li sansi edno pakovanje eden mesec!!!!!!

clock-img

24.01.2013, 16:38

clock-img

Ummu_Ajna

pencil-img

550

ИЗВОРНА ПОРАКА: skopjance

Ummu ajna Femisan kapkite so edno pakovanje kolku vreme ke gi pies?
Ima li sansi edno pakovanje eden mesec!!!!!!

tie se 30ml kapki cel mesec imas i vise

clock-img

24.01.2013, 17:27

clock-img

zansen

pencil-img

34

Dali treba konsultacija so ginekolog ili mozat da se zemat na svoja rakauser posted image

Duri i najtemnite noki ke zavrsat i sonceto povtorno ke izgree!!!

clock-img

24.01.2013, 17:31

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Najdobro konsultiraj se so ginekolog. I jas imam slusnato pozitivno za kapkite Femisan

Биди тоа што си

clock-img

24.01.2013, 19:26

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Marionkaa фала на честитките па и ти да не израдуваш што поскоро user posted image

love4ever повеќе за вагинални инфекции прочитај ТУКА

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

24.01.2013, 20:17

clock-img

Anne^

pencil-img

220

Меланија срце, дали на форумов има тема нешто како за бајачки, гатачки или за свети места кои помагаат за забременување.Јас знам за едно свето место и сакам да пишам нешто повеќе за него. Ве гушкам ситее

clock-img

24.01.2013, 20:41

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Тема за бајачки има ТУКА , има и теми за Говедаров камен,света лоза од Хиландер има ТУКА

clock-img

24.01.2013, 20:48

clock-img

Ikana

pencil-img

3780

Меланија , морам да ве пофалам и да ви кажам колку позитивен форум сте. Секогаш кога ќе отворам тука, гледам рингерајки како се поддржуваат, како се охрабруваат и бодрат и во најубавите и во најтешките моменти!
Едно големо браво за вас, вие сте срцето на Рингерајаuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Ikana RR -- 24.1.2013 20:51:20 >

clock-img

25.01.2013, 15:40

clock-img

myhappiness

pencil-img

61

Јас се префрлам за чекање на 20.02.2013.
Денес добив.....user posted image

clock-img

25.01.2013, 19:24

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

myhappiness user posted image одтагувај и со нови сили user posted image
Ikana RR во право си дека на овој форум се трудиме сите да се позитивни и со подршка ,за нешто најблагословено се бориме , се и се user posted image кај сите
Чекаме и некоја рингерајка да ни се придружи и за втори,трети user posted image user posted image

=================
Последни трудници
user posted image Sajna user posted image
user posted image Melanija RRuser posted image
user posted image Juki3 user posted image

================
user posted image За тест чекаме:user posted image

user posted image 2013user posted image
==============

alai 5 февруари
@bebe 15 февруари
Anne^ 19 февруари
Нивеа 20 февруари
myhappiness 20 февруари
Kolachence 23 февруари

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.1.2013 16:36:32 >

clock-img

25.01.2013, 23:23

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Повеќе пати низ различни теми се дискутираше за искуството со Фемисан А.
Да не се лута низ повеќе теми, иако најмногу имаше дискутирано во Лекување на неплодност со билки, слободно отворете тема токму за Фемисан А и сите искуства ќе бидат на едно место user posted image

clock-img

26.01.2013, 02:19

clock-img

Anne^

pencil-img

220

Меланија душичке, како си ти? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.01.2013, 23:04

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

ИЗВОРНА ПОРАКА: sibela

ooooi jas cekam ovoj mesec da sum bremena,,otkako go primiv pregnilot se nadevam deka folikulot vnatre imal zrelo jajce hahahaha, t.e. ne bil prazen , a eve osekam bolki vo gradite mi se tvrdi, be bolat jajnicite isto kako da ge dobijam, a pred prethodenden imav mnogu jaki bolki vo stomakot imav grcevi otidov na opst lekar mu kazav i on mivika deka mozebi sum bremena i mi dade vitamin b6 samo i stom ispiv v6 vednas mi pomina utredenta pak mefatija bolkitye pak se napiv b6 i mipomina eve 3dena kakopijam b6 i ne osekam takvi bolki, lele togas imav i grcevi i midoagase da povratam,, sto mislite vie po vase ke dobijam ili bremena sum???? user posted image user posted image

Последни статии

article-img