за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Mislam deka mozes Prospan da zemes za kaslanjeto. Toj se dava i na dea i na vozrasni samo so drugo doziranje neli. I Propolki za grloto.
22.02.2013, 17:47
Anne^
220
masa, чисто природен лек за грло и за кашлица е прополисот, јас секогаш користам прополис. Јас го купувам од аптека како спреј за грло но не го распрскувам туку 1 кафена лажичка шеќер го натопувам со прополис и полека го растопувам во уста и го голтам. Ова на мене навистина многу ми помага. Иначе спрејот прополис во аптека кошта некаде околу 170 денари. Поздрав...
22.02.2013, 19:58
masa
473
Fala vi devojki nemam koristeno propolis pa ne mi tekna, sega ke go pratam mm da zeme.Ve guskam!
Isto vo upatstvoto pisuva da ne se upotrebuva za vreme na bremenost i pri ocekuvana bremenost, ama sepak go upotrebiv po nacinot na Anne
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 23.2.2013 0:07:00 >
22.02.2013, 21:55
Soyleyemedim.
30
Edna moja bratucetka go koristese vo tekot na celata bremenost. Inace celoto nejzino semejstvo go koristi propolisot sekoe utro napladne i navecer na istiot nacin kako sto kaza anne celiot nivni zivot do den denes ama zatoa ne znaat sto e bolest. Bidi sigurna deka nema posledici od propolisot zatoa sto e na prirodna baza i nema antibiotici vo nego.
< Поракaта ја уредил Soyleyemedim. -- 22.2.2013 21:56:24 >
22.02.2013, 22:15
Ummu_Ajna
550
sestrami koga bese trudna koristese domasen lek za zabitw i nepxata, da ne i se rasipuvaat zabitw i da ne ocrnat nepcata, sabajle i navecer zemase so luspata od limonor i gi triese zabite, a so propolisot gi mackade nepcata za da ne pocrnat i da ne i se rasipat zabite i pijese shumeci tableti za kalcium da ne izgubi na zabite.
22.02.2013, 22:47
masa
473
Дај боже да сум за другово знам дека непотребно премногу се грижам,ама таква сум.За првото кога дознав дека сум престанав и кафе да пијам и газирано...мајка де знам дека ризикот е мал ама несакам ни најмал симнеж да имам..претерувам знам Вие девојки како сте?!Ајде чекам да се пријават Јас незнам веќе симптомиве на настинка ли се на или на па решив да не ги толкувам веќе
22.02.2013, 23:45
Anne^
220
Утре сабајле дефинитивно ќе го направам тестот собрав храброст и се решив
23.02.2013, 00:09
Melanija RR
7052
Два дена ме нема и никој да се пофали со леле ќе се караме Утре сите по тестови или на боцкање и на рапорт Ане ти си прва
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
23.02.2013, 02:03
Ummu_Ajna
550
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Два дена ме нема и никој да се пофали со леле ќе се караме Утре сите по тестови или на боцкање и на рапорт Ане ти си прва
kako ne be imame nova trudnica so dve crti toa e linaaaaaa i mislime deka dve ima hehehe jupiiii
23.02.2013, 15:49
Anne^
220
Лелее да ви кажам што ми се деси... само што го направив тестот за не полна минута добив јаки болки во јајниците и добив а ни С од симптоми за за џабе си го искористив тестот Госпожата ја шинала ногата идејќи по пат па затоа доцнела 5 дена.. [ Овој пат и се смилував и и дозволив да гостува некој ден ај си велам грвота е со шината нога се влечкала за да дојде, ама за наредните 9 месеци и реков дека нема да и ја отворам вратата за да влезе.. ми вети дека нема да доаѓа во наредните 9 месеци.. баш да видиме дали е фер
Ставете ме на списокот за 23 март..
23.02.2013, 18:27
Gardenia
682
Aхх Анне душичке ме изнасмеа ,баш ми е жал,ама да даде Бог следниот пат да се се шине и да неможе да мрдне па да не дојде воопшто ,со нова надеж следниот месец,а јас имам некои болки доле во стомакот ама онака ептен ме боле и незнам што е работа се плашам ,да не имам некоја циста
23.02.2013, 19:57
Melanija RR
7052
malena1 и Anne^ ова да и е последен месец на Soyleyemedim. ,Нивеа и Kolachence Ummu_Ajna Лина ни е на списокот кај трудници во ИФВ,кај тебе има нешто ново?
================ За тест чекаме:
2013 ==============
Soyleyemedim. 19 февруари Нивеа 20 февруари Kolachence 23 февруари masa 24 февруари baby77 2 март Gardenia 4 март Anne^ 23 март
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
23.02.2013, 21:27
Нивеа
348
Interesno na temava Izvinete za cekanjeto, si kazav ja deka ne rabotev dovolno hahahahaha Melanija dusho pisi me za 23 mart
23.02.2013, 22:11
kikicka
4218
Ке те исцистам јас тебе, ајде таму грабни го тарзан чунки набилдан е сега и работите повеќе нека билда на тебе овој месец повеќе а ти така да се разјадиш па да се дружиме заедно со Доминос :)))
Анни ајде мила само така позитивна да си ми, во Март оп таман за 8ми ќе те части мажле
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia
Aхх Анне душичке ме изнасмеа ,баш ми е жал,ама да даде Бог следниот пат да се се шине и да неможе да мрдне па да не дојде воопшто ,со нова надеж следниот месец,а јас имам некои болки доле во стомакот ама онака ептен ме боле и незнам што е работа се плашам ,да не имам некоја циста
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 23.2.2013 22:13:47 >
23.02.2013, 22:58
Gardenia
682
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Ке те исцистам јас тебе, ајде таму грабни го тарзан чунки набилдан е сега и работите повеќе нека билда на тебе овој месец повеќе а ти така да се разјадиш па да се дружиме заедно со Доминос :)))
Анни ајде мила само така позитивна да си ми, во Март оп таман за 8ми ќе те части мажле
ИЗВОРНА ПОРАКА: Gardenia
24.02.2013, 00:57
alai
44
ahh anne me iznasmeja i mene ajdeeeee vo marttttt da go zgresi patot hehehe sto nabrzoo ve saakamm dusicki pozdravv
24.02.2013, 10:54
@bebe
251
RR imajte ubav den, ajde i jas da se prijavam da se izraduvam na 12 mart ili nesto podocna....
< Поракaта ја уредил @bebe -- 24.2.2013 11:01:10 >
24.02.2013, 11:13
baby77
119
Anne bas ni e zal,no sekoja cest na pozitivniot duh.Tvojata sinala noga pa kasnela ama mojava izgleda taksi fatila pa brza brza da stigne.Na vrata ja cekam eve,site simptomi stignaa a ona e tuka nekade ped vrata cuvstvuvam i toa rano rano da ne zakasni slucajno.A oci nekam da i vidam..mislam deka sekoj moment ke dojde
24.02.2013, 14:40
Anne^
220
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby77
Anne bas ni e zal,no sekoja cest na pozitivniot duh.Tvojata sinala noga pa kasnela ama mojava izgleda taksi fatila pa brza brza da stigne.Na vrata ja cekam eve,site simptomi stignaa a ona e tuka nekade ped vrata cuvstvuvam i toa rano rano da ne zakasni slucajno.A oci nekam da i vidam..mislam deka sekoj moment ke dojde
baby77 има време за твојата, можеби баш на врата пред да тропне ќе ја мавне гром одозгора а ако се спаси од громот фати стапот па мавај удри мавај па да видиш дали наредниот месец ќе и текне на тебе
Јас решив да не си ставам на срце.. кат тат ќе биде.. Мораме да бидеме позитивни иначе месец за месец само нервози си ствараме и пак ништо.. Вака пусти бригу на весеље и терај даље што е наше ќе си дојде
24.02.2013, 20:00
Soyleyemedim.
30
I mojata tetka imala problemi pa za toa ja nemalo, ama sepak se snasla i dojde vcera vecer Pisete me i mene za 24 mart
24.02.2013, 21:05
masa
473
I jas imam cuvstvo deka ke dobijam eve ja ubeduvam I vikam odi kaj nekoe devojce sigurno gi ima sto se molat i so dusa te cekaat da stasas jas ne sakam da te vidam pa ke vidime dali ke se ubedime vie mili sto be poseti veke ko ke fati patot odma na akcija da ne stapne edno godina dena I fazla zosto ke doime neli
24.02.2013, 21:11
Melanija RR
7052
masa , baby77 ,Kolachence ајде вие да го оправдате месецов
2013 ==============
Kolachence 23 февруари masa 24 февруари baby77 2 март Gardenia 4 март @bebe 12 март Anne^ 23 март Нивеа 23 март Soyleyemedim. 24 март
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 24.2.2013 21:12:33 >
24.02.2013, 21:50
Ummu_Ajna
550
melanija zasto ja nema iviv na lista trudnci? dali e vo red so neja daj boze da e dobro
24.02.2013, 21:56
Melanija RR
7052
Ummu_Ajna има друга листа во темата вештачно оплодување ,зошто така е попрегледно и може да се прати до каде се итн итн
Iviv е добра и можеш да ја читнеш во темата Второтромесечје во форумот Бременост
24.02.2013, 22:34
Ummu_Ajna
550
jas sum super fala mu na gospod ete 11 den kako se bockam so suprafakt, od denes pocnav treti den od ciklus po 3 inekcij porigon, pa od cetvrtok ke vidime kako ke bide, sitno brojam se blizi punkcija edvaj cekam da dojde toj den. i daj boze da se oplodat i dobri j.k da izvadat od mene.