за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Melanija Дај Боже да е тоа што го чекам веќе скоро 2 години!!
Cvekelencule, има повеќе видови на цисти. И јас имам цисти и тоа не 2 - туку еден куп се но моите се водени, имам и на двата јајника. Ми се појавуваат после секој циклус, а во текот на цуклусот ми пукаат, и така секој месец. Водените цисти не се опасни. А за другите видови навистина незнам. те
18.01.2013, 01:17
Cvekelencule
184
Anne^ Е јас досега не сум имала ваков проблем ама си викам ке ми пукнат па ќе нема потреба да примам терапија важно не е нешто страшно поздрав до тебе и свети Јован на сите да ви даде по едно бебуле а може и две ако не сте знаеле ,тој е заштник за жените што не можат да останат бремени и за малите дечина е заштитник ,затоа молете му се него ,Мојата поголема ќерка се вика Јована и го носи неговото име долга и широка е мојата приказна ама со уба крај
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 18.1.2013 23:15:51 >
18.01.2013, 01:35
Anne^
220
Дај Боже да ти пукнат без терапија.
А за ова за св.Јован навистина не знаев фалати за информацијата! Дај боже на сите да им помогне да си дочекаат што побрзо!!
19.01.2013, 14:53
Marionkaa
3
Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S
19.01.2013, 14:58
Ummu_Ajna
550
ИЗВОРНА ПОРАКА: Marionkaa
Zdravo na site:) Jas sum nov celen na forumot kako prvo sakam da im cestitam na idnite mamicki a da im dadam podrska na site sto se obiduvat da dobijat detence.Imam edno prasanje.Mi kasni okolu 5dena pred 2 dena napraviv test za bremenost i mi izleze pozitiven ama vtorata linija bese mnogu bleda edvaj se gledase deneska pak naprraviv tast mi izleze negativen i nz sto da pravam neznam dali ima ili nema :S
po ova bledda crtka posle nema crta mi izgleda kako bebe da imas hehehe, odi preku krv proveri se beta napravi toa 100% kazuva da ili ne.
19.01.2013, 17:43
Marionkaa
3
Daj boze da ima bebe :)) Mnogu e cudno sto prvo mi se pojavi pozitiven posle 2 dena negativen :S
19.01.2013, 18:16
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: zansen
Okolu edna godina se obiduvam da zabrmemenam no bezuspesno me interesira od kade treba da pocnam da pocnam so ispituvanje vasi iskustva itn inaku pred 2 god sum pravena konizacija pravam redovni kontroli i se ok ve molam za odgovor poozzzz
ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk
Najprvo ispitaj si hormoni na 3 den ( LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Testosteron, i dr), potoa napravi se pap test, proveri dali imas hlamidija, kandida, i dr. Soprugot neka napravi spermogram i spermokultura, ama da imate 3-4 dena apstinencija. I ako maticniot ti rece napravi si HSG da vidis dali ti se proodni kanalite. Mislam deka ovie se najosnovnite ispituvanja sto treba da se napravat. Pozz
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 19.1.2013 18:17:27 >
19.01.2013, 18:39
kikicka
4218
Ајдее Anne и Нивеа да се пријават со точни резултатииии не не држете во неизвесност!
19.01.2013, 20:44
zansen
34
Pap test pravam redovno na sekoi 4 meseci na posledniot pap ima benigni kletocni promeni hpv nema dosega imam praveno vginalen briz se e vo red a moze da odam sledniot mesec da ispitam hormoni pa posle hsg pozzzz
19.01.2013, 23:15
Anne^
220
Kikicka јас треба утре да добијам, се надевам дека нема дојде вештицата :-) само ме ствиа во мисла градиве, синојка имав мали болки а денес не ме болат... сепак јас би рекла како господ никој не е, никој не може против негова воља! што е наше ќе си дојде :-) ве гушкаммм
19.01.2013, 23:17
kikicka
4218
бНема вештица бреееее утре , забегала по патот таа дури догодина ќе дојде Ич не ја мисли.
19.01.2013, 23:25
Cvekelencule
184
Anne А да ми ја пратиш , мене ич нема да ти се налутам јас таква вештерка очекувам ама никако да дојди Ајде убав ден е утре со убави вести да ни се пофалиш поздрав
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.1.2013 17:17:28 >
19.01.2013, 23:27
Anne^
220
Дај боже, и онака не е пожелна госпожата :D и не само кај мене дај боже кај сите да си го утне патот :) :) :)
cvekelencule дај ми твоја адреса чим е таква работата :) веднаш ќе ти ја пратам :D хехехе
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.1.2013 17:18:35 >
19.01.2013, 23:49
Cvekelencule
184
Одма само да ти се исполни најубавата желба тебе и на сите кој што очекуваат
20.01.2013, 00:32
Juki3
2
Deneska napraviv test i bese pozitiven mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat da im se ispolni zelbata Mene deneska mi se ispolni po tret pat
20.01.2013, 01:40
Ummu_Ajna
550
ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3
Deneska napraviv test i bese pozitiven mnogu sum srekjna i im posakuvam na site sto cekaat da im se ispolni zelbata Mene deneska mi se ispolni po tret pat
so srekja neka ti e daj boze zivo zdravo da go iznosis i rodis i gospod da ti go cuva:):) a prirodno zatrudne ili? ako ne e tajna
20.01.2013, 09:10
kikicka
4218
Честитки Јуки13 на новата бременост Трета среќичка како викаат:)
ИЗВОРНА ПОРАКА: Juki3
20.01.2013, 14:25
Anne^
220
Честитки и од мене, имај си убава и лесна бременост :-*
20.01.2013, 14:42
Ummu_Ajna
550
anne ima nesto novo kaj tebe ???
20.01.2013, 16:35
Anne^
220
Не срце, уште ништо нема :-)
20.01.2013, 16:39
Ummu_Ajna
550
ajde daj boze da ima kaj site
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anne^
Не срце, уште ништо нема :-)
20.01.2013, 16:53
Anne^
220
Амин Боже!
20.01.2013, 23:51
Juki3
2
Blagodaram od srce i daj boze site sto cekaat da se izraduvaat kako mene inaku da prirodno zatrudnev
21.01.2013, 00:54
gina
1152
Juki3 cestitki imaj ubava i lesna bremenost
21.01.2013, 11:35
Нивеа
348
Ах,девојки јас длабоко се извинувам што вака закаснив со информациите! Ептен заглавив,требаше во средата да проверам преку крв,но Вторникот вечерта ме фати некој вирус,повраќање,кашлање,главоболки,вртоглавици,право в болница,таму бев до вчера и прокрварев и така се се заврши и денес си имам и нормално пишете ме за нареден месец за 20 фебруари . Просто не било мое!Не ми било судено!Да сме живи и здрави сите... јуки3 честитки за бременоста,со лесно да ти е!