ИЗВОРНА ПОРАКА: amateuress
мислам дека горе-долу сите сме испровоцирана од истата тема, и мислам дека има многу сеирџии таму што ги интересира да дојдат до некои пикантерии од начин на живот што им изгледа мистериозен и далечен.
кога истата оваа појава ја дискутиравме во темата спозоруши на многу членови им беа поинакви ставовите, а сега одеднаш имаат разбирање, покажуваат интересен, стануваат мулти-култи, охрабруваат.
морам да кажам дека јас не осудувам личен избор, а уму ајна ми изгледа среќна со својот и си се осеќа ко принцеза, во крајна линија среќата е во голема мера прашање на перцепција, има секакви луѓе што се среќни на различни начини. мене ми смета институционализираноста на таквите појави, забраната за излегување, немањето репроцитет во правата. кога сето тоа би било обезбедено, супер би ми било и 8 жени да има некој маж, ако тие така сакаат и им е убаво.
е, ама кога тоа е наметнато од религија, држава, било кој институционален апарат, мене ми се темни, зашто со такви сфаќања уште девојки ќе умираат како студентката во индија што беше групно силувана пред недела дена.
да не бидам надвор од темата - живот како принцеза за мене е било која околина што не делува рестриктивно и што ми дозволува да ги реализирам своите права и потенцијали и што по можност делува стимулативно (ова се разбира доколку се исполнети основните материјални услови). толку ми треба од страна, за другото сама ќе си се погрижам.
а во животот ако успеам да се изборам и за мојата љубов и за материјална сигурност за мене и моите, тогаш веќе ќе бидам кралица
a jas mislam deka prebrzuvas so zaklucoci
seuste isto mislam za sponzorusi, kako i za sreka i materijalni dobra
ne ja poddrzuvam ummu_ajna vo nacinot na zivot, ne mislam deka podobro zivee od nas, uste pomalku veruvam deka zivotot i e ko na princeza, edinstvena poddrska sto ja ima taa od mene e javno da kaze sto saka za svojot zivot, ako saka bidejki samata pocna nikoj ne ja terase nitu i barase
zosto?
zatoa sto me interesira
ziveam vo multi-kulturna sredina, deteto moe odi vo uciliste kade 5 deca se grci, taa e polumakedonka-polusrbinka, 1 e bugarce i ostanatite 20 se albanci polovina muslimani polovina katolici
iako ne sakam, moram da naucam da bidam tolerantna i multi kulturna licnost
koj ne mora, blaze si mu, samo toa mozam da mu recam
inaku se slozuvam so miana, ni jas ne ziveam zivot na princeza, obicen smrtnik sum so crvena krv, sina imaat kralskite semejstva na anglija, grcija, srbija i drugi
ziveam vo stranstvo vo iznajmen stan, so mm koj ne e na funkcija tuku e obicen sluzbenik kako i jas, vo zivotot se soocuvame so razni problemi i finansiski i zdravstven i seksualni i ljubovni i si gi resavame sami i golem del od vremeto go pominuvame sami jas toj i deteto
bi bila posrekna koga bi bile poblisku do nasite semejstva i iskreno se nadevam deka toa ke go ostvarime naskoro, ne zaradi pomos, pari ili neznam kakva poddrska tuku za da deteto moze da pominuva vreme so niv na praznici i raspusti, a nie koi sme pomladi na starite da im se najdeme a ne samo po telefon da im davame verbalna poddrska i da gi gledame ednas godisno
nema pari za koi bi go delela mazot so druga zena, nema zdravstven problem poradi koj bi sakala da go delam so druga, nitu smetam deka treba toj mene da me deli so drug i ova nema da se promeni pa ako sakaat neka dojdat milijardi ummu_ajni da pisuvaat na forumov za islamskiot zivot i nivnata percepcija na princeza
inaku site mozeme da naucime nesto i od nea, makar toa da e kako da ne postapuvame so nasite zivoti