ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana RR
Elenak, ako si dobivala nekoi mailovi na tvojot e - mail account od FB i ako si klikala na niv i si vnesuvala password togas zatoa te haknale....direknto na fb smeni si go password-ot i ne klikaj na nisto koga ke ti stigne nekoj mail deka navodno si go smenila passwordot. FB ke ti prati eden mail, izvestuvanje deka si go smenila passwordot i tolku. Se drugo e spam ili phishing.
Не добивав никакви мејлови, туку синоќа во известувања на Фејсбук имав дека некој пријател ме означил во свој пост каде имаше линк со некое видео кое потрчав да го видам, радознала една И со самото кликнување на линкот ја зафркнав работата. Истиот тој линк беше пратен после и кај сите мои пријатели, се надевам дека не наседна и некој друг (ако воопшто има уште такви како мене). Туку ми е чудно зошто после и нов фејсбук кога отворив со друг мејл нели, и тој ми го хакнаа одма. Најверојатно е некој вирус преку пребарувачот, т.е Хром. Ќе се консултирам попладнево со стручни лица за да ја опраиме некако оти пукнав денес без фејсбукче
И мене сношти ми стигна истото, а се си мислам дека беше баш од кај тебе, го нема повеќе во нотификации за да видам, мислам дека не кликнав на линкот. И сега што ми се случи, се штрекнав и јас, помислив дека и мене ме хакнале. Го читам твојов пост и не бев сигурна дали кликнав или не на линкот и реков ај да проверам, отворам фб и пишувам пасворд и не ми отвора и Ете, помислив, и мене ме хакнале, кога после гледам со мак. поддршка сум пишувала пасворд
ух ми олесна, демек ќе пропаднеше светот, посекако не го користам многу, а сепак ми застана срцево
Туку да ви кажам пред некој ден една смешка, бевме до кај моите на гости и сега викаме такси да си одиме и јас ја носам Јана во корпа за бебина и корпава ја носам за рачки и таксистот излезен беше надвор од кола и ми вели Дај ми ја торбата назад ќе ја ставиме, и го отвора багажникот, јас се чудам која торба и му викам НЕ немаме торба, Ааа, вика, бебе било
Така ќе ми ја ставеа Јана в багажник хихи, додуша темно беше не виде човекот